Βίασαν το γιο γνωστού επιχειρηματία

13.04.2007
Νέος, πολύ όμορφος και ακόμη πιο πλούσιος, ο Έλληνας φοιτητής, γιος επιτυχημένου επιχειρηματία με ντιζάιν έπιπλα και εργοστάσια, βιάστηκε από πέντε άντρες που παραμόνευαν σε βενζινάδικο της εθνικής οδού γειτονικής χώρας!

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Την απίστευτη ιστορία μάς αποκάλυψε στενός συγγενής του άτυχου νέου, όχι για να εκθέσει, όπως είπε, το μέλος της οικογένειάς του, αλλά για να θίξει και να καταγγείλει αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο. Η εικόνα του νεαρού μετά το τραυματικό αυτό γεγονός δεν περιγράφεται. Ο σωματικός και ψυχικός βιασμός που υπέστη εκείνη την άγρια νύχτα του άφησε πολλά ψυχολογικά «κουσούρια». Ο «αντρισμός» και η ανθρώπινη υπόσταση του Έλληνα φοιτητή έχασαν το νόημά τους, ενώ και το πλήγμα στην οικογένειά του είναι αξεπέραστο. Οι γονείς του δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Μάλιστα, το θλιβερό σοκ και η οργή του πατέρα πνίγονται μέσα στο ποτό, με κίνδυνο να γίνει αλκοολικός.

Κρύβεται με μια πετσέτα
Το καμπουριασμένο κορμί του 23χρονου χάνεται μέσα στα φαρδιά παντελόνια και σε ένα πολυφορεμένο πουκάμισο. Αλλά και το βλέμμα του είναι χαμένο. Από εκείνη την ημέρα μια μεγάλη πετσέτα του μπάνιου τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι του τον κρύβει από τα μάτια του κόσμου! Ακόμη και όταν βρίσκεται μόνος του, όπως μας πληροφόρησαν οι δικοί του άνθρωποι, κυκλοφορεί τυλιγμένος με την πετσέτα μόνο μια τρύπα έχει ανοιχτεί, ίσα για να αναπνέει. Σε κάποιους ίσως φανεί αστείο και σε κάποιους άλλους ακατανόητο: «Μα πώς έγινε; Και γιατί έχει αυτή την αντίδραση;». Κι όμως, είναι ένας τρόπος άμυνας του κατεστραμμένου ψυχισμού του, την οποία ο ίδιος θεωρεί «φυσιολογική» και δηλώνει την παρουσία του φόβου που δεν έχει ξεπεράσει. Η πετσέτα κρύβει τον ήλιο, το φως, τους ανθρώπους, την άσχημη εμπειρία

