Διπλό χτύπημα για τον Κώστα Καραμανλή

09.10.2009
Η νύχτα της 4ης Οκτωβρίου βρήκε τον Γιώργο Παπανδρέου χαρούμενο και δικαιωμένο μετά τον εκλογικό του θρίαμβο και τον Κώστα Καραμανλή σκεπτικό, βαθιά προβληματισμένο αλλά και στεναχωρημένο, καθώς η εισαγωγή της μητέρας του στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα τον οδήγησαν αμέσως στο πλευρό της.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η νύχτα της 4ης Οκτωβρίου βρήκε τον Γιώργο Παπανδρέου χαρούμενο και δικαιωμένο μετά τον εκλογικό του θρίαμβο και τον Κώστα Καραμανλή σκεπτικό, βαθιά προβληματισμένο αλλά και στεναχωρημένο, καθώς η εισαγωγή της μητέρας του στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα τον οδήγησαν αμέσως στο πλευρό της.

Κοντά στη μητέρα του
Δεν έφτανε μόνο η βαριά ήττα για τον Κώστα Καραμανλή, εκείνο που τον συγκλόνισε περισσότερο ήταν η επιδείνωση της υγείας της μητέρας του, που μεταφερόταν εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη στιγμή που εκείνος έπαιρνε δραματικές αποφάσεις για τον ίδιο και το κόμμα του. Η Αλίκη Καραμανλή άρχισε να καταρρέει από το απόγευμα της Κυριακής και με όσες δυνάμεις της απέμεναν ζήτησε να μην ενημερωθεί ο γιος της πριν κλείσουν οι κάλπες!

Έτσι, αμέσως μετά την ομιλία του στο Ζάππειο και έχοντας στο πλάι τη γυναίκα του έτρεξε στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου τη βρήκε να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η 89χρονη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού υπέστη καρδιακή κάμψη λόγω πνευμονικού οιδήματος και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφύγει τον κίνδυνο.

Είναι γνωστή η αδυναμία που έτρεφε στη μητέρα του. Πάντα ήταν πολύ κοντά της. Ιδιαίτερα μάλιστα από τον Ιούνιο, που η κυρία Αλίκη μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, η σκέψη του ήταν κοντά της. Η τελευταία κρίσιμη κατάσταση φαίνεται να του στοιχίζει πολύ. Στο πλευρό του βέβαια πάντα η Νατάσα, που με την ιατρική της ιδιότητα βρίσκεται πολύ κοντά στους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη φροντίδα της.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο η κατάσταση της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Η ευχή του Γιώργου
Γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας της μητέρας του Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη συνομιλία μαζί του όταν συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Κώστα μου, πώς είναι η μητέρα σου;

Δύσκολα τα πράγματα, Γιώργο.

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να το ξεπεράσει.

Η βραδιά της μεγάλης νίκης
Μια τεράστια αγκαλιά ήταν το πρώτο δώρο που δέχθηκε για τη σαρωτική νίκη του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήταν η αγκαλιά των δικών του. Άλλωστε, μαζί παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα όταν η αγωνία συναγωνιζόταν τη χαρά και τη βαθιά ικανοποίηση.

Τα παιδιά της οικογένειας είχαν καταφτάσει στην Αθήνα εδώ και μέρες από το εξωτερικό όπου σπουδάζουν. Κοντά του ήταν και τα αδέρφια του, ο Νίκος, ο Αντρίκος και η Σοφία, μερικά από τα ανίψια του, ο θείος του Γιώργος Παπανδρέου και βέβαια στενοί φίλοι της οικογένειας.

Η μητέρα του σε κοντινή απόσταση στο Καστρί λόγω της επιβαρημένης κατάστασης της υγείας της δεν στάθηκε δυνατό να μετέχει στην ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά πανηγυρική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό άλλωστε μετά την επιβεβαίωση της μεγάλης νίκης, επιστρέφοντας από το Ζάππειο, η πρώτη του στάση ήταν στο πατρικό του σπίτι

Εκεί τον περίμενε η Μαργαρίτα για να τον φιλήσει και να του ευχηθεί για το καινούργιο του ξεκίνημα. Η συγκίνησή της δεν μπορούσε να περιγραφεί και όπως βεβαίωναν οικογενειακοί φίλοι καμιά άλλη νίκη δεν φαίνεται να της έχει δώσει τόσο μεγάλη χαρά. Η κυρία Παπανδρέου βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης έπειτα από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, γι’ αυτό και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν μπόρεσε να βρίσκεται στο πλευρό του γιου της.

Η βραδιά για το νέο πρωθυπουργό κύλησε παρέα με λίγους εκλεκτούς καλεσμένους στο σπίτι του στο Καστρί, όπου είχε στηθεί μια μικρή δεξίωση για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη μεγάλη νίκη.