Back to reality

12.10.2009
Όπως τα πάντα σε αυτή τη ζωή, έτσι και η τηλεόραση κάνει κύκλους. Η τηλεοπτική μόδα αλλάζει από χρόνο σε χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες, και οι φετινές προστάζουν οικονομία!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Όπως τα πάντα σε αυτή τη ζωή, έτσι και η τηλεόραση κάνει κύκλους. Η τηλεοπτική μόδα αλλάζει από χρόνο σε χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες, και οι φετινές προστάζουν οικονομία! Έτσι, επιστρατεύτηκαν τα ριάλιτι, αφού έχουν μικρό κόστος και τις περισσότερες φορές σίγουρα νούμερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα γυρίσουμε στην εποχή του «Big Brother», της «Φάρμας» και του «Fame Story», αλλά θα παρακολουθήσουμε... νέα προϊόντα.

Ο Γιάννης Αϊβάζης στην άκρη του κόσμου
Και συγκεκριμένα στην Παταγονία της Αργεντινής, αλλά όχι μόνος του... Θα έχει μαζί του 18 Έλληνες παίκτες που θα συμμετέχουν στο νέο ριάλιτι περιπέτειας του Mega. Τροπικά δάση, ποτάμια, λίμνες, ονειρικά τοπία, μέρη ακόμα απάτητα από το ανθρώπινο πόδι συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για την πιο αξέχαστη και περιπετειώδη εμπειρία. Πέντε εβδομάδες γεμάτες εμπόδια, δοκιμασίες και προκλήσεις, στις οποίες οι παίκτες καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τη φύση, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, στην πορεία για την ανάδειξη του νικητή, που θα κερδίσει 100.000 ευρώ!

Οι «Ξανθές»  επιστρέφουν
Mετά την επιτυχία που σημείωσαν πέρυσι, οι ξανθές και ο Γιώργος Λιάγκας επιστρέφουν και φέτος δριμύτεροι, για να ζεστάνουν λίγο τα κρύα σαββατόβραδα του χειμώνα. Το concept τουλάχιστον στους άντρες γνωστό από πέρυσι: στον 1o γύρο ο παίκτης χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη στρατηγική του, απαντάει σε ερωτήσεις και προσπαθεί να αποκλείσει όσες περισσότερες αντιπάλους μπορεί. Στο 2o γύρο περνάνε οι ξανθές που έχουν απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις του πρώτου. Ο παίκτης απαντώντας σε μια σειρά από ερωτήσεις και μαντεύοντας σωστά τις απαντήσεις των αντιπάλων του, προσπαθεί να τις «βγάλει» όλες από το παιχνίδι μέχρι και την τελευταία.

Τα μαγικά θα φέρουν νούμερα;
Ο διάσημος μένταλιστ Γιούρι Γκέλερ έρχεται στην Ελλάδα για δέκα μοναδικά live shows στον ΑΝΤ1, στη διάρκεια των οποίων θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το διάδοχό του. Κάθε εβδομάδα οι επίδοξοι διάδοχοι θα ανεβαίνουν στη σκηνή, με το διάσημο μάγο να τους καθοδηγεί και να τους κρίνει. Παρουσιαστής του σόου θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος, ο οποίος επέστρεψε και στο «Deal» μέσω του ΑΝΤ1 Κύπρου.

Εφιάλτης στην τσέπη
Πολλά περιμένουν στον Alpha από το νέο ριάλιτι «Για λογαριασμό σας», που έρχεται να βάλει τα οικονομικά μας σε τάξη, με παρουσιαστή τον Νίκο Σαμοΐλη. Ο παίκτης θα αναλύει on camera τα εισοδήματά του, τα έξοδά του, τις σπατάλες του και το ύψος των χρεών του, ενώ θα παρακολουθούμε και μαρτυρίες προσώπων του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος για το πώς έφτασε στη συγκεκριμένη κατάσταση. Στη συνέχεια ο Νίκος Σαμοΐλης θα επισκέπτεται τον παίκτη και αφού συζητήσουν, θα παίρνει έγγραφα, αποδείξεις, λογαριασμούς κ.λπ. Θα μελετάει την κατάσταση κι έπειτα θα τους την αναλύει με κάθε λεπτομέρεια προτείνοντάς τους συγκεκριμένους τρόπους για να βγουν από το αδιέξοδο. Συναντήσεις με τράπεζες, μελέτη καλύτερων δανειοληπτικών προγραμμάτων, μετακόμιση σε φθηνότερο σπίτι και νομική πρόταση για κήρυξη πτώχευσης ιδιώτη. Ο οικονομολόγος θα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ένα χρόνο μετά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα διαπιστώσουμε θεαματικά αποτελέσματα.

