"Δεχόμαστε και πόρνες στο X Factor"

02.09.2010
Δύο τα τινά: Ή ο διάσημος, πια, σκληρός κριτής του X Factor έκρυβε πολύ καλά το πόσο ανοιχτόμυαλος και φιλελεύθερος είναι στην πραγματικότητα ή ξέρει και το παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας. Δεν εξηγείται αλλιώς το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τη συμμετοχή μιας πόρνης στο γνωστό talent show.


Δύο τα τινά: Ή ο διάσημος, πια, σκληρός κριτής του X Factor έκρυβε πολύ καλά το πόσο ανοιχτόμυαλος και φιλελεύθερος είναι στην πραγματικότητα ή ξέρει και το παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας. Δεν εξηγείται αλλιώς το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τη συμμετοχή μιας πόρνης στο γνωστό talent show.

Η συμμετοχή της Κλόι Μάφια (Chloe Mafia) στο πρώτο διαγωνιστικό κομμάτι του σόου διεκδικώντας "μια θέση στον ήλιο" όπως και όλοι οι άλλοι, βρήκε παρά τις ισχυρές αντιδράσεις της πλειοψηφίας μεγάλη υποστήριξη από τον "πολύ" Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell).

Ο 50χρονος κριτής αρνήθηκε να αποκλείσει την 20χρονη κοπέλα η οποία παραδέχτηκε ανοιχτά ότι εργάζεται ως συνοδός κυρίων για £160 (σχεδόν €200) την ώρα, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε -κυρίως από την κοινή γνώμη.

"Το σόου είναι ανοιχτό για όλους. Δεν αποκλείουμε τις πόρνες. Δεν μπορούμε να διώξουμε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή το επάγγελμά τους μπορεί να ενοχλεί κάποιους", υποστήριξε με πάθος ο Κάουελ, τονίζοντας ότι αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει στο παιχνίδι είναι προφανές ότι θέλει να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή του.

Στο "ίδιο μήκος κύματος" ο παραγωγός τους σόου, Ρίτσαρντ Χόλογουεϊ (Richard Holloway) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να μην γίνει δεκτή η κοπέλα. "Προφανώς όμως, δεν θα μπορούσε να ασκήσει το επάγγελμά της όσο θα παίζει στο παιχνίδι", συμπλήρωσε με νόημα.

Ωστόσο, τα σχόλια των δύο αντρών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη αφού εγείρουν για άλλη μια φορά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το κατά πόσο το σόου εκμεταλλεύεται τους πιο αδύναμους.

Η Κλόι Μάφια είναι 20 χρονών και έχει μια κόρη 19 μηνών. Είναι επαγγελματίας πόρνη, έχει και δική της ιστοσελίδα και η φωτογραφία της υπάρχει σε σάιτ για συνοδούς κυρίων με το όνομα "Candy".

Οι παραγωγοί του X Factor τη χρησιμοποίησαν για να διαφημίσουν το σόου, ωστόσο δημιουργήθηκαν προβλήματα γιατί παρόλο που της είχαν καταστήσει σαφές ότι κατά τη διάρκεια των ακροάσεων θα έπρεπε να μη εργάζεται, εκείνη όχι μόνο συνέχισε αλλά "πουλούσε" και το θέμα του διαγωνισμού ως συν σε πιθανούς πελάτες.

Ο Κάουελ επέμενε ότι θα ήταν ρατσιστικό να την αποκλείσουν, αλλά δεν είναι λίγοι οι κριτικοί που θα αναρωτιόνταν σχετικά με το μήνυμα που στέλνουν στα εκατομμύρια των νεαρών θαυμαστών του σόου.

Και ενώ τα επεισόδια των ακροάσεων βρίσκονται ακόμη στη φάση του μοντάζ, φίλοι της Μάφια -και η ίδια στο σάιτ της- υποστηρίζουν ότι έφτασε μέχρι το δεύτερο στάδιο αλλά την έκοψαν, ο Κάουελ υποστηρίζει ότι ακόμη δεν είναι σίγουρος για το πώς πρέπει να χειριστούν το όλο ζήτημα. Τονίζει, δε, ότι θεωρεί προτιμότερο για το κοινό να παρακολουθεί την εξέλιξη της προσπάθειας της Κλόι στην τηλεόραση, παρά να την λογοκρίνουν από την αρχή οι ίδιοι.

Στο μεταξύ, και ενώ αναμένεται η συνέχεια στο συγκεκριμένο... σίριαλ, ο Σάιμον Κάουελ, ακόμη αναρρώνει από τη λαχτάρα που πήρε όταν μερικοί διαγωνιζόμενοι τους οποίους φιλοξενούσε κατά τη διάρκεια των ακροάσεων σε βίλα που νοίκιαζε στη Μαρμπέγια, ξεσάλωσαν και τα έκαναν όλα γυαλιά καρφιά. Δύσκολοι καιροί -και- για κριτές.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα