Διώξτε τα... σύννεφα

06.03.2007
Ολοι έχουμε τις κακές μας, τις απαίσιες εκείνες μέρες που από την ώρα που ξυπνάμε όλα μας φταίνε, δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε τίποτα, τα νεύρα μας είναι τεντωμένα ή αντίθετα η διάθεσή μας πεσμένη, ανάλογα με το πώς τις βιώνουμε.

Ολοι έχουμε τις κακές μας, τις απαίσιες εκείνες μέρες που από την ώρα που ξυπνάμε όλα μας φταίνε, δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε τίποτα, τα νεύρα μας είναι τεντωμένα ή αντίθετα η διάθεσή μας πεσμένη, ανάλογα με το πώς τις βιώνουμε. Μια έρευνα μάλιστα που έγινε πέρσι στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες βιώνουν τρεισήμισι κακές μέρες κάθε μήνα. Αν και αυτή η στατιστική φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξη, αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουμε σχεδόν το 12% της ζωής μας στη... μαυρίλα. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές οι μίζερες κακές μέρες, που είναι αναπόφευκτες, συνήθως δεν είναι μόνο τρεισήμισι το μήνα. Πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Διαβάστε τι κάνουν τα αγαπημένα μας διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ και εμπνευστείτε

Πρωινό τζόκινγκ
Τις μέρες που ξυπνάει και δεν έχει όρεξη ούτε να δει ούτε να μιλήσει σε κανέναν ναι, υπάρχουν κι αυτές η ταλαντούχος Γκουίνεθ Πάλτροου βάζει τη φόρμα της και πηγαίνει για πρωινό τζόκινγκ. Όταν επιστρέφει, η διάθεσή της είναι εντελώς διαφορετική.

Νόστιμο πρωινό
Η σέξι Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ του γνωστού «Sex and the city», όταν ξυπνάει... στραβά, αρχίζει την ημέρα της τρώγοντας ένα μπολ γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως. Το συνοδεύει με ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι που, όπως λέει, τη γεμίζει ενέργεια και ένα κομματάκι σκούρα σοκολάτα.

20 λεπτά μόνο
Η Mαντόνα απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις που τις χαλάνε την ημέρα με 20λεπτο διαλογισμό, που καθαρίζει το μυαλό της και τη βοηθά να αντιμετωπίσει ακόμα και την πιο δύσκολη κατάσταση.

Γιόγκα
Ασκήσεις γιόγκα που χαλαρώνουν το πνεύμα και τονώνουν την ενέργεια κάνει αμέσως μόλις ξυπνήσει η... cat-woman Μισέλ Φάιφερ για να ξεπεράσει τις μαύρες μέρες της και απ όσο λέει η μέθοδός της είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Όνειρα γλυκά
Τον ύπνο επιλέγει η... θερμοκέφαλη Ναόμι Κάμπελ για να αντιμετωπίσει την κακή διάθεση. Κοιμάται περισσότερο, εφόσον οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις τής το επιτρέπουν και, όταν ξυπνήσει, ύστερα από ώρες, νιώθει άλλος άνθρωπος.

Άρπα και αυτή!
Στο σάκο του μποξ ξεσπά το... κακό κορίτσι του Χόλιγουντ και λάτρις του kick boxing Ντρου Μπάριμορ. στερα από μισή ώρα προπόνηση νιώθει γεμάτη ενέργεια και τίποτα πια δεν μπορεί να της χαλάσει το κέφι.

Φιλική κουβεντούλα
Την καλύτερή της φίλη στο τηλέφωνο παίρνει η Τζένιφερ Άνιστον για να αλλάξει την κακή της διάθεση. Τα αστεία που λένε μεταξύ τους αλλά και οι εκμυστηρεύσεις τους την αποφορτίζουν και την κάνουν να χαμογελά.

