Σαν το καλό κρασί

24.04.2007
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν μόνο από το 18ο διαγωνισμό ομορφιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου. Μην μπερδεύεστε όμως, γιατί τα καλλιστεία αποτελούν έναν από τους μακροβιότερους ελληνικούς θεσμούς, που διανύει φέτος αισίως τον 55ο χρόνο ζωής του. Η «χρυσή» επέτειος του θεσμού ήταν και η αφορμή για να κάνουμε ένα ζουμ στις πρώην βασίλισσες της ομορφιάς. Ποιες χάθηκαν και ποιες μοιάζουν σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από πάνω τους;

Κορίνα Τσοπέη: Σταρ Ελλάς 1964
Η μελαχρινή «θεά Αφροδίτη», όπως τη χαρακτήρισαν τα μέσα ενημέρωσης εκείνης της εποχής, έδειχνε να σαστίζει όταν της έβαζε στο κεφάλι το στέμμα της Σταρ Ελλάς η Τζένη Καρέζη. Και δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτό, καθώς πρόσφερε απλόχερα την καλύτερη στιγμή των μεταπολεμικών καλλιστείων κερδίζοντας τον τίτλο λίγο καιρό μετά της Μις Υφηλίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Νίνα Βλάχου: Αναπληρωματική Μις Ελλάς 1966
Μπορεί να μην τα κατάφερε να αγγίξει κορυφή στο διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς, παρ όλα αυτά έδειξε ότι το μεγάλο της ατού δεν είναι μόνο «η ομορφιά και η παγκόσμια ειρήνη» (συνηθισμένη έκφραση των καλλονών των διαγωνισμών), αλλά και μια προσωπικότητα που φάνηκε από τη δημοσιογραφική πένα της. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, μάλιστα, η γλυκιά Νίνα εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς.

Ρίκα Διαλυνά: Σταρ Ελλάς 1954
Η πάντα νέα Ρίκα ούτε που φανταζόταν ότι ο τίτλος της θα της άνοιγε το δρόμο για καριέρα και θα έφτανε μέχρι τα σκαλιά της Τσινετσιτά!

Η στέψη της έκανε εκείνη τη χρονιά τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, που παρουσίαζε τη βραδιά, να πει: «Ε ρε τι κάνει ο Θεός όταν έχει κέφια». Σήμερα εξακολουθεί να γοητεύει παίζοντας σε επιτυχημένες σειρές στη μικρή οθόνη και να μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε «πες μας τι πίνεις και ξανανιώνεις!».

Γωγώ Ατζολετάκη: Σταρ Ελλάς 1971
«Πήγα καθαρά από τυχοδιωκτισμό», λέει η κούκλα Γωγώ για την εμπειρία της από το διαγωνισμό. Η ίδια ποτέ δεν πίστεψε ότι ήταν τόσο όμορφη, ώστε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο. Μετέπειτα την κέρδισε η υποκριτική.

Βάνα Παπαδάκη-Δελούδη: Σταρ Ελλάς 1973
Έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της και ως τραγουδίστρια στο ιστορικό «Αλάτι και πιπέρι», ενώ αμέσως δέχτηκε και πρόταση από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA για τον πρώτο της δίσκο! Αργότερα βρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο του επιχειρηματία Γιάννη Δελούδη.

Κατερίνα Παπαδημητρίου: Μις Ελλάς 1973
Κυριάρχησε στην ελληνική μόδα αλλά και στη διαφήμιση, όπου πολλές εταιρείες την έχρισαν «πριγκίπισσά» τους. Υπήρξε σύζυγος επίσης του Ζάχου Χατζηφωτίου.

Ισμήνη Καλέση: Φιναλίστ 1975
Ναι και η σέξι Ισμήνη έχει περάσει από τα καλλιστεία. Μπορεί να μην τα κατάφερε να προκριθεί, αλλά η παρουσία της έμεινε γλυκιά ανάμνηση. Την είδαμε να μεσουρανεί την περίοδο της ελληνικής βιντεοταινίας, αλλά στις μέρες μας τα ίχνη της χάνονται, μιας και έχει επιλέξει τη γαλήνη της οικογενειακής ζωής.

