Γυμναστική, αγάπη μου

14.10.2009
Η μόδα αλλά και ο σκληρός ανταγωνισμός θέλει όλους τους ανθρώπους της σοουμπίζ να είναι όχι μόνο όμορφοι και λαμπεροί, αλλά και καλά γυμνασμένοι... Με σώμα γυμνάστριας εμφανίζονται στην πίστα γνωστές τραγουδίστριες, ενώ το personal training δεν λείπει από το καθημερινό πρόγραμμα των καλλιτεχνών.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η μόδα αλλά και ο σκληρός ανταγωνισμός θέλει όλους τους ανθρώπους της σοουμπίζ να είναι όχι μόνο όμορφοι και λαμπεροί, αλλά και καλά γυμνασμένοι... Με σώμα γυμνάστριας εμφανίζονται στην πίστα γνωστές τραγουδίστριες, ενώ το personal training δεν λείπει από το καθημερινό πρόγραμμα των καλλιτεχνών.

Δέσποινα Βανδή, Πέγκυ Ζήνα και Έλλη Κοκκίνου είναι φανατικές της εντατικής γυμναστικής. Διάδρομος, ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη, ασκήσεις εδάφους για τέλειους γλουτούς, pilates και πολλά, μα πολλά σετ κοιλιακών είναι στο καθημερινό πρόγραμμά τους. Γι’ αυτό άλλωστε η Δέσποινα Βανδή δεν δίστασε να σκίσει το μπλουζάκι της στην τελευταία συναυλία της περιοδείας της στο Θέατρο Βράχων! Τέτοιοι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί ακόμα και έπειτα από δύο γέννες δεν κρύβονται.

1, 2, 3 πάμε
Η γνωστή γυμνάστρια Νίκη Πετρουλάκη, αδερφή της Ελένης, έχει γυμνάσει πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες και ανθρώπους των μίντια. Ανάμεσά τους η Έλλη Κοκκίνου, η Γιολάντα Διαμαντή ?μετά την πρώτη εγκυμοσύνη της?, η Βάνα Μπάρμπα και ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Αυτό που προτείνω, όχι μόνο στους διάσημους πελάτες, αλλά σε όλους γενικά είναι να επιτυχγάνεται μέσω της γυμναστικής ισορροπία στο σώμα. Κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες. Πρέπει να ακούμε το σώμα μας, να κάνουμε την άσκηση που μας ευχαριστεί», μας είπε η Νίκη Πετρουλάκη.

Η Έλλη Κοκκίνου, αν και φρέσκια μαμά, λατρεύει τη γυμναστική και μάλιστα όταν πρόκειται να εμφανιστεί στην πίστα, γυμνάζεται ακόμα πιο έντονα, προτιμώντας τη yoga και την ενδυνάμωση του σώματος με βαράκια? Και όπως φαίνεται, αυτή η κοπιαστική γυμναστική αποδίδει, καθώς το σώμα της είναι γραμμωμένο και σφιχτό. Το καλοκαίρι παίζει φανατικά ρακέτες στην παραλία και αυτό της χαρίζει ευεξία και τέλειο μαύρισμα.

Η Βάνα Μπάρμπα έχει βρει το ελιξίριο της νεότητας, αλλά δεν θέλει πίεση στη συχνότητα ή στη χρονική στιγμή που αποφασίζει να γυμναστεί. Όταν όμως πάρει την απόφαση, γυμνάζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι φανατικός της yoga και μάλιστα του αρέσει να παίρνει μέρος σε σεμινάρια. Την ίδια άσκηση εφαρμόζει τρεις φορές την εβδομάδα και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Τα μυστικά διάσημων κοιλιακών
Ο Νίκος Ψαρράς είναι fan της free style γυμναστικής που μπορεί να προσφέρει κάθε οργανωμένο γυμναστήριο. Γυμνάζεται στο «Palestra» του Κώστα Αλιμπέρτη στον Πύργο Αθηνών και δίνει έμφαση στις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Στο ίδιο γυμναστήριο μπορεί να συναντήσει κανείς τη φετινή σταρ Ελλάς Βιβιάνα Καμπανίλε και την Κατερίνα Λέχου, η οποία δίνει έμφαση στις ασκήσεις με βαράκια.

Τι να πει κανείς για τον Σάκη Ρουβά; Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί του κάνουν τις γυναίκες να παραληρούν. Αυτό το σώμα βέβαια χτίστηκε σιγά σιγά? Ο Σάκης ήταν πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ και δεν ξέφυγε ποτέ από τη φιλοσοφία του αθλητή, που έχει τη γυμναστική τρόπο ζωής. Ο γυμναστής Κώστας Αλιμπέρτης, που έχει συνεργαστεί μαζί του και πριν από την πρώτη συμμετοχή του στη Eurovision, μας μίλησε για την πειθαρχία του. Ο Σάκης έδινε έμφαση στους κοιλιακούς του όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και γιατί η καλογυμνασμένη κοιλιά βοηθάει έναν καλλιτέχνη στις δύσκολες χορογραφίες.

