Καίτη Φίνου: "Φέρνω την κόλαση στη «Μαρία την άσχημη»"!

16.03.2007
Άλλος για τη «Μαρία την άσχημη»; Η πάντα γοητευτική Καίτη Φίνου, που συμμετέχει στο «Κόκκινο δωμάτιο», σε έναν περίπου μήνα θα εμφανιστεί ως guest star με σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής στο «γκανιάν» του Μega.

Άλλος για τη «Μαρία την άσχημη»; Η πάντα γοητευτική Καίτη Φίνου, που συμμετέχει στο «Κόκκινο δωμάτιο», σε έναν περίπου μήνα θα εμφανιστεί ως guest star με σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής στο «γκανιάν» του Μega.

Τι ρόλο θα κάνετε ακριβώς;

«Είμαι ένα μέντιουμ. Αν και δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα, θα σας πω ότι δεν είμαι πραγματικό μέντιουμ. Ως ρόλος περιπλέκεται κυρίως στη ζωή της Μάγδας Τσαγκάνη και του κολλητού της Μαρίας, που υποδύεται ο Φώτης Σπύρου. Στα δύο επεισόδια που θα εμφανιστώ θα κάνω τη ζωή των ηρώων κόλαση!».

Πώς ήταν η εμπειρία στα γυρίσματα;

«Θα θυμάμαι αυτή τη συνεργασία για πολύ καιρό! Το σημαντικό ήταν ότι με πολλούς συναδέλφους είχα συνεργαστεί στο παρελθόν. Με τη Μάγδα (Τσαγκάνη) είχα κάνει την πρώτη μου θεατρική δουλειά. Με τον Φώτη Σπύρου συνεργάζομαι επιτυχημένα και στο Κόκκινο δωμάτιο. Θα ένιωθα άβολα, αν δεν ήξερα κανέναν».

Πριν σας προτείνουν αυτόν το ρόλο παρακολουθούσατε τη σειρά;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα παρακολουθήσει πάρα πολύ. Επειδή προβάλλεται νωρίς, συνήθως βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Είχα δει πάντως τα πρώτα επεισόδια και είχα καταλάβει ότι θα κάνει τα μηχανάκια να τρελαθούν».

Τι θα απαντούσατε σε μια πρόταση για μόνιμο ρόλο στο σίριαλ;

«Θα ήμουν χαζή, αν σας απαντούσα πως δεν θέλω! Είναι πολλά αυτά που δεν έχω κάνει στην καριέρα μου και θα ήθελα να πραγματοποιήσω».

Αν σας πρότειναν το ρόλο της «Μαρίας», τι θα λέγατε;

«Ναι, αν ήμουν 15-20 χρόνια νεότερη, στην ηλικία της Μαρίας, λέτε να αρνιόμουν; (Γέλια.) Δεν θα μου το πρότειναν ποτέ πιστεύω Πάντως, αν ήμουν 20 χρονών, θα δεχόμουν ασυζητητί!».

Γνωρίσατε τη «Μαρία» και τον Άνθιμο;

«Δυστυχώς, δεν τα γνώρισα τα παιδιά, γιατί οι σκηνές τους γυρίζονταν σε διαφορετικό στούντιο».

Παράλληλα σας συναντάμε ως καμαριέρα στο «Κόκκινο δωμάτιο». Είναι δύσκολη η ζωή ως υπάλληλος ενός μυστηριώδους ξενοδοχείου;

«Πιο δύσκολη δεν θα τη φανταζόμουν. Είναι πάντως ίσως η καλύτερη συνεργασία της καριέρας μου. Και λατρεύω τον Αλέξανδρο Ρήγα, γιατί πάνω απ όλα είναι συνάδελφος και έπειτα σκηνοθέτης. Είμαι ερωτευμένη δε με τη σκηνοθεσία του και το ανατρεπτικό γράψιμό του. Και μ αρέσει πάρα πολύ πώς αντιμετωπίζει τους ηθοποιούς».

Σε παλιότερες δουλειές σας και κυρίως στις περίφημες ταινίες που κάνατε σας είχαμε συνηθίσει ως μοιραία γυναίκα. Σήμερα φοβάστε να τσαλακώσετε την εικόνα σας;

«Αν σας πω ότι αυτό θέλω πλέον από την καριέρα μου! Θέλω κόντρα ρόλους. Τους ζητάω και μακάρι να μου τους προτείνουν. Και για εκείνη την εποχή το έχω μετανιώσει που έπαιζα συνέχεια την όμορφη και επιπόλαιη κοπελίτσα! Ενώ θα μπορούσα να έχω ενσαρκώσει και άλλους ρόλους, αυτοί ποτέ δεν ήρθαν. Κακώς. Ακολούθησα έναν άλλο δρόμο, που ίσως ήταν πιο εύκολος. Είχε ίσως περισσότερα χρήματα, δεν είχα κάποιον να μου βάλει μυαλό και ζούσα εντελώς μόνη μου, δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά».

Νοσταλγείτε κάτι από εκείνη την περίοδο;

«Πέρασα καλά. Είμαι χορτασμένη, δόξα τω Θεώ. Είμαι ευτυχισμένη, γιατί τα έχω ζήσει όλα αυτά με τις επίσημες πρεμιέρες κ.λπ. σε υπερβολική δόση και σε πολύ μικρή ηλικία. Αισθάνθηκα πολύ τυχερή, γιατί δεν χρειάστηκε να κάνω καμία υποχώρηση, να περάσω από το κρεβάτι κανενός. Για μένα περισσότερο ρόλο έπαιξε ο παράγοντας τύχη».

Η «Μαρία», μια κοπέλα «ασχημόπαπο», ερωτεύεται το γοητευτικό διευθυντή της. Εσείς θα μπορούσατε να ερωτευτείτε έναν άσχημο άντρα;

«Αν γνωρίζετε τις σχέσεις που έχω κάνει στη ζωή μου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνο αυτοί με τραβάνε! (Γέλια.) Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν αυτή η ερώτηση. Η εξωτερική εμφάνιση είναι το μόνο που δεν κοίταζα ποτέ».

Αυτή την περίοδο είστε ερωτευμένη;

«Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά θέλω πολύ να ερωτευτώ. Νομίζω ότι είμαι πανέτοιμη να βρω και να ζήσω ένα μεγάλο έρωτα μετά από πολλά χρόνια».

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα συνεχίσουμε το Κόκκινο δωμάτιο. Ξέρω όμως ότι θα ήθελα οπωσδήποτε να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά στη ζωή μου με τον Αλέξανδρο Ρήγα».