Ζωή Λάσκαρη: Σταρ Ελλάς 1959
Ο πιο λαμπερός πειρασμός που έχει περάσει ποτέ από τα 50 και πλέον χρόνια των καλλιστείων είναι η Ζωίτσα Κουρούκλη. Ναι, καλά ακούσατε, η γνωστή μετέπειτα Λάσκαρη έκανε τα πρώτα της βήματα με το ψευδώνυμο «Αμαρυλλίς». Ως Σταρ Ελλάς 1959 και μετέπειτα κινηματογραφική ντίβα, αλλά και σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, απέδειξε ότι όποιο ρόλο της φέρει η ζωή τα καταφέρνει και με το παραπάνω. Η ίδια σε συνέντευξή της έχει πει: «Ήταν καθαρά μια τρέλα! Ήμουν ένα ασχημάτιστο κοριτσόπουλο με εφηβικό σώμα τη στιγμή που εκείνη την περίοδο μεσουρανούσαν θεές με καμπύλες, όπως η Λόρεν και η Λολομπρίτζιντα. Απλά τόλμησα και το πέτυχα».

Μαρία Τζομπανάκη: Αναπληρωματική Μις Ελλάς 1975
Όχι μόνο πέρασε από το διαγωνισμό, αλλά και πέτυχε να αναδειχθεί η τρίτη ομορφότερη Ελληνίδα της χρονιάς. Σήμερα την έχει κερδίσει ολοκληρωτικά η υποκριτική και δεν τα πάει καθόλου άσχημα, αν αναλογιστούμε τις τεράστιες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει: «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Μάγισσες της Σμύρνης» κ.ά.

Μπέλλα Αδαμοπούλου: Μις Ελλάς 1975
Έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη φιναλίστ που αντέδρασε ακραία για τα αποτελέσματα της επιτροπής. Αφού λοιπόν πέταξε την ανθοδέσμη και τον τίτλο για την αδικία να επιλέξουν την Αφροδίτη Κατσούλη, έκανε πίσω στη συνέχεια. Σήμερα ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Μαίρη Βιδάλη: Φιναλίστ 1976
Δοκίμασε τις δυνάμεις της στο χώρο της ομορφιάς το 1976, αφού όμως πρώτα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της σε δραματική σχολή. Κατέκτησε την τέταρτη θέση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογένειας. Από τότε έκανε και συνεχίζει να διαγράφει σημαντική θεατρική καριέρα.

Αριάννα Δημητροπούλου: Μις Ελλάς 1978
Μία από τις πιο εντυπωσιακές καλλονές που πέρασαν από το διαγωνισμό εξακολουθεί και σήμερα να «κλέβει την παράσταση» τόσο με την εμφάνισή της όσο και με τη δημοσιογραφική πορεία που χαράζει αρθρογραφώντας στο ΛΟΙΠΟΝ και σε άλλα έντυπα.

Μαίρη Μηλιαρέση: Β Μις Ελλάς 1983
Μπορεί τώρα να έχει αφοσιωθεί στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, η γλυκιά όμως Μαίρη του «Ρουκ Ζουκ» πέρασε από το διαγωνισμό και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Λίτσα Γιαγκούση: Φιναλίστ 1981
Υπήρξε μία από τις τρεις κοπέλες που ένιωσαν «αδικημένες» τη χρονιά εκείνη και έφτασαν στο σημείο να υποβάλλουν μήνυση για να διεκδικήσουν το δίκιο τους εναντίον της Μαρίας Νικολίου, η οποία κατηγορούνταν ότι δεν ήταν Ελληνίδα υπήκοος. Παρ όλα αυτά, η Λίτσα γρήγορα έκλεισε την πόρτα σε όλα αυτά και βρήκε το δρόμο της στο μεγαλύτερο ταλέντο της, το τραγούδι φυσικά!

Βάνα Μπάρμπα: Μις Ελλάς 1984
«Το έκανα για την προβολή μου και μόνο», λέει σήμερα η πάντα σέξι Βάνα Μπάρμπα, που από νωρίς δεν έκρυψε την αδυναμία της για την υποκριτική. Σήμερα παρουσιάζει και την εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου «Αλήθειες και ψέματα» στον Αlpha.

Βερόνικα Αργέντζη: Γ Μις Ελλάς 1987
Έπειτα από ένα μικρό πέρασμα από σειρές όπως το «Τμήμα Ηθών» τα ίχνη της όμορφης και καλής ηθοποιού Βερόνικας χάνονται.

Ελεάνα Παγουρά: Μις Γιανγκ 1983
Η νεαρή Ελεάνα δεν δυσκολεύτηκε να προκριθεί ως η ομορφότερη από τις υπόλοιπες ενζενί και μοντέλα. Έπειτα από ένα σύντομο τηλεοπτικό πέρασμα από τα «Παιδιά της νύχτας» σήμερα την απολαμβάνουμε στο πάνελ της εκπομπής «Πολύ μπλα μπλα» στο Alter.

