«Λιώμα» για τον πρώην

14.10.2009
Σάββατο βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η λαμπερή κοσμική κυρία του αθηναϊκού high life περνάει την είσοδο μεγάλου νυχτερινού κέντρου της οδού Πειραιώς.

Σάββατο βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η λαμπερή κοσμική κυρία του αθηναϊκού high life περνάει την είσοδο μεγάλου νυχτερινού κέντρου της οδού Πειραιώς. Αυτή τη φορά βέβαια δεν συνοδεύεται από το σύζυγό της. Άλλωστε, οι πάντες πια γνωρίζουν πως η έκδοση του διαζυγίου τους είναι οριστική και αμετάκλητη και το μόνο που απομένει πλέον είναι οι τυπικές συνεννοήσεις των δικηγόρων και οι τελικές υπογραφές.

Η παρέα, που αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες, κάθεται πρώτο τραπέζι πίστα και όλοι διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί τι θα επακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα. Η κοσμική κυρία κατεβάζει τα ποτήρια ουίσκι το ένα πίσω από το άλλο... Το βλέμμα της μαρτυρά πως δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πώς από εκεί που φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες εφημερίδων και περιοδικών μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο τώρα οι δρόμοι τους χωρίζουν οριστικά. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα άρχισαν τα σχόλια από τα διπλανά τραπέζια και όσους αναγνώρισαν την κυρία: «Είναι λιώμα», «Καλά, πόσο πολύ έχει μεθύσει», «Την καημένη, δεν μπορεί ακόμη να τον ξεπεράσει».

Εκείνη φυσικά δεν αντιλαμβάνεται. Τραγουδάει τις επιτυχίες του γνωστού τραγουδιστή που βρίσκεται στην πίστα και τον ραίνει διαρκώς με λουλούδια. Κάποια στιγμή επιχειρεί να πάει στην τουαλέτα. Παραπατάει και πάει να πέσει... αλλά πάνω στην ώρα μια κολλητή της φίλη αντιλαμβάνεται την όλη κατάσταση. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αποφασίζει να δράσει άμεσα: καλεί από το κινητό της τηλέφωνο το σοφέρ. Μέσα σε λίγα λεπτά το πολυτελές αυτοκίνητο βρίσκεται έξω από το νυχτερινό κέντρο, οι δύο κοσμικές κυρίες επιβιβάζονται άμεσα και αποχωρούν.

Στην υπόλοιπη παρέα, που έμεινε πίσω, τα σχόλια συνεχίστηκαν και θα συνεχίζονται όπως δείχνουν τα πράγματα για πολύ καιρό ακόμη!