Ο γιατρός Σέπερντ μάχεται τον καρκίνο!

29.09.2009
Η ζωή έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στον Πάτρικ Ντέμπσεϊ (Patrick Dempsey), γιατρό Σέπερντ (Shepherd) του "Γκρέις Ανάτομι".

Η ζωή έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στον Πάτρικ Ντέμπσεϊ (Patrick Dempsey), γιατρό Σέπερντ (Shepherd) του "Γκρέις Ανάτομι", καθώς πριν κερδίσει τον ρόλο του γοητευτικού νευροχειρουργού, εκπαιδεύτηκε στον προσκεφάλι της μητέρα του, στην διάρκεια του αγώνα της με τον καρκίνο.

Όταν η Αμάντα Σέπερντ (Amanda Shepherd) διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στις ωοθήκες το 1996 και ξανά το 1999, ο 43χρονος ηθοποιός ένοιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του:

"Όταν ανακαλύπτεις ότι ο καρκίνος έχεις χτυπήσει την πόρτα σου, συνειδητοποιείς πόσο ανίσχυρος νοιώθεις. Γρήγορα όμως, μετά το αρχικό σοκ ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου και παλεύεις με νύχια και με δόντια.

Ο Πάτρικ παρείχε μεγάλη στήριξη στην μητέρα του και εκείνη κατάφερε και τις δύο φορές να νικήσει την ασθένεια: "Με την βοήθεια του γιού μου, τη χημειοθεραπεία και με δραστηριότητες που κρατούσαν το μυαλό μακριά από τις αρνητικές σκέψεις, όπως η κηπουρική και η διακόσμηση του σπιτιού, ο καρκίνος αποτελεί πλέον παρελθόν", δηλώνει σήμερα -μετά από δέκα χρόνια- η Αμάντα Σέπερντ.

Ο πλέον περιζήτητος γιατρός της τηλεόρασης, δεν κρύβει το φόβο που έχει μέσα του στην ιδέα ότι η ασθένεια μπορεί να ξαναχτυπήσει:

"Αγωνιώ! Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσει η μητέρα μου αν ο καρκίνος επιστρέψει. Την έχει αλλάξει, ψυχολογικά και συναισθηματικά δεν θυμίζει τίποτα την γυναίκα που ήταν πριν".

Ο αγώνας ζωής στον πλευρό της μητέρα του, τον ενέπνευσε να ιδρύσει το κέντρο κατά του καρκίνου, "Πάτρικ Σέπερντ" στο Λιούιστον Μέιν (Lewiston Maine), την πόλη που γεννήθηκε και όπου φυσικά συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν την μάχη κατά του καρκίνου.

Η επιτυχία της σειράς που τον έχει αναδείξει σε "ονειρεμένο γιατρό", διευκολύνει το έργο ζωής που έχει αναλάβει γιατί όπως ο ίδιος έχει δηλώσει: "Η περιπέτεια της μητέρα μου με δίδαξε πόσο ευάλωτος νοιώθεις κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορείς να το ξεπεράσεις μόνος. Χρειάζεσαι στήριξη. Αυτό είναι το φάρμακο που νικάει τον καρκίνο"!