Τένις και γοητεία

01.03.2007
«Ήταν το όραμά μου, να φτιάξω ένα tennis club που θα παίζουν μόνο μέλη. Κι αυτό έκανα. Κράτησα το λόγο μου», δηλώνει ο πεισματάρης Κώστας Δροσόπουλος φανερά ικανοποιημένος. Εδώ και τριάντα χρόνια πάλεψε κάθε «πόντο» δίνοντας σκληρές μάχες για το «ρεκόρ» της ζωής του και κατάφερε να φτάσει το Politia Tennis Club στην κορυφή της πυραμίδας των ιδιωτικών tennis clubs

Aπό την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Οιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ρουμελιώτης Κώστας Δροσόπουλος, είναι γνωστός για τα θεαματικά «σόου» του μέσα στα κορτ, ως δάσκαλος αλλά και ως αθλητής. Το ραντεβού μας με την «ψυχή» του Politia Tennis Club έγινε στο αθλητικό συγκρότημα των 18 στρεμμάτων, σκαρφαλωμένο τόσο ψηλά, σαν να ξεφυτρώνει στη μέση του πουθενά Με μια εντυπωσιακή πισίνα κάτω ακριβώς από τη σκιά των τεράστιων βράχων με το φυσικό καταρράκτη και μια καταπληκτική θέα από την μπροστινή βεράντα, όπου φιγουράρει το μπαράκι του club, το «Heaven bar» καθόλου τυχαία η ονομασία του Το πρώτο μας σχόλιο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ότι η λέσχη είναι μαγευτική και ο ιδιοκτήτης της μας έδωσε την εξήγηση: «Ό,τι κάνουμε το κάνουμε σωστά, αλλιώς δεν το κάνουμε καθόλου».

Ο Κώστας Δροσόπουλος μας κοιτάζει με ένα βλέμμα τόσο ήρεμο, σαν να προσπαθεί να σπάσει την αυτοσυγκέντρωση του αντιπάλου του όπως σε ένα παιχνίδι τένις. Και δεν διστάζει να προχωρήσει σε εκμυστηρεύσεις που φέρνουν στο φως άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή, τις ιδέες και την επαγγελματική του δραστηριότητα. Μπορεί να έζησε χρόνια στις ΗΠΑ, μπορεί να ζει σήμερα στην Ελλάδα ζωή παραμυθένια, για πολλούς, και να έχει επώνυμους πελάτες και φίλους, αλλά παράλληλα συνδυάζει και τη γοητεία της γνήσιας ρουμελιώτικης φιλοσοφίας, απ όπου έχει τις ρίζες του Νιώθει υπερήφανος, γιατί έχει πάρει τα καλύτερα και από τους δύο πολιτισμούς και έχει φτιάξει τον πολιτισμό του Politia Tennis Club.

Ταπεινής καταγωγής
«Δεν ξεχνάω το παρελθόν και το χωριό μου. Δεν ξεχνάω ότι δεν είχα να φάω και ήμουν το παιδί που μάζευε τις μπάλες του τένις. Για 4 χρόνια έπαιρνα 2 δραχμές μεροκάματο, που έφτανε μόνο για μια φραντζόλα ψωμί», μας είπε αναπολώντας την παιδική του ηλικία. Δηλώνει απλός άνθρωπος που αδιαφορεί για το κατεστημένο μιας αυστηρά «κλειστής» λέσχης: «Μου είναι εντελώς ξένο το σνομπάρισμα, το σιχαίνομαι και είναι έξω από τη φιλοσοφία του club. Δεν με ενδιαφέρει μόνο ο VIP πελάτης με τους 17 σεκιούριτι και τον πατέρα με τα καράβια».

Όπως και όταν εγκατέλειψε τις ΗΠΑ το 1976 και εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα, με τα μεγαλόπνοα σχέδια ενός tennis club στην Πολιτεία και έκανε «βουτιές στα βαθιά» Αυτή ήταν η αρχή της διαμάχης ανάμεσα σ' εκείνον και κάποιους κατοίκους του κηφισιώτικου προαστίου, που συσπειρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν το διαφαινόμενο κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της Πολιτείας και της οικολογικής καταστροφής που θα προκαλούσε ένα tennis club! Υπήρχε κι άλλος λόγος όμως, όπως λέει ο ίδιος, γιατί «σπάζοντας» μια παράδοση που ανεχόταν δίπλα της ανθρώπους μόνο από «παλιά τζάκια», ήταν ο παρείσακτος γείτονας. Αυτή η συμπεριφορά απέναντί του τον πείσμωσε όσο έπρεπε, για να «προχωρήσει» το όραμα το 1981 και σήμερα το club να φτάσει να σηματοδοτεί την περιοχή.

«Θα σου πω κάτι που δεν μπορούσα να το πω τότε και έκανα πως δεν καταλάβαινα. Πέρασα πάρα πολλά για να φτιάξω το tennis club. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν σ' το συγχωρούν και δεν σε σέβονται, αν δεν είσαι το παιδί του μπαμπά με τις βιομηχανίες και τα καράβια. Κλασική περίπτωση και οι γείτονες που γκρίνιαζαν ότι θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους. Μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισαν σιγά σιγά να με δέχονται. Στο πλευρό του, πολύτιμο στέλεχος του club η Ντίνα Αλεβίζου και, ακολουθώντας τα χνάρια του, η κόρη του Μαριέττα Δροσοπούλου, που ανήκει στη δεύτερη «χρυσή γενιά» του club και έχει ήδη αναλάβει το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Δεξιώσεων.

