Χριστίνα Αλεξανιάν: "Είμαι ερωτευμένη, σκέφτομαι το γάμο"

15.10.2009
Θα φορέσει τελικά νυφικό η Χριστίνα Αλεξανιάν; Απ’ ό,τι φαίνεται θα μας κάνει την έκπληξη, αλλά όχι στον «Λάκη τον γλυκούλη». Στην προσωπική της ζωή θα το κάνει, που μπορεί να την κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Θα φορέσει τελικά νυφικό η Χριστίνα Αλεξανιάν; Απ’ ό,τι φαίνεται θα μας κάνει την έκπληξη, αλλά όχι στον «Λάκη τον γλυκούλη». Στην προσωπική της ζωή θα το κάνει, που μπορεί να την κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά στο ΛΟΙΠΟΝ το αποκάλυψε: σκέφτεται το γάμο, γιατί θέλει να δημιουργήσει οικογένεια. Προς το παρόν, πάντως, θα έχει μπερδέματα με τον Λάκη, ενώ θα «μοιράζεται» ανάμεσα στη γλυκιά Μελίνα και τη Λεό, στους «Φοβερούς γονείς» του Ζαν Κοκτό, στο Θέατρο «Ήβη».

Θα σε παντρέψουμε τελικά με τον «Λάκη τον γλυκούλη»;

«Ως Μελίνα θα το ήθελα, γιατί τον αγαπάω πολύ. Δεν ξέρω όμως πού θα το οδηγήσει ο σεναριογράφος μας, Αποστόλης Τσαούσογλου. Νομίζω ότι το αξίζει ένα χάπι εντ ο Λάκης. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι στα καινούργια επεισόδια θα τον ζηλέψω, με αφορμή μια άλλη γυναίκα».

Ο Λάκης θα κάνει απιστία στη Μελίνα;

«Στην ουσία είναι μια σειρά παρεξηγήσεων κι εγώ ως Μελίνα θα ερμηνεύσω τα πράγματα διαφορετικά. Μια γοητευτική κοπέλα που θα γίνει βοηθός μου στην κλινική θα συμπαρασταθεί στον Λάκη κι αυτό είναι κάτι που έχει μάθει να κάνει η Μελίνα, γι’ αυτό θα αισθανθώ ότι μου... κλέβει το ρόλο που έχω στη ζωή του».

Πιστεύεις ότι αν αυτός ο έρωτας ολοκληρωθεί θα της δώσει τη δύναμη να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι;

«Δεν ξέρω αν η Μελίνα θα περπατήσει ξανά. Το παλεύει. Πάντως, προσπαθεί να γίνει αυτόνομη. Να προσφέρει στον εαυτό της και στους άλλους. Είναι ένα άτομο με μια καθαρότητα που πραγματικά μπορείς να στηριχθείς πάνω του».

Νιώθεις ότι με αυτόν το ρόλο δίνεις ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση;

«Η Μελίνα είναι πολύ μάχιμη. Δεν έχει παρατήσει τον εαυτό της, λόγω του κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Φλερτάρει με έναν άντρα, τον διεκδικεί και μάλιστα φέτος θα το δείξει πιο έντονα αυτό. Σίγουρα δείχνει ότι έχει τη δύναμη να το παλέψει. Και το έχουμε δει αυτό σε πολλούς ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα και έχουν ξεχωρίσει στην κοινωνία πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι πιο χαρισματικοί άνθρωποι, ακριβώς γιατί συγκεντρώνονται στο να κάνουν τα άλλα πολύ καλύτερα».

Σου έχει συμβεί να είσαι το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση;

«Νομίζω ότι είμαι αρκετά εγωίστρια για να αντέξω. Δεν αντέχω να μην έχω το ?όλον? του πράγματος. Η Μελίνα δεν είναι ακριβώς το τρίτο πρόσωπο. Είναι ιδιαίτερη η "συνθήκη" που ζει με τον Λάκη. Δεν τους έχουμε δει ακόμα να έχουν μια πραγματική, ολοκληρωμένη σχέση. Η Μελίνα είναι πολύ σημαντική για τον Λάκη».

Στον έρωτα δεν επιτρέπονται όλα;

«Αν υπάρξει ο έρωτας, ας έρθουν οι ανατροπές. Εγώ αυτό πιστεύω. Στον έρωτα δεν υπάρχει βόλεμα».

