Το σπίτι που έχασε μέσα από τα χέρια του

17.04.2007
Αυτή θα ήταν η νέα «φωλιά» του Μιχάλη! Και λέμε «θα», γιατί τελικά η αγορά «στράβωσε» την τελευταία στιγμή. Το ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά παρουσιάζει το «βασιλικό» διαμέρισμα

Αυτή θα ήταν η νέα «φωλιά» του Μιχάλη! Και λέμε «θα», γιατί τελικά η αγορά «στράβωσε» την τελευταία στιγμή. Το ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά παρουσιάζει το «βασιλικό» διαμέρισμα που θυμίζει Μανχάταν και θα φιλοξενούσε τον «Μίδα» του ελληνικού τραγουδιού! Και σκεφτείτε ότι βρίσκεται μόλις 600 μ. από την Ομόνοια! Το νέο σπίτι που όλοι ανέμεναν ότι θα αποτελούσε τη νέα κατοικία του γνωστού τραγουδιστή στεγάζεται σε ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα αρχιτεκτονικά σχέδια που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το πρόσωπο της ευρύτερης βιομηχανικής έως τώρα περιοχής του Κεραμεικού.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Πειραιώς, πυρήνας μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιοχής που αποτελεί και πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο αυτόν τον καιρό αναμορφώνεται εντατικά και μεταμορφώνεται σ' ένα χλιδάτο συγκρότημα 19 lofts. To πρώην βιομηχανικό κτίριο πέρα από τις κατοικίες διαθέτει ένα αίθριο πολλαπλών χρήσεων 720 τ.μ., τρεις χώρους καταστημάτων, αλλά και υπόγειο πάρκινγκ μόνο για 20 θέσεις. Το συγκρότημα αυτό λοιπόν θα είχε την τύχη να φιλοξενήσει, εκτός των άλλων ενοίκων του, τον κύριο «Χέρια ψηλά» Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος αναμενόταν να πάρει τα κλειδιά του «χλιδάτου» loft-διαμερίσματός του στα χέρια του τον Ιούλιο. Η «φωλιά» που προοριζόταν για τον επιτυχημένο καλλιτέχνη βρίσκεται στον τρίτο όροφο και η μπροστινή του τζαμαρία βλέπει στην περιοχή του Γκάζι. Είναι το ακριβότερο loft του συγκροτήματος, αν αναλογιστεί κανείς το συνολικό εμβαδόν του, που φτάνει τα 240 τ.μ., και τη θέα που κόβει την ανάσα!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, «ο Μιχάλης εντυπωσιάστηκε αμέσως μόλις αντίκρισε το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Είναι αναμφισβήτητα το πιο προνομιακό απ όλα, αφού διαθέτει μεγάλη βεράντα και υπαίθριο χώρο, πανοραμική θέα και πολύ λειτουργικό σχεδιασμό». Η αξία του όμως, όπως μαθαίνουμε, ήταν εκείνη που «φρέναρε» το δημοφιλή καλλιτέχνη. Κι αυτό γιατί αγγίζει τα 1.200.000 ευρώ! Η τιμή αυτή φάνηκε αρχικά απαγορευτική στον καλλιτέχνη, ο οποίος προσέγγισε την κατασκευάστρια εταιρεία μέσω της τράπεζας που τον εκπροσωπεί. Στη συνέχεια, όμως, το διαμέρισμα πουλήθηκε σε άλλον ιδιοκτήτη και όταν ο Μιχάλης επανήλθε, πλέον ήταν πολύ αργά, καθώς εκτός από το συγκεκριμένο ήταν πουλημένα και τα περισσότερα από τα 19 lofts.

Εμείς «τρυπώσαμε» στο εν λόγω διαμέρισμα και θαυμάσαμε τις πολυτέλειες που προσφέρει. Κατασκευάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο σε οικοδομικά και κατασκευαστικά εργαλεία και υλικά, διατηρώντας όμως το άρωμα της δεκαετίας του 50, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Μανχάταν. Το loft που προοριζόταν για τον Μιχάλη «απλώνεται» σε δύο βασικά επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, περίπου 170 τ.μ., βρίσκεται ο χώρος της τραπεζαρίας, του καθιστικού και της τεράστιας κουζίνας, όπου ο γνωστός καλλιτέχνης θα έφτιαχνε τις γνωστές κυπριακές λιχουδιές, που είναι και η μεγάλη του αδυναμία! Στο υψηλότερο επίπεδο, ένα πατάρι 70 τ.μ. περίπου, βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα και άλλοι βοηθητικοί χώροι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι εξαιρετικά ψηλοτάβανος και σε μερικά σημεία φτάνει ακόμη και τα 8 μέτρα!