Σεξ
Περισσότερο σεξ είναι το φάρμακο για την κακοδιαθεσία, σύμφωνα με την Αντζελίνα Τζολί. Δεν την αδικούμε, ειδικά αν έχεις έναν τέτοιο κούκλο δίπλα σου, όπως ο Μπραντ Πιτ!

Χορός
Η Τζένιφερ Λόπεζ προτιμά να ξεπερνά τις κακές μέρες της με εντατικό χορό, που εκτονώνει την αρνητική της διάθεση και εκτοξεύει τις ενδορφίνες της (τις ορμόνες της καλής διάθεσης) στα ύψη.

Καλή μουσική και αιθέρια έλαια
Ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια από γιασεμί και τριαντάφυλλο και τη μουσική υπόκρουση που αγαπά είναι αρκετά για να φτιάξουν το κέφι της ούτως ή άλλως πάντα χαμογελαστής και καλοδιάθετης Κάμερον Ντιάζ.

Γέλιο
Η Σάντρα Μπούλοκ άκουσον άκουσον! όποτε είναι κακόκεφη, βλέπει σε dvd σκηνές από κωμικές ταινίες και ξεκαρδίζεται στα γέλια! Μετά από αυτό, ε, φτιάχνει η διάθεσή της!

Pet therapy
Ένα τρυφερό χάδι στον αγαπημένο της σκύλο και μια βόλτα μαζί του, έστω και για 10 λεπτά, κάνουν τη γνωστή για τα ζωοφιλικά της αισθήματα μεταξύ άλλων Πάμελα Άντερσον να ευθυμήσει.

Βόλτα στα μαγαζιά
Το shopping είναι αυτό που φτιάχνει το κέφι της Βικτόρια Μπέκαμ, όταν η διάθεσή της δεν είναι και στα καλύτερά της. «Ακόμα και αν δεν βρω τίποτα να αγοράσω, όταν επιστρέφω από τα μαγαζιά, νιώθω ανανεωμένη», έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της. Βοηθά βέβαια και το φουσκωμένο πορτοφόλι του συζύγου της!

Η λίστα των καλών πραγμάτων
Η Σάρον Στόουν συγκεντρώνεται για τρία περίπου λεπτά στην αναπνοή της για να τιθασεύσει τις αρνητικές σκέψεις και στη συνέχεια γράφει μια λίστα με όλους τους ανθρώπους και τα πράγματα για τα οποία νιώθει ευγνωμοσύνη. Μετά απ αυτό νιώθει τυχερή και ευτυχισμένη.

Τα παιδία παίζει
Η νέα μαμά Μπρίτνεϊ Σπίαρς παίζει με τα παιδιά της κάθε φορά που νιώθει να την κυριεύει κακοδιαθεσία. Το να βλέπει τη χαρά ζωγραφισμένη στις γλυκές φατσούλες τους είναι κάτι που την κάνει πάντα να ξεχνάει τις μαύρες της.

Βόλτα στη φύση
Η Γουινόνα Ράιντερ γεμίζει τις μπαταρίες και ξεπερνά την κακή διάθεση με την επαφή με τη φύση. Αν δεν έχει το χρόνο για μια μικρή κοντινή εκδρομή, της αρκεί μια βόλτα στο πάρκο.

Τι να μην κάνετε όταν έχετε κακή διάθεση:

  • Μην πίνετε αλκοόλ για να ευθυμήσετε.
  • Μην τρώτε περισσότερο και πιο παχυντικά φαγητά.
  • Μην ξεσπάτε στους άλλους, δεν σας φταίνε σε τίποτα, και επιπλέον βάζετε σε κίνδυνο τη σχέση σας μαζί τους.
  • Μην κλείνεστε μέσα, αφημένη στην κακή σας διάθεση.
  • Δραστηριοποιηθείτε τώρα!
  • Αποφύγετε ανθρώπους που έχουν την τάση να γκρινιάζουν και να βλέπουν αρνητικά τη ζωή. Σας φτάνει η δική σας μαυρίλα.