«Aστέρια» του τένις
Μια νέα γενιά «αστέρων του τένις» ανατέλλει. Οι δημοσιογράφοι που συναντιούνται στο φιλέ με τις ρακέτες τους φτάνουν ήδη τους 35 και χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους Νίκο Χατζηνικολάου, Άκη Παυλόπουλο, Γιώργο Λιάγκα, Νίκο Διαμανταρίδη, Χρήστο Κώνστα, Νίκο Γαβαλά Όλοι αυτοί όμως, εκτός από την αγάπη για το τένις, έχουν άλλο ένα κοινό σημείο. Χαρίζουν με τη νίκη τους στο «τουρνουά αγάπης», 4 χρόνια τώρα, την επιταγή ελπίδας για τα καρκινοπαθή παιδιά και στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», του οποίου πρόεδρος είναι η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Επώνυμα μέλη
Ανάμεσα στα 300 μέλη του club είναι πολλοί επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί και VIPs προσωπικότητες. Οι περισσότεροι παίζουν τένις, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που εκτονώνονται με σκουός, άλλη μία από τις πολλές επιλογές άθλησης που παρέχει το Politia Tennis Club. Ένας από αυτούς, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, που έχει βάλει τη σφραγίδα του στο club. «Ιστορικό» μέλος του, αφού είναι ο πρώτος από τους επωνύμους που έπαιρνε μαθήματα από τον Κώστα Δροσόπουλο και έπαιζαν παρέα. Εκείνη την εποχή ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, μαθαίνοντας τα «χτυπήματα» και τους κανονισμούς του παιχνιδιού, ξεκίνησε και το περιοδικό «Ο κόσμος του τένις», ενώ παράλληλα έκανε γνωστό το σπορ στο πλατύ κοινό μέσα από τις αθλητικές εκπομπές που παρουσίαζε. Για να τιμήσει το φίλο του, ο ιδιοκτήτης του club τοποθέτησε και μια πινακίδα μέσα στον αθλητικό χώρο με την ονομασία του περιοδικού του δημοσιογράφου.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πολλοί επώνυμοι από το club», αποκάλυψε με ικανοποίηση ο κ. Δροσόπουλος, «και όλοι έμειναν πιστοί φίλοι του club, αλλά, το κυριότερο, παρέμειναν δικοί μου φίλοι». Μεγάλη τύχη ήταν και η γνωριμία του με τον Νίκο Καρβέλα και την Άννα Βίσση, καθώς είναι γνωστό ότι και οι δύο είναι παθιασμένοι με το τένις. «Είμαστε καλοί φίλοι εδώ και 24 χρόνια. Με βοήθησαν να γίνει ευρύτερα γνωστό το club. Φέρναμε εντελώς δωρεάν πολλά παιδιά από τα σχολεία της περιοχής να παρακολουθήσουν και να μάθουν το τένις και η Άννα τούς μοίραζε αυτόγραφα».

Σπουδαία τενίστρια, η δημοφιλής τραγουδίστρια κάνει συχνά «στάση» στο Politia Tennis Club για να δει το φίλο της Κώστα Δροσόπουλο, του οποίου είναι αρκετές φορές η παρτενέρ στα «διπλά μικτά». Υπάρχει κι ένα πικάντικο γεγονός που έλαβε χώρα μεταξύ της Άννας και του Νίκου Καρβέλα, όταν κάποτε εκείνη κέρδισε την παρτίδα κι εκείνος ήταν ο μοναδικός που δεν τη χειροκρότησε. Η Άννα πειράχτηκε και του κράτησε μούτρα. Όχι από βεντετισμό, όπως είπε, αλλά λίγο τακτ από τη μεριά του Νίκου δεν θα έβλαπτε

Πολλοί καλοί παίκτες επίσης είναι ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σάκης Ρουβάς, ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός, ο Γιώργος Ρουμπάνης, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Το Politia Tennis Club αποτελεί πλέον και κοσμικό στέκι, αφού πολλοί επώνυμοι δίνουν το «παρών» στα cocktail parties του, όπως ο Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, όπως ο Αντώνης Βάρδας, και πολλοί άλλοι. Λαμπερές είναι και οι παρουσίες της Ρούλας Κορομηλά, της Αγγελικής Κανελλοπούλου, της Άννας Δρούζα, της Μαίρης Βιδάλη και της Άντζυς Περδικομάτη.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:
Αν σκέφτεστε να γίνετε μέλη και επειδή το Politia Tennis Club δεν είναι μόνο για τένις, προσφέρει σε συνεργασία με τη Fotis Vazeos Tennis Academy: 5 γήπεδα τένις και 1 γήπεδο σκουός καθώς και προπονητές. Σχολή τένις για παιδιά. Τμήματα αερόμπικ, γιόγκα και πολεμικών τεχνών. Τα μαθήματα χρεώνονται 55 ευρώ το μήνα για ενηλίκους και παιδιά.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Disco parties. Επιδείξεις μόδας. Δεξιώσεις γενικού περιεχομένου. Παιδικά πάρτι και γενεθλίων. Επαγγελματικά γεύματα. Catering.