Βασιλική Γεροθόδωρου: Β Μις Ελλάς 1988
Η επιτροπή της έδωσε μόλις την τέταρτη θέση, αλλά λίγο αργότερα διαψεύστηκε, αφού η Βίκυ κέρδισε το στέμμα της ομορφότερης καλλονής του παγκόσμιου τουρισμού. Σήμερα ζει ευτυχισμένη και χαίρεται την οικογένειά της με το σύντροφό της Δημήτρη Σαραβάκο.

Χριστίνα Φαρμάκη: Γ Μις Ελλάς 1990
Η ομορφιά μαζί με τις σπουδές στο πιάνο, το κλασικό τραγούδι και τη φωνητική την ανέβασαν στις υψηλές θέσεις του διαγωνισμού. Επιχείρησε να κάνει κάποια βήματα στο τραγούδι και στη συνέχεια άνοιξε κατάστημα επίπλων με τον αδελφό της.

Μαρίνα Πούπου: Σταρ Ελλάς 1991
«Αλήθεια, πού βρίσκεται η Μαρίνα;» αναρωτιούνται όσοι γνώρισαν από κοντά την καστανή κοπέλα που έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο χώρο του μόντελινγκ, αλλά έπειτα χάθηκαν τα ίχνη της.

Κατερίνα Κανονίδου: Φιναλίστ 1991
Δεν κατάφερε να μπει στην τελική 12άδα, αλλά στη συνέχεια τάραξε τα νερά της εγχώριας showbiz παρέα με τη δίδυμη αδερφή της. Σήμερα ζει μόνιμα και ευτυχισμένη στη Θεσσαλονίκη.

Μαρίνα Τσιντικίδου: Σταρ Ελλάς 1992
Η παρουσία της Μαρίνας έχει σίγουρα σφραγίσει την ιστορία των σύγχρονων καλλιστείων. Κέρδισε τον τίτλο της Μις Ευρώπη και από τότε απόκτησε τεράστια φήμη και αναγνωρισιμότητα. Σήμερα κάνει τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός παίζοντας ως guest σε διάφορες επιτυχημένες σειρές της μικρής οθόνης.

Ευγενία Πασχαλίδη: Μις Ελλάς 1992
Έκανε σημαντικά πράγματα ως μοντέλο, ενώ σε πολλούς είναι γνωστή και ως το «κορίτσι του καιρού» αλλά και των εκπομπών σε ιδιωτικό κανάλι.

Εύη Αδάμ: Μις Ελλάς 1994
Σήμερα την απολαμβάνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά στο «Μega Star». Ζει ακόμη τον έρωτά της και την ευτυχία στο πρόσωπο του Λάμπη Λιβιεράτου και των παιδιών της.

Γιολάντα Διαμαντή: Β Μις Ελλάς 1994
Επιτυχημένο μοντέλο και σήμερα ταλαντούχα ραδιοφωνική παραγωγός, αφού η φωνή της έχει σημαδέψει τα ερτζιανά.

Ζέτα Λογοθέτη: Δ Μις Ελλάς 1994
Εστεμμένη και ως Μις Παγκόσμιος Τουρισμός, η Ζέτα χάθηκε γρήγορα και προτίμησε την ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Νίκη Κάρτσωνα: Μις Φωτογένεια 1995
Σημαντική καριέρα για τη νεαρή κοπέλα από την Καλαμάτα. Έπειτα από το επιτυχές πέρασμα και από την παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών σήμερα ετοιμάζεται να ντυθεί νυφούλα με τον εκλεκτό της καρδιάς της Νίκο Χατζή.

Ειρήνη Σκλήβα: Μις Ελλάς 1996
Τα λόγια είναι περιττά για την πανέμορφη Ειρήνη, που, αφού έκανε όλο τον πλανήτη να γονατίσει στα πόδια της κερδίζοντας τον τίτλο της Μiss World, σήμερα είναι παντρεμένη και επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Μάνια Ντέλου: Μις Ελλάς 1993
Άλλη μια περίπτωση καλλονής που στην πορεία χάθηκε ή άλλαξε πορεία ζωής. Η Μάνια σήμερα διαθέτει λίγες φιλίες και ακόμη πιο σπάνιες είναι οι κοσμικές της εμφανίσεις. Ευχαριστούμε τον κ. Πρεβελάκη και τις εκδόσεις «Εστία» για την πολύτιμη βοήθειά τους και το φωτογραφικό υλικό.