Σειρές 2009-2010: Μετρημένες στα δάχτυλα

06.10.2009
Πριν από τρία χρόνια η έναρξη της prime time των τηλεοπτικών σταθμών για μας τους τηλεοπτικούς συντάκτες ήταν μάλλον μαρτύριο! Περισσότερες από 40 οι πρεμιέρες των νέων σειρών, με τα DVD αλλά και το greektube την επόμενη μέρα να δουλεύουν ακατάπαυστα.

Πριν από τρία χρόνια η έναρξη της prime time των τηλεοπτικών σταθμών για μας τους τηλεοπτικούς συντάκτες ήταν μάλλον μαρτύριο! Περισσότερες από 40 οι πρεμιέρες των νέων σειρών, με τα DVD αλλά και το greektube την επόμενη μέρα να δουλεύουν ακατάπαυστα. Φέτος μάλλον δεν θα κουραστούμε ιδιαίτερα. Έξι μόλις οι καινούργιες σειρές, 12 στο σύνολο, αν υπολογίσουμε και αυτές που πήραν το «πράσινο φως» από πέρυσι. Η πενία λοιπόν φαίνεται πως έφτασε και στα ελληνικά κανάλια. Ο Alpha πέταξε λευκή πετσέτα στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας, μόλις 4 σειρές θα προβληθούν μέσα από τη συχνότητα του ANT1 κι έτσι το Mega θα παίζει και φέτος μπάλα σχεδόν μόνο του. Ας δούμε λοιπόν τι καινούργιο έρχεται στις οθόνες μας. από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μega
«Μίλα μου βρώμικα»

Η ιστορία μιας παρέας που, όταν οργανωθεί, θα τραντάξει την Αθήνα. Η ιστορία του Τριαντάφυλλου και της Αστερόπης που, όταν ερωτευτούν, θα γεράσουν μαζί. Η ιστορία ενός μπαρ που, όταν ανοίξει, θα γράψει ιστορία. Η μόνη λεπτομέρεια είναι ότι το μπαρ δεν λέει να ανοίξει, η Αστερόπη δεν λέει να «δει» τον Τριαντάφυλλο και η παρέα δεν λέει να οργανωθεί. Ένα παλιό καφενείο κάπου στο Γκάζι ενώνει 8 διαφορετικούς ανθρώπους με 8 διαφορετικά χαρίσματα που δόθηκαν από τον Θεό και επιστρατεύονται όπου και όταν (δεν;) χρειάζεται...

To δεύτερο τηλεοπτικό εγχείρημα της Μυρτώς Κοντοβά σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Βασίλη Κεχαγιά και πρωταγωνιστές τους: Γεράσιμο Γεννατά, Μαρία Κωνσταντάκη, Δημήτρη Αγαρτζίδη, Γιάννη Σπαλιάρα, Κλέλια Ρένεση, Μάρα Μπαρόλα, Γιώργο Κοψιδά και Βασιλική Κακοσαίου.

Γιατί να το δούμε: Για τις εξαιρετικές περιπλανήσεις που μας κάνει στο κέντρο της Αθήνας η Μυρτώ Κοντοβά και οι κυρίες για τους κοιλιακούς του Γιάννη Σπαλιάρα!

«Τέσσερα»
Άλκης, Πέτρος, Βασίλης, Άρης... Tέσσερις άντρες, τέσσερα αδέρφια ή, αλλιώς, τέσσερις εποχές, όπως έλεγε η μητέρα τους όταν ήταν παιδιά. Τέσσερις διαφορετικοί τύποι αντρών με διαφορετικές ζωές, διαφορετικές γυναίκες και καριέρες, διαφορετικά «θέλω» και «πρέπει». Αυτό που τους ενώνει αλλά παράλληλα τους χωρίζει είναι η οικογένειά τους, που φαινομενικά είναι άψογη. Όλα όμως θα ανατραπούν και η άψογη οικογένεια θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με την αληθινή ζωή.

Αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε, λάθη που κουβαλάμε, σκέψεις που κάνουμε, σχέσεις που χρειαζόμαστε και έρωτες που ονειρευόμαστε να ζήσουμε. Τι γίνεται όταν ανακαλύπτουμε πως τελικά στη ζωή μας θέλουμε άλλα από αυτά που νομίζαμε; Είναι αργά για αλλαγή πλεύσης; Αρκεί ένα απρόσμενο γεγονός και οι ζωές των τεσσάρων αντρών θα ελευθερωθούν για πάντα.

Η πιο ακριβή παραγωγή της φετινής σεζόν, με πολλά γυρίσματα στο εξωτερικό. Δραματικό στόρι διά χειρός Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Νίκο Κουρή, τον Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο, τον Πάνο Μουζουράκη και τις Νένα Μεντή, Δανάη Σκιάδη και Ζέτα Μακρυπούλια.

Γιατί να το δούμε: Ενθουσιαστήκαμε με το «Κλείσε τα μάτια», απογοητευτήκαμε με το «Δυο μέρες μόνο» και περιμένουμε με αγωνία το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του Χριστόφορου.

