Θέλω να πάρω 15 κιλά!

03.04.2007
Σε μια σόουμπιζ που δεν συγχωρεί ούτε 500 γραμμ. περιττού βάρους η Έλενα Παπαρίζου στέλνει το δικό της κοινωνικό αντιρατσιστικό μήνυμα με έναν ανορθόδοξο τρόπο: Η ερμηνεύτρια του «Μy number one» αποχαιρετά την καλλίγραμμη σιλουέτα της, αφού αποφάσισε να παχύνει!

Και οι υπέρβαροι έχουν ψυχή
Ένα γεγονός που συνέβη και είχε ταρακουνήσει την καλλονή τραγουδίστρια στάθηκε η αφορμή για να πάρει την απόφαση αυτή και να στηρίξει με το δικό της τρόπο γυναίκες αλλά και άντρες που πέφτουν θύματα ρατσιστικών σχολίων λόγω του βάρους τους. Τον περασμένο Σεπτέμβρη λοιπόν η Έλενα βρέθηκε σε ένα νυχτερινό μαγαζί όπου κάποιοι κορόιδευαν με μειωτικά σχόλια μια ευτραφή κοπέλα. Αυτό ήταν αρκετό. Η Έλενα, αφού υπερασπίστηκε την κοπέλα, της έδωσε την υπόσχεση να πάρει αρκετά κιλά στο άμεσο μέλλον στέλνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα.

Επίσημες δηλώσεις
Από τότε σε όλες τις συνεντεύξεις της επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να παχύνει μέσα στο 2007 που επισήμως έχει ανακηρυχθεί και παγκόσμια χρονιά κατά του ρατσισμού. Στη σκηνή μάλιστα του ελληνικού τελικού της Eurovision σε ερώτηση του Φώτη και της Μαρίας για το θέμα απάντησε πως είναι αποφασισμένη. Όλα δείχνουν πως σε λίγο μόνο καιρό θα αρχίσει να πραγματοποιεί την υπόσχεσή της. Άλλωστε, άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος επισημαίνουν: «Η Έλενα είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τη δημόσια δέσμευσή της. Θέλει να το καταγγείλει αυτό! Θέλει να βάλει 10-15 κιλά για να περάσει το μήνυμα ότι στη ζωή δεν αξίζει μόνο η εμφάνιση».

Κι αυτό βέβαια η κούκλα Έλενα θέλει να το κάνει με υγιή τρόπο. Το ΛΟΙΠΟΝ αποκαλύπτει ένα ασφαλές διαιτολόγιο πάχυνσης από τον κλινικό διαιτολόγο Κωνσταντίνο Ξένο, που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο της. «Με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που θα δείτε στο κίτρινο πλαίσιο αριστερά προσδοκούμε σε αύξηση του μυϊκού ιστού και λιγότερο του λίπους. Έτσι, είναι απαραίτητη παράλληλα με την κατάλληλη διατροφή η τακτική αναερόβια άσκηση (πρόγραμμα με βαράκια)».

Από την πλευρά της, η ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος δρ Παρή Ράπτη-Λύρα επισημαίνει:

«Το κλειδί για να δημιουργήσουμε ένα γεύμα πρόσληψης βάρους είναι να επικεντρωθούμε σε ένα λογικό μείγμα σύνθετων υδατανθράκων, καθαρής πρωτεϊνης και υγιεινών λιπαρών. Για να πάρεις κιλά με υγιεινό τρόπο, απαιτείται παρακολούθηση διαιτολογίου πλούσιου σε θερμιδογόνες αλλά θρεπτικές τροφές. Ένα παράδειγμα για πρωινό στη δίαιτα για πρόσληψη βάρους θα περιλαμβάνει δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μια μπανάνα, γάλα και χυμό φρούτων. Το μεσημεριανό θα περιλαμβάνει: 1/2 αβοκάντο, τόνο σε λάδι, 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες, μια χούφτα ελιές, ποικιλία χορταρικών, 2 κουτ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. σπόροι σουσαμιού και κράκερ ολικής αλέσεως. Μπορείτε να τρώτε υγιεινά σνακ (ξηρούς καρπούς, φρούτα) κατά τη διάρκεια της ημέρας (σε ίση απόσταση ανάμεσα στα γεύματα) και ένα λογικό δείπνο. Στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε βάρος είναι πολύ ωφέλιμο να τρώμε πολλά μικρά γεύματα κάθε μέρα, αντί για λίγα και μεγάλα.

