Κώστας Καραφώτης: "Στον έρωτα θέλω να έχω το πάνω χέρι"

07.10.2009
Τον συναντήσαμε ένα βροχερό βράδυ Παρασκευής στο καμαρίνι του στο νυχτερινό κέντρο «Θέα», όπου εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Γιώργο Τσαλίκη. Ήταν ντυμένος με αθλητικά και είχε διάθεση για κουβέντα και αστεία.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τον συναντήσαμε ένα βροχερό βράδυ Παρασκευής στο καμαρίνι του στο νυχτερινό κέντρο «Θέα», όπου εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαργαρίτη και τον Γιώργο Τσαλίκη. Ήταν ντυμένος με αθλητικά και είχε διάθεση για κουβέντα και αστεία. Βρήκαμε λοιπόν μια καλή ευκαιρία να ανακρίνουμε τον Κώστα Καραφώτη κι εκείνος μας αποκάλυψε αν έφτασε ποτέ κοντά στο γάμο, αν θέλει να κάνει ένα παιδί και αν ζηλεύει τις πρώην του, όταν εκείνες περνάνε καλά!

Κώστα, αρχικά τι μας ετοιμάζεις δισκογραφικά;

«Ετοιμάζω δίσκο με τον Κώστα Καλημέρη και τη μεγάλη συμβολή του Μάκη Πουνέντη στην επιλογή των τραγουδιών ως προς το ύφος. Αυτός ο δίσκος θα είναι πιο λαϊκός σε σχέση με τους προηγούμενους. Θα είναι μια πολύ ωραία δουλειά, χωρίς να έχω το άγχος για το πότε θα βγει. Έχω ήδη δύο τραγούδια που ακούγονται πολύ, το "Ήρθες εσύ" και το Έκλεισα θέση", οπότε περιμένουμε... Η δουλειά αυτή θα βγει μόλις γίνει πάρα πολύ σωστά».

Πώς καθορίζονται οι συνεργασίες σου και η επιλογή των προσώπων με τα οποία είστε στο ίδιο σχήμα;

«Οι επιλογές γίνονται ανάλογα με τις συγκυρίες κάθε φορά. Φέτος η επιλογή μου θα γίνει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια και προσοχή. Η επερχόμενη συνεργασία μου, πρώτα ο Θεός, με τη Γλυκερία με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Θα έλεγες ότι είσαι από τα πιο τυχερά παιδιά της δουλειάς σου;

«Σίγουρα είμαι από τα πιο τυχερά που υπάρχουν στον κόσμο, γιατί ακολούθησα την ιατρική και ξαφνικά βρέθηκα σε αυτόν το δρόμο. Στις 14 Νοεμβρίου 2003 πήρα το πτυχίο μου στην ιατρική από τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου ήμουν 7 χρόνια. Γύρισα στα Τρίκαλα, από όπου κατάγομαι, είδα το αποτέλεσμα του παιχνιδιού "Fame Story 1" με τα πρόσωπα που βγήκαν, τον Νίνο, τον Πετράκο και τον Θάνο Πετρέλη, και όταν έγινε το δεύτερο "Fame Story", δήλωσα συμμετοχή. Oύτε καν πιστεύαμε ότι θα γίνει όλο αυτό. Με βοήθησε πάρα πολύ η αναγνωρισιμότητα μέσα από το παιχνίδι».

Θυμάμαι ότι σε αντιμετώπιζαν καλά οι κριτές, λες και ήσουν έτοιμος τραγουδιστής...

«Κι όμως, ήμουν ο πιο ανέτοιμος. Όσο διάστημα βέβαια ήμουν στη Βουλγαρία σπουδάζοντας ιατρική, τραγουδούσα σε ελληνικά μαγαζιά χωρίς να έχω κάνει μαθήματα τραγουδιού τότε. Τώρα κάνω μαθήματα!».

Ας πάμε τώρα στα προσωπικά σου... Γιατί πιστεύεις ότι όλοι ασχολούνται με αυτά;

«Γιατί ήμουν πάντα με ωραίες γυναίκες! Κοίτα, όλο το θέμα ξεκίνησε μέσα από το ριάλιτι και από εκεί και πέρα έγινε το υπόλοιπο».

Στη σχέση σου με την Κατερίνα Παπουτσάκη κάνατε και κοινή φωτογράφηση. Μετάνιωσες γι’ αυτό;

«Όχι, δεν έχω μετανιώσει. Άλλωστε, έγινε έπειτα από ένα χρόνο σχέσης».