ΑΝΤ1
«Ονειροπαγίδα»

Ο Πέτρος Βαλιανός ζούσε ήσυχος στο νησάκι του. Ιδιοκτήτης ενός ξενώνα, της «Ονειροπαγίδας», αλλά και αμπελουργός, μελισσουργός, ιδιοκτήτης αλόγων για χόμπι, δεν περίμενε ότι θα συναντήσει μπροστά του την Κατερίνα Λαδά. Κόρη μεγαλοεκδότη, κακομαθημένη και δύστροπη, εμφανίζεται στη ζωή του όταν το πλοιάριο που τη μεταφέρει σε μια βραχονησίδα, για να παντρευτεί με τον αγαπημένο της, βυθίζεται  η ίδια σώζεται την τελευταία στιγμή, όταν το κύμα την ξεβράζει στο νησί του άτυχου Πέτρου! Και τι λέτε ότι ζητάει όταν συνέρχεται; Το στυλίστα της! Είναι μετά ο ήσυχος νησιώτης να μην την πάρει στο... ψιλό; Στην αρχή, βέβαια, γιατί αργότερα θα προκύψει έρωτας, καθώς κι εδώ επιβεβαιώνεται το μεγαλύτερο κλισέ στην ιστορία των σίριαλ που θέλει τα ετερώνυμα να έλκονται. Άλλο ένα σύγχρονο ρομαντικό παραμύθι, το οποίο υπογράφει η Τίνα Καμπίση, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Καραμίχο και τη Μαρία Σολωμού.

Γιατί να το δούμε: Εκτός του ότι μας θυμίζει πολύ το «Swept Away», που γυρίστηκε στην Αντίπαρο, από μεγάλη περιέργεια για το πώς δένει στη μικρή οθόνη η χημεία Καραμίχου - Σολωμού.

«Παιδική χαρά»
Ρένια και Κώστας: Zουν ανάμεσά μας! Δύο σύγχρονοι γονείς της διπλανής πόρτας που πρέπει να τα βγάλουν πέρα με την ξέφρενη καθημερινότητά τους μεγαλώνοντας τα τρία αγόρια τους, ηλικίας 9, 11 και 15 ετών. Η Ρένια, μητέρα και δυναμική γυναίκα καριέρας, «μισεί» κάθε μορφή χάους, αλλά με 4 άντρες στα πόδια της μάλλον πρέπει να μάθει να ζει μ’ αυτό! Ο Κώστας, πατέρας και μεγάλο παιδί "δύο σε ένα", καμαρώνει για τρία πράγματα: την οικογένειά του, τη Συριανή καταγωγή του και το μοναδικό best seller που έγραψε στα 18! Σήμερα είναι σεναριογράφος κι εργάζεται στο σπίτι, όταν τον αφήνουν βέβαια τα καμάρια του! Η καθημερινότητα μιας πενταμελούς οικογένειας στην απαιτητική εποχή μας. Κωμικά στιγμιότυπα τα οποία μπορεί να συμβαίνουν μέσα στο σπίτι μας!

Οικογενειακή κωμωδία με πρωταγωνιστές τη Ρένια Λουιζίδου και τον Κώστα Κόκλα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη.

Γιατί να το δούμε: Φάμιλι σενάριο, δημοφιλείς πρωταγωνιστές, εγγυημένη συνταγή επιτυχίας.

«Μ+Μ»
Η Μαργαρίτα είναι μπαλαρίνα. Ζει μια πειθαρχημένη ζωή, όπως αρμόζει σε μια κλασική καλλιτέχνιδα. Την ίδια αυστηρότητα έχει επιβάλει και στους τρεις γιους της. Ο Μιχάλης είναι ένας ανέμελος ροκάς, ο οποίος ζει μια ζωή χωρίς πρόγραμμα. Ο ίδιος δεν αγχώνεται ιδιαίτερα για αυτό, αλλά οι τρεις κόρες του προσπαθούν να βρουν τρόπους να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Η μοίρα θα φέρει τις δύο οικογένειες πλάι πλάι. Όσα θα ακολουθήσουν είναι δύσκολο να περιγραφούν...

Ελληνοποιημένο concept από τη Ρένα Ρίγγα σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με πρωταγωνιστές τους Φάνη Μουρατίδη και Παναγιώτα Βλαντή και συμπρωταγωνιστές τους: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργο Δάμπαση, Τίτο Λίτινα, Ειρήνη Σταματίου, Κωνσταντίνο Νικολάου, Εύη Δαελή, Γκαμπριέλα Μαλγκίμπρα, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιώργο Κορμανό, Μαριάνθη Φωτάκη και Βασίλη Γιακουμάρο.

Γιατί να το δούμε: Για να δούμε αν μετά το ασχημόπαπο (βλέπε «Μαρία η άσχημη») εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή και το στόρι του «Η πεντάμορφη και το τέρας», αλλά και γιατί έγινε τόσος ντόρος από την αποχώρηση της Σμαράγδας Καρύδη από το casting.

«Dr. Roulis»
Ένας πάμπλουτος και καταξιωμένος γιατρός εξαιτίας μιας κομπίνας τα χάνει ξαφνικά όλα και γίνεται ένας φτωχός και άσημος άνεργος. Κλασική συνταγή κωμωδίας του Χάρη Ρώμα, ο οποίος επιστρέφει στη μικρή οθόνη έπειτα από ένα χρόνο απουσίας. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι: Τάνια Τρύπη, Ναταλία Δραγούμη, Πατρίτσια Μιλκ Περιστέρη, Θεοχάρης Ιωαννίδης και Χρήστος Πλαΐνης (σ.σ.: στο ρόλο του δικηγόρου του).

Γιατί να το δούμε: Σε πρώτη φάση από περιέργεια, αφού πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται έχει ήδη αποκτήσει 500 φίλους στο Facebook.