Με αφρό ή χωρίς

07.05.2007
Και για όσους οι φυσαλίδες της σαμπάνιας σας φαίνονται κάπως «δήθεν» και είστε πιο down to earth, δεν χρειάζεται να εξοστρακιστείτε από την κοσμική ζωή.

Και για όσους οι φυσαλίδες της σαμπάνιας σας φαίνονται κάπως «δήθεν» και είστε πιο down to earth, δεν χρειάζεται να εξοστρακιστείτε από την κοσμική ζωή. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία οργάνωσε ένα κάλεσμα για να μας παρουσιάσει την ποικιλία και την ιδιαιτερότητα που μπορεί να κρύβει μια σπάνια μπίρα. Και για να παίζουμε επί ίσοις όροις, το κάλεσμα έγινε στο «Βaraonda»! Την ξενάγηση ανέλαβε ο Γάλλος ζυθολόγος Herve Marziou, που ήρθε αποκλειστικά γι αυτόν το λόγο στη χώρα μας.

Ο σεφ του restaurant Μιχάλης Ντουνέτας ανέλαβε την πρόκληση να δημιουργήσει εδέσματα που περιέχουν μπίρα και, φυσικά, να μαγειρέψει πιάτα της haute cuisine που της ταιριάζουν. Ο γευσιγνώστης Δημήτρης Αντωνόπουλος διάλεξε τις gourmet συζυγίες και ο Γιάννης Καζανίδης έφερε τους απαραίτητους διάσημους degustateurs. Διαπίστωσα με χαρά ότι η Νεσχάν απολαμβάνει την πικρή γεύση του λυκίσκου και ότι η Ειρήνη Νταϊφά γοητεύτηκε από την πυρόξανθη ιρλανδέζικη μπίρα που έχει τα χρώματά της. Ο Αλέκος Συσσοβίτης αποδείχτηκε fan του δροσιστικού ποτού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης γνώστης του είδους. Έκπληξη, η παρουσία της Μιμής Ντενίση, που ήπιε στην υγειά της, καθώς γνωρίζει καλά ότι η μπίρα κάνει καλό στην υγεία και είναι σύμμαχος ομορφιάς.