Σε εντατική γυμναστική επιδόθηκε και η Κάτια Ζυγούλη πριν πάρει μέρος στο διαγωνισμό Playmate. Τότε στην Κάτια ο Κώστας Αλιμπέρτης είχε εφαρμόσει ένα πρόγραμμα shape style, που περιελάμβανε αεροβικές ασκήσεις.

Σπίτια-γυμναστήρια 
Ασκήσεις με βαράκια και αντιστάσεις κάνει στο σπίτι της η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση, για να διατηρεί το καλογυμνασμένο της κορμί.

Υπέρμαχος του personal training είναι η Έλλη Στάη. Το καλογυμνασμένο σώμα της έγινε talk of the town φέτος στη Μύκονο. Με κοιλιακούς που θα ζήλευε και μια 20άχρονη, η γνωστή δημοσιογράφος φόρεσε το μπικίνι της μαγνητίζοντας τα βλέμματα. 

Ο ηθοποιός Μάνος Γαβράς, που εντυπωσίασε το Χόλιγουντ και θα τον δούμε σε ταινία με τη Τζένιφερ Λόπεζ, έχει πολύ γυμνασμένο σώμα. Προτιμά τις ασκήσεις εδάφους και τη yoga, που προσφέρει ευλυγισία και ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα.

Στο σπίτι της η Ναταλία Γερμανού έχει οργανώσει ένα μικρό γυμναστήριο. Όργανα γυμναστικής που χρησιμοποιεί η ίδια, αφού είναι φανατικός οπαδός της.

Ασκήσεις στο step και βαράκια είναι τα αγαπημένα της Φαίης Σορδά, ενώ την καθημερινή γυμναστική λατρεύει και η φρεσκοπαντρεμένη Κατερίνα Λάσπα.

Μίνι γυμναστήριο στο σπίτι της διαθέτει και η Αγγελική Ηλιάδη και της αρέσει να αθλείται σχεδόν καθημερινά. Συνήθως κάνει διάδρομο, κοιλιακούς σε μηχάνημα και στατικό ποδήλατο.

Τα αγαθά κόποις κτώνται 
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κορμιά της τηλεόρασης διαθέτει η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η παρουσιάστρια, που ξεχωρίζει με το γυμνασμένο σώμα της, παίζει beach volley το καλοκαίρι, προσέχει πολύ τη διατροφή της και αθλείται συστηματικά.

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει βρει το σπορ που της χαρίζει σφιχτό σώμα και ευεξία. Είναι το θαλάσσιο σκι κι έτσι ταξιδεύει συχνά στη λίμνη Καϊάφα για προπόνηση. Όμως και το χειμώνα εφοδιάζεται με τα αξεσουάρ του σκι και του σνόουμπορντ και κάνει σλάλομ στις χιονισμένες πλαγιές της Ελλάδας.

Σίγουρα όλοι έχουμε θαυμάσει τους κοιλιακούς της Ναταλίας Δραγούμη. Αθλείται συστηματικά και τα καλοκαίρια κάνει ποδήλατο. Τι να πει κανείς όμως και για τους κοιλιακούς της Ελένης Πετρουλάκη! Μητέρα τριών παιδιών εφαρμόζει και για τον εαυτό της τη μέθοδο εκγύμνασης power yoga, σε ένα δυναμικό πρόγραμμα στάσεων asanas.

Αεροβικές ασκήσεις με βαράκια στα πόδια έχουν χαρίσει τέλειες αναλογίες στη Μαριάντα Πιερίδη. Η τραγουδίστρια γυμνάζεται έντονα, ενώ έχει κόψει τελείως από τη διατροφή της τους υδατάνθρακες.

Χορός, κικ μπόξινγκ και κίνηση στους δρόμους με ποδήλατο βοηθούν το τοπ μόντελ Μάρα Δαρμουσλή να κρατιέται σε άψογη φόρμα.

Ο Γιάννης Αϊβάζης λατρεύει την πυγμαχία, ο Κώστας Γκρέκας και ο Κώστας Φραγκολιάς παίζουν συστηματικά το καλοκαίρι beach volley, ο Γιάννης Σπαλιάρας πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο κάνοντας βάρη, τρέξιμο και πολύ κολύμπι το καλοκαίρι.

Οι παραπάνω κύριοι μαζί με το μοντέλο και ηθοποιό Δημήτρη Βλάχο, τον παρουσιαστή Νίκο Παπαδάκη, τον τραγουδιστή Νίκο Βουρλιώτη και τον Κώστα Σόμμερ φημίζονται για τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς τους, τους οποίους βέβαια απέκτησαν έπειτα από πολλά χρόνια προπόνησης στα γυμναστήρια!