Φτάσατε στο σημείο να κάνετε σχέδια γάμου με την Κατερίνα Παπουτσάκη;

«Όχι, βέβαια».

Ναι, αλλά όλα έδειχναν ότι ήσουν έτοιμος να παντρευτείς.

«Η φωτογράφηση, εννοείς. Η φωτογράφηση, όχι εγώ. (Γέλια.)

Είχε φανεί αυτό, αλλά δεν έγινε ποτέ!».

Ζηλεύεις όταν βλέπεις τις πρώην σου να περνάνε καλά;

«Ποτέ! Ποτέ!».

Εκείνες να ζηλεύουν άραγε, αν εσύ περνάς καλά;

«Ξέρεις ποιο είναι το ωραίο; Ότι δεν ξέρουν καν τι κάνω. Δεν μαθαίνουν καν τι γίνεται. Κόβω τις γέφυρες».

Τα μέσα ασχολούνται πολύ με την προσωπική ζωή της Κατερίνας Παπουτσάκη και της χρεώνουν συντρόφους. Τι λες εσύ γι’ αυτό;

«Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις κάποιον άλλο. Να ρωτήσεις ένα μέσο άνθρωπο πώς το βλέπει αυτό. Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί σε τέτοια θέματα είμαι γενικά πολύ ανοιχτός. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Κι όμως, έδειχνες πολύ ερωτευμένος τότε.

«Μπορεί και να ήμουν πράγματι εκείνη την περίοδο, πού ξέρεις;».

Έπειτα από αυτές τις δύο σχέσεις σου με επώνυμες γυναίκες θα ήθελες να κάνεις μια σχέση με κάποια εκτός καλλιτεχνικού χώρου;

«Το κριτήριό μου δεν είναι αν θα είναι κάποια επώνυμη. Στον έρωτα ποτέ δεν ξέρεις, πραγματικά!».

Έχει χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι να γίνεις πατέρας;

«Ααα... εσύ το πας και στο παιδί τώρα. Δεν λες που δεν μπορούμε να κάνουμε ένα γάμο πρώτα! (Γέλια.) Μικρός δεν είμαι, σχεδόν όλοι οι φίλοι μου έχουν ήδη παιδί. Όμως, δεν μου βγαίνει να παίζω ακόμα με παιδιά. Τα σκυλιά τα αγαπώ και έχω στο σπίτι από μικρός».

Είσαι πουριτανός στο θέμα της γυναικείας συμπεριφοράς;

«Είναι λίγο παρεξηγημένη αυτή η έννοια. Όμως, ναι, θέλω να έχω εγώ το πάνω χέρι. Και δεν καταλαβαίνουν πολλοί πώς το εννοώ αυτό. Δεν είμαι του "φέρε τις παντόφλες τώρα"! Δεν το μπορώ εγώ αυτό».

Θα ξαναγύριζες σε ένα μεγάλο έρωτα;

«Ένα μεγάλο έρωτα, αν πραγματικά υπήρχε, δεν θα τον άφηνα να φύγει ποτέ. Θα έκανα τα πάντα. Θα πολεμούσα μέχρι τέλους! Προφανώς, μέχρι τώρα δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο».

Πιστεύεις ότι από το επάγγελμά σου μπορείς να κερδίσεις αρκετά χρήματα;

«Θα βγάλω πάρα πολλά λεφτά, αν γίνω πάρα πολύ γνωστός, αλλά σε διάρκεια χρόνου. Θα βγάλω πιο πολλά αν αντέξω 20 χρόνια, σε σχέση με κάποιον που θα δουλέψει 3 χρόνια».

Κάνεις καλό κουμάντο ή είσαι σπάταλος;

«Σπάταλος, πάρα πολύ σπάταλος! Ειδικά τα πρώτα χρόνια ήμουν πάρα πολύ σπάταλος. Μάλιστα, πριν από 4 χρόνια ήρθαν στα χέρια μου λεφτά που δεν τα είχα δει ποτέ μου. Σπατάλη βέβαια δεν έκανα στα ρούχα, αλλά στα ηλεκτρονικά. Τώρα όμως, λόγω ηλικίας, προσέχω».

Είχες ονειρευτεί ποτέ ότι θα ζούσες όπως ζεις σήμερα;

«Δεν ξέρω αν έχω ονειρευτεί να ξενυχτάω από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί για τα επόμενα 5 ή 20 χρόνια. Είμαι όμως δημιουργικός σε αυτό που λέγεται δισκογραφία και μου αρέσει πάρα πολύ. Αν χρειαστεί λοιπόν για χάρη της να ξενυχτάω, θα το κάνω».