Το χρονικό της φρίκης
Αφού τελείωσε η χρονιά στο πανεπιστήμιο, ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα για διακοπές. Ο 23χρονος όμως φαίνεται ότι δεν είχε ακούσει την κλασική προειδοποίηση μεταξύ των συμφοιτητών στην Ιταλία «αν περάσεις ποτέ από την πρώην Γιουγκοσλαβία, φυλάξου. Πάτα γκάζι και μη σταματήσεις πουθενά, ούτε για καφέ ούτε ακόμη για βενζίνη». Έτσι, ξεμένοντας από καύσιμα λίγο πριν περάσει τα ελληνικά σύνορα, αισθάνθηκε πολύ τυχερός όταν είδε τα φώτα ενός βενζινάδικου. Πού να ήξερε ότι το κακό παραμόνευε. Ήταν άτυχος, καθώς το πρατήριο βενζίνης τελικά ήταν κλειστό και επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό του, ξαφνικά πέντε άντρες τον κύκλωσαν απειλητικά. Τον τράβηξαν σ' έναν επαρχιακό δρόμο και τότε άρχισαν το νοσηρό και αηδιαστικό «παιχνίδι» τους. στερα τον πέταξαν σαν άδειο σακί και του έκλεψαν όλα τα χρήματα, το κινητό, το ρολόι, τα ρούχα και το αυτοκίνητο. Σχεδόν γυμνός και φοβισμένος, δεν ήξερε πού ήταν, δεν καταλάβαινε και δεν ένιωθε πια τίποτα. Απόμεινε για ώρα μέσα στην ερημιά, μέχρι που βρήκε τη δύναμη και σύρθηκε εξαντλημένος ξανά στην εθνική οδό για να ζητήσει βοήθεια. Ένα φορτηγό σταμάτησε και τον πήρε. Αμέσως τηλεφώνησε στον πατέρα του στην Αθήνα. Ο νεαρός δεν μπορούσε να του αποκαλύψει το βιασμό του. Ο πατέρας τον συμβούλεψε να πάει στη Θεσσαλονίκη και την ίδια στιγμή πήρε ο ίδιος το αεροπλάνο για τη συμπρωτεύουσα. Το ίδιο βράδυ πετούσαν μαζί για την Αθήνα. Κράτησε για αρκετό καιρό μετά το μυστικό του και το πρώτο διάστημα ήταν κλεισμένος στον εαυτό του, ενώ οι γονείς του με αγωνία παρακολουθούσαν την απότομη μεταμόρφωσή του. Τους προβλημάτιζε η πρωτόγνωρη συμπεριφορά, η απομόνωσή του. Αυτό που βασάνιζε το μυαλό του τον οδηγούσε στην αυτοκαταστροφή. Ο νεαρός αρνήθηκε ακόμη και τη βοήθεια ψυχολόγου, κάτι που του ζητούσαν ανήσυχοι οι γονείς του. «Μου ζήτησε κάτι που δεν το χωρούσε η λογική μου. Τον ξαναρώτησα να βεβαιωθώ για αυτό που άκουσα. Ναι, δεν υπήρχε αμφιβολία, μου ζήτησε να του δανείσω το κραγιόν μου και ένα βερνίκι νυχιών», μας διηγήθηκε συγγενής του. Κόντεψε να σαλτάρει όταν ξαφνικά τη ρώτησε: «Είμαι άντρας;». Δεν ήξερε τι να του πει. Όπως μας είπε η ίδια κλαίγοντας, «Έμεινα άναυδη. Μετά την πρώτη αμηχανία του σοκ έκανα το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή, ώστε να κερδίσω χρόνο μέχρι να συμβουλευτώ τους γονείς του ή τον ψυχίατρο. Άνοιξα το τσαντάκι μου με τα είδη μακιγιάζ και του τα έδωσα».

Ανέλπιστη βοήθεια
Όπως αποκαλύφθηκε λίγους μήνες αργότερα και πριν μάθει η οικογένειά του για το βιασμό του, ο ίδιος εμπιστεύτηκε το μυστικό του μόνο σε μια αστρολόγο της γραμμής 090! Κι εκείνη ανήσυχη επικοινώνησε με τους γονείς του, κάνοντας γνωστά τα τηλεφωνήματά του αλλά και όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς του είχε συμβεί.

«Όταν με πήρε τηλέφωνο για πρώτη φορά και μου μίλησε για την πετσέτα, έβαλα τα γέλια, γιατί δεν είχα ξανακούσει κάτι τέτοιο», αποκάλυψε η ίδια. Γρήγορα όμως υποπτεύθηκε την αλήθεια και τον «αγκάλιασε». Επειδή ήταν υπόθεση που απαιτούσε λεπτό χειρισμό, φοβήθηκε αρχικά την ευθύνη και του έκλεισε το τηλέφωνο ευγενικά. Όμως, εκείνος ξανάπαιρνε. Δεν ήθελε αστρολογική πρόβλεψη, όπως της είπε, μόνο βοήθεια Κάπου να μιλήσει για το πρόβλημα που του ανέτρεψε τη ζωή. Επί δύο μήνες εκείνος της τηλεφωνούσε δύο και τρεις φορές μέσα στη μέρα και της μιλούσε με τις ώρες. Σιγά σιγά άρχισε να την εμπιστεύεται όλο και περισσότερο. Όπως περιέγραψε η ίδια στους γονείς του, «είμαι μητέρα δύο αγοριών και με άγγιξε το πρόβλημά του». «Σκεφτόμουν πώς θα το αντιμετωπίσω στηρίζοντάς τον ψυχολογικά. Προσπαθούσα να του δώσω να καταλάβει πως δεν έπρεπε πια να φοβάται τίποτα. Η πρώτη προσπάθειά μου ήταν να βγάλει την πετσέτα. Του έλεγα: Βγάλε από το πρόσωπό σου την πετσέτα και μη φοβάσαι, είμαι δίπλα σου και σου κρατάω το χέρι. Πήγαινε στο παράθυρο και κοίτα έξω Είμαι κοντά σου». Σήμερα παραδέχεται πως μόνο μία φορά τον έπεισε να βγάλει την πετσέτα και αυτό μόνο για δέκα λεπτά!