Όχι στα «σκουπίδια»
Κάποιοι θα έβρισκαν εύκολο να πειραματι-στούν καταναλώνοντας παχυντικές τροφές, αλλά αυτός είναι σίγουρα ο πιο λανθασμένος τρόπος εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. Η ουσία είναι να τρώμε θρεπτικές τροφές από πολλές και διαφορετικές πηγές. Σύμφωνα με κάποιες δίαιτες, πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής σε σκόνη ή βιταμίνες, αλλά αυτά δεν είναι απολύτως αναγκαία, εάν τρέφεστε με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα περιλαμβάνει περισσότερες θερμίδες απ’ αυτές που καίτε. Η δίαιτα πρόσληψης βάρους, εάν τηρηθεί πιστά, βοηθάει το άτομο να κερδίσει περίπου 1 κιλό την εβδομάδα. Και για επιπλέον αποτελέσματα η συχνή άσκηση θα κάψει θερμίδες αλλά επίσης θα βοηθήσει στη δημιουργία μυϊκής μάζας.

Διαιτολόγιο πάχυνσης: Από τον Κωνσταντίνο Ξένο.

ΠΡΩΙΝΟ: Γάλα πλήρες και ψωμί ολικής αλέσεως με μαργαρίνη τύπου soft και μέλι ή σπιτική μαρμελάδα.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: Τοστ ζαμπόν-τυρί και χυμός φρούτου επιλογής.

ΓΕΥΜΑ: 3 φορές την εβδομάδα, 1 μερίδα κρέας (μοσχ. ή χοιρινό) επιλογής, κοτόπουλο ή ψάρι επιλογής σχάρας ή βραστό ή φούρνου ή μαγειρευτό + 1 σαλάτα με λαχανικά επιλογής και ελαιόλαδο + ρύζι ή βραστή πατάτα ή μακαρόνια. 1 φορά την εβδομάδα, 1 μερίδα λαδερό επιλογής (φασολάκια, αρακάς, μπάμιες, αγκινάρες) + τυρί κίτρινο επιλογής + ψωμί ολικής αλέσεως.

2 φορές την εβδομάδα, 1 μερίδα όσπριο επιλογής (φακές, ρεβίθια, φασόλια) + τυρί κίτρινο επιλογής + ψωμί ολικής αλέσεως.

1 φορά την εβδομάδα, 1 μερίδα σύνθετης παρασκευής με ζυμαρικό ή ρύζι και κιμά (π.χ. γιουβαρλάκια, παστίτσιο) + 1 σαλάτα με λαχανικά επιλογής και ελαιόλαδο + τυρί κίτρινο επιλογής + ψωμί ολικής αλέσεως.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Γιαούρτι πλήρες με δημητριακά και μέλι ή γλυκό με βάση το γάλα (ρυζόγαλο, κρεμ-καραμελέ, άνθος αραβοσίτου).

ΒΡΑΔΙΝΟ: Σαλάτα επιλογής με ελαιόλαδο και ψάρι επιλογής ή μερίδα κοτόπουλο σχάρας ή 2 αυγά βραστά και ρύζι πιλάφι ή πουρές πατάτας και ψωμί ολικής αλέσεως και φρούτο επιλογής. Στη διάρκεια της ημέρας 1? 2 χούφτες ξηροί καρποί ανάλατοι.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: n 2 φορές την εβδομάδα σοκολάτα n Καθημερινά 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ ασχολούνται με το βάρος της Έλενας. Το καλοκαίρι η ίδια είχε αποφύγει να απαντήσει στις έντονες φήμες που την ήθελαν έγκυο μόνο και μόνο επειδή έδειχνε να έχει πάρει κιλά. Βέβαια, είχε απαντήσει αποστομωτικά: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πάχος». Επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε καλοκαίρι που δεν δουλεύει παίρνει τουλάχιστον 10 κιλά. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι το καλοκαίρι, με τη διαφορά όμως ότι η Έλενα δεν φρόντισε να χάσει τα επιπλέον κιλά επειδή τσατίστηκε με όλους αυτούς που τη σχολίαζαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