Η αδερφή σου σε συμβουλεύει και στα προσωπικά σου; Σου έχει πει τη γνώμη της για κάποια σχέση σου;

«Όχι, δεν μου έχει πει ποτέ κάτι. Εγώ πάντως δεν είμαι υπερπροστατευτικός μαζί της, με ενδιαφέρει μόνο να είναι ευτυχισμένη».

Ποια πιστεύεις ότι είναι η γνώμη των παλιότερων συναδέλφων σου για σένα;

«Ευτυχώς, ακούω καλά λόγια. Η τελευταία συζήτηση που είχα πριν από λίγο καιρό ήταν με τον Σπύρο Γιατρά και τον Αλέκο Χρυσοβέργη, οι οποίοι είναι μεγάλοι άνθρωποι πρώτα απ’ όλα και μεγάλοι καλλιτέχνες. Μάλιστα, ο Σπύρος Γιατράς μου έλεγε ότι ο καλλιτέχνης είναι άνθρωπος και κάτι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε γράψει στον Στράτο Διονυσίου και δεν περίμενα ότι θα μου πρότεινε να μου γράψει τραγούδι».

Ως χαρακτήρας είσαι κλειστός και απέχεις από σκάνδαλα;

«Εγώ είμαι κλειστός και απέχω από σκάνδαλα, αλλά πώς γίνεται να είμαι στο επίκεντρο συνέχεια; Λύσε μου αυτή την απορία, Κατερίνα...».

Τελικά, είσαι καλό ή κακό παιδί;

«Φαίνομαι ότι είμαι καλό παιδί, αλλά κατά βάθος είμαι πολύ κακό παιδί, αν θέλω».

Έχεις μετανιώσει για την έκταση που πήρε η δημοσιοποίηση των δεσμών σου;

«Γιατί να μετανιώσω; Δεν έχω κάνει κάπου λάθος. Ήταν δύο σχέσεις με δύο επώνυμες γυναίκες (σ.σ.: τη Μάρω Λύτρα και την Κατερίνα Παπουτσάκη), οι οποίες δεν γίνεται, όσο κι αν προσπαθήσεις, να μείνουν εκτός δημοσιότητας. Και λόγω προϊστορίας, ξέρεις, μετά αυξάνεται το κυνηγητό».

Γιατί λες συχνά ότι είσαι μόνος;

«Γιατί από τον Ιανουάριο είμαι μόνος μου, μετά το χωρισμό μου από την Κατερίνα».

Αν δεν ήσουν μόνος, θα μας το έλεγες ή θα το έκρυβες;

«Θα με ανακαλύψετε, αν είναι πάλι! Δεν γίνεται, δεν θα είχατε μια φωτογραφία; Είναι 8 μήνες τώρα που είμαι μόνος».

Είσαι πιστός σε μια γυναίκα;

«Ως σύντροφος, όταν είμαι σε σχέση, ναι. Όμως, η δουλειά μας έχει πολλές προκλήσεις. Είμαι επιρρεπής στις προκλήσεις όταν είμαι μόνος μου. Όταν έχω σχέση όμως, δεν έχω ανάγκη να είμαι ανοιχτός σε προκλήσεις».

Αν μια σύντροφός σου σε είχε απατήσει, θα ήθελες να το μάθεις ή όχι;

«Δεν ξέρω, η απιστία έχει πολλά πρόσωπα τελικά».

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να σε κατακτήσει;

«Βασικά να είναι ο εαυτός της. Μπορεί η συμπεριφορά μιας γυναίκας που είναι δέκα επίπεδα πιο κάτω στην ομορφιά από μια άλλη να με κερδίσει. Το στοιχείο της συμπεριφοράς είναι το πρώτο που κοιτάω. Και φυσικά το βλέμμα με το οποίο θα με κοιτάξει».

Ποιος σε προσγειώνει σε στιγμές που κινδυνεύεις να καβαλήσεις το καλάμι;

«Δεν έχει συμβεί ποτέ να ψωνιστώ και να καβαλήσω καλάμι. Αυτή που με προσγειώνει όμως και με συμβουλεύει είναι η αδερφή μου η Ρία. Υπήρχαν κάποιες εκλάμψεις στη συμπεριφορά μου, όχι στο να ψωνιστώ, αλλά στο ότι ήμουν πιο νευρικός και απότομος. Επειδή ήρθαν πολλά πράγματα απότομα, έγινα πιο νευρικός. Πριν από τα 30 μου υπήρξα πιο νευρικός».