Η Μελίνα θα διεκδικήσει τον Λάκη. Η Χριστίνα μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει για να κερδίσει έναν άντρα;

«Είμαι οld fashioned γυναίκα. Η άποψή μου είναι ότι δείχνεις τη διάθεσή σου κι εκείνος σε φλερτάρει. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πάνε να του πουν "σε θέλω". Αυτό με βγάζει τελείως έξω από τα νερά μου και δεν το κάνω».

Δεν έχεις απωθημένο να υποδυθείς μια γυναίκα-έγκλημα;

«Φέτος, στο Θέατρο "Ήβη", στους "Τρομερούς γονείς" του Ζαν Κοκτό, παίζω έναν τέτοιο ρόλο, τη Λεό. Όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, που το σκηνοθετεί, μου ζήτησε να υποδυθώ αυτόν το ρόλο, πέταξα από τη χαρά μου. Είναι απίστευτη πρόκληση για μένα. Είναι υπέροχος ρόλος και τον δουλεύω με μεράκι και πολύ μεγάλη αγωνία, γιατί είναι μια γυναίκα-τέρας. Πάντα στους ρόλους που υποδύομαι πρέπει να είναι απόλυτα δικαιολογημένα τα πρόσωπα μέσα μου για να μπορέσω να τα ενσαρκώσω. Τους δίνω ελαφρυντικά. Είμαι με το μέρος τους, αλλιώς δεν μπορώ να τις υποστηρίξω ερμηνευτικά».

Έρωτας, γάμος και παιδιά

Τι γυναίκα θα έλεγες ότι είναι η Χριστίνα;

«Απρόβλεπτη!».

Είναι στάση ζωής το ότι κρατάς τα προσωπικά σου μακριά από τη δημοσιότητα;

«Πάντα είχα ως αφορμή τη δουλειά μου για να ασχολούνται τα ΜΜΕ μαζί μου. Αυτό πιστεύω ότι είναι το κομμάτι της ζωής μου που θα μπορούσα να βγάλω προς τα έξω. Το δικό μου προσωπικό χώρο προσπαθώ να τον διασφαλίσω, γιατί μ’ αρέσει η ηρεμία».

Η Μελίνα έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Λάκη. Η Χριστίνα είναι ερωτευμένη;

«Ναι, είμαι ερωτευμένη».

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο σύντροφό σου;

«Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι, αυτό είναι η συναισθηματική ασφάλεια που με κάνει να νιώθω».

Τώρα, δηλαδή, σου περνάει από το μυαλό ο γάμος, τα παιδιά και η οικογένεια;

«Ναι, μου περνάει».

Δηλαδή, είσαι σε καλό δρόμο;

«Ναι». (Γέλια.)

Έχει χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι για να γίνεις μητέρα;

«Ναι, θα μου άρεσε πολύ. Είναι κάποιες γυναίκες που το θέλουν αυτό από νεαρή ηλικία. Εγώ μπορούσα πάντα να με φανταστώ σαν μητέρα. Η διάθεσή μου συμβαδίζει με αυτό».

Πώς θα μου περιέγραφες τη ζωή σου σήμερα με το στίχο ενός τραγουδιού;

«Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο».

Για να έρθουν οι καινούργιες;

«Όχι. Γιατί στον Παράδεισο θα είναι μαζί».

Αυτό σημαίνει ότι οι παλιές αγάπες μπορεί να επανέλθουν δριμύτερες;

«Ναι. Μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Δηλαδή, πιστεύεις ότι γυαλί που ραγίζει μπορεί να ξανακολλήσει;

«Μπορεί να μην ήταν ράγισμα. Να είχε λίγα χνότα το ποτήρι και να φαινόταν έτσι».

Τι θέλει πολύ η Χριστίνα;

«Να κρατήσει αυτά που η ζωή της προσέφερε με κόπο αλλά και γενναιοδωρία».

Πιστεύεις ότι η κοινωνία μας έχει ακόμα ένα ποσοστό «ρατσισμού» για τα άτομα με ειδικές ανάγκες;

«Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε πολύ περισσότερο. Το μόνο που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Είναι χρέος όλων μας».

Παλιότερα μου είχες πει: «Δεν θα μου άρεσε να σκεφτώ την προοπτική μιας καριέρας χωρίς οικογένεια. Θέλω κάποιον να μ’ αγαπάει και να κάνουμε πολλά παιδιά» Τώρα;

«Ωραία τα έλεγα, και τώρα το λέω. Ισχύει. Μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και λειτούργησε αυτό σαν πρότυπο. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο δημιουργική και τρυφερή εικόνα από το να είσαι συντροφικά με έναν άνθρωπο και να έχετε παιδιά».