Ο πόλεμος της κουτάλας
Τα ριάλιτι μαγειρικής, η νέα μόδα του εξωτερικού που υιοθετήθηκε και στην Ελλάδα με πρώτο τον Alpha, καλά κρατούν. Ήδη ο ΑΝΤ1 επέλεξε για lead in του δελτίου ειδήσεων το «Love Bites», εξορίζοντας το «Κάρμα» για σαββατοκύριακο. Τα διψήφια νούμερα που φέρνει ο συνδυασμός φλερτ και συνταγών, παρά την πίεση της «Εδέμ», θεωρούνται ικανοποιητικά για το κανάλι. Μία ώρα αργότερα θα προβάλλονται τα νέα επεισόδια του «Κάτι ψήνεται» στον Alpha. Η παρέα μεγαλώνει κι έτσι οι συντελεστές του παιχνιδιού ταξιδεύουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πάντα με τη χαρακτηριστική φωνή του Γιώργου Χατζηπαύλου να σχολιάζει. Στις οθόνες μας επιστρέφει και ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» με παρουσιαστή το βραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Για να δούμε πού θα μοιράσει βραβεία αλλά και προσβολές φέτος ο κύριος Έκτορας...

Η δεύτερη ευκαιρία της Βίκυς
Απέναντι στο βαρύ πυροβολικό του Mega θα βρεθεί φέτος η Βίκυ Καγιά ως παρουσιάστρια του «Next Top Model». Ήδη πήραμε μια πρόγευση από το επίμαχο τρέιλερ, στο οποίο η Βίκυ φοράει ένα χρώμα στις αποχρώσεις μπλε-λευκού και το μοντέλο που θα πάρει τη θέση της το σκίζει. Το concept γνωστό και από το ομώνυμο ριάλιτι που παρακολουθήσαμε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Όμορφα νέα μοντέλα με όνειρα και φιλοδοξία να κατακτήσουν την κορυφή του μόντελινγκ διαγωνίζονται μεταξύ τους με κριτές (στην ελληνική εκδοχή) την Τζένη Μπαλατσινού, το σχεδιαστή μόδας Χριστόφορο Κοτέντο και τον Χάρη Χριστόπουλο.

Έρχεται ο «Αγρότης»
Χθες έγινε η πρεμιέρα του πολυσυζητημένου ριάλιτι με τη Σίσσυ Χρηστίδου. Στο format που συνδυάζει «Ραντεβού στα τυφλά» και «Φάρμα» θα παρακολουθήσουμε μέσα από ένα μεγάλο ταξίδι στην ελληνική ύπαιθρο την προσπάθεια μοναχικών αντρών που ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες να βρουν επιτέλους το ταίρι τους.

Τηλεπαιχνίδια μετρημένα στα δάχτυλα
Μάλιστα του ενός χεριού, καθώς φέτος μόνο τρία παιχνίδια θα προβληθούν και όχι όλα από την αρχή της τηλεοπτικής περιόδου. Στον Alpha συνεχίζεται το «Fatus Olous» με παρουσιαστή μέχρι το Νοέμβριο τον Γιώργο Μητσικώστα, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Στο Mega το «50-50» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα επιστρέφει στις οθόνες μας από τον Ιανουάριο, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει τις κούρσες της η Βίκυ Σταυροπούλου, που θα οδηγεί το γνωστό TAXI, αυτή τη φορά για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια του Mega. Με ένα ανανεωμένο ταξί η Βίκυ θα μεταφέρει τους επιβάτες της σε όμορφες πόλεις της Ελλάδας, κάνοντάς τους ερωτήσεις για το Mega και την ιστορία του. Επιβάτες της θα είναι τηλεθεατές που αγαπάνε το Μεγάλο Κανάλι αλλά και αγαπημένα πρόσωπα του κοινού που πρωταγωνίστησαν σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην ιστορία του σταθμού.

Sakis is back
Προς το παρόν όχι στις πίστες, αλλά στη μικρή οθόνη και στα live του «Χ-Factor». O ANT1 έχει παράδοση στα talent shows κι έτσι μετά το «Fame Story» δημιουργεί τη δεύτερη συνέχεια του «X-Factor», με στόχο να ξεχωρίσουν νέα ταλαντούχα συγκροτήματα και τραγουδιστές. Αυτή τη φορά, πάντως, δεν έγιναν πειράματα και η ομάδα συνεχίζει ως έχει. Δηλαδή, κριτική επιτροπή: Κατερίνα Γκαγκάκη, Νίκος Μουρατίδης, Γιώργος Θεοφάνους, παρουσιαστής: Σάκης Ρουβάς. Φανταζόμαστε πως και οι κόντρες Μουρατίδη - Θεοφάνους θα είναι και φέτος σε πρώτο πλάνο.