Ανθιμος Ανανιάδης: Θα έπαιζα τον άσχημο

02.03.2007
Ο νεαρός ηθοποιός έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι φέτος είναι η χρονιά του. Είναι ο αυστηρός «Αλέξης Μαντάς», που έχει κλέψει για τα καλά την καρδιά της «Μαρίας της άσχημης» αλλά και χιλιάδων γυναικών, που τον παρακολουθούν πιστά καθημερινά κάνοντας τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε κόκκινο σε σταθερή βάση.

Συνέντευξη: Aνθιμος Ανανιάδης

Είσαι μόλις 21 χρονών και έχεις καταφέρει να κάνεις επιτυχίες που συνάδελφοί σου τις κοιτούν ακόμη από μακριά. Πολλοί αναρωτιούνται πώς έχεις προλάβει να κάνεις τόσα πράγματα;

«Ήθελα να μπω από μικρός στη δουλειά. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μπορέσω κιόλας να ωριμάσω καλλιτεχνικά. Και θα πρέπει να σας πω ότι νιώθω τυχερός γιατί μου παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες νωρίς, που για μένα δεν ήταν απλώς δουλειές, αλλά στιγμές καριέρας».

Μεγάλωσες δίπλα σε ένα μεγάλο κωμικό, τον Κώστα Βουτσά. Ο Άνθιμος είναι περισσότερο της κωμωδίας ή των δραματικών ρόλων;

«Δεν θα μ άρεσε να τυποποιηθώ σε ένα είδος. Το βλέπω από το ρόλο του Αλέξη που ενσαρκώνω. Εκεί δηλαδή που απολύει, βρίζει και δείχνει αλαζόνας βγαίνει και με τους φίλους του και κάνει χαβαλέ. Δεν είμαι και σαν άνθρωπος μονοδιάστατος. Θέλω και το κλάμα και το γέλιο».

Ένιωσες κάποια στιγμή ότι η «Μαρία η άσχημη» κλέβει την παράσταση από τους υπόλοιπους;

(Παύση που τη διαδέχεται μια αμηχανία) «Να σας πω την αλήθεια δεν μου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να παραγκωνίζομαι από τη Μαρία. Εξάλλου, η σειρά έχει να κάνει με τη ζωή της Μαρίας. πώς θα περιμένατε να την πουν, Μαρία και Αλέξης; Είναι πάνω απ όλα μια συλλογική εργασία και αυτό φαίνεται στην επιτυχία της έως σήμερα».

Θα δεχόσουν ποτέ να «τσαλακώσεις» την εξωτερική σου εμφάνιση και να υποδυθείς, για παράδειγμα, τον «Άνθιμο τον άσχημο»;

«Ναι, γιατί όχι; Αρκεί να καταλάβαινα ότι ο ρόλος είχε βαρύτητα και λόγο ύπαρξης. Δεν θα έκανα κάτι μόνο και μόνο για να προκαλέσω. Δεν μ αρέσει να προκαλώ χωρίς λόγο».

Τη φετινή χρονιά σε είδαμε τόσο στο «Straight Story» όσο και στη «Μαρία την άσχημη». Ποιος ρόλος είναι πιο κοντά σ' εσένα;

«Λόγω ηλικίας και χαρακτήρα, ο ρόλος στο Straight Story».

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου έχει αλλάξει μετά την επιτυχία της «Μαρίας της άσχημης»;

«Έχω γίνει σίγουρα πιο εργατικός. Τόσο πολύ διάβασμα δεν έχω ρίξει ούτε την περίοδο που ήμουν στη σχολή! Διαβάζω πολύ για τη σειρά εξαντλητικά ωράρια».

Πώς χειρίζεσαι τη δημοσιότητα; Ποια από τα δημοσιεύματα που σε αφορούν σε ενοχλούν;

«Δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθώ όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για μένα. Κάποιοι φίλοι όμως φροντίζουν πριν από μένα για μένα και μου τα στέλνουν όλα μαζεμένα και κάθομαι και τα βλέπω. Πάντως, τα περισσότερα τα κατανοώ. Είναι επόμενο της δουλειάς μας η προβολή και το γεγονός ότι όλοι θέλουν να ασχολούνται μαζί μας. Στενοχωρήθηκα πρόσφατα που είπαν ότι αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι αυτόν το λόγο μπαίνω εσπευσμένα στο χειρουργείο. Και αυτό το συμπέραναν επειδή είχα κλειστό το κινητό μου. Είναι τραγικό και από την άλλη πολύ αστείο όταν τη μια μέρα σε θέλουν να έχεις πάθει υπερκόπωση, την άλλη να έχεις τρακάρει, την άλλη να μπαίνεις χειρουργείο. Είμαι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όλα τα κακά της μοίρας μου με βρήκαν σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας». (Γέλια!)

Τελικά, τα χεις με την Ελεονώρα Μελέτη, όπως διαδίδουν τελευταία;

«Ουτε γεια δεν έχουμε ανταλλάξει ! Δεν τη γνωρίζω καθόλου».

Πώς αντιδράς στις επίμονες εκδηλώσεις θαυμασμού;

«Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είναι πολύ ωραίο να εκδηλώνει ο άλλος την αγάπη του. Είναι μέσα στη δουλειά μας. Αντιδρώ πολύ χαλαρά και άνετα ακόμη και όταν μου στέλνουν περίεργα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό μου».

Τελικά, ποιος τύπος γυναίκας σ' αρέσει; Oι όμορφες ή οι άσχημες, οι μελαχρινές ή οι ξανθές;

«Όλες οι γυναίκες μ αρέσουν. Με ενδιαφέρει απλώς να έχω γυναίκες δίπλα μου. Μπορεί σήμερα να είναι ξανθιά, σε πέντε μήνες κοκκινομάλλα. Δεν βάζω στάνταρ».

Τώρα είσαι ερωτευμένος;

«Δεν έχω σχέση. Είμαι μόνος. Θα ήθελα όμως να είμαι τρελά ερωτευμένος, να υπάρχει μια μοναδική γυναίκα που να τη θέλω σαν τρελός!».

Έχεις κάνει τηλεόραση και κινηματογράφο, θέατρο θα έκανες;

«Εννοείται πως ναι! Μάλιστα, έχω σαν απωθημένο να ενσαρκώσω το ρόλο του Καλλιγούλα στο θέατρο».

Σε παράσταση αρχαίου δράματος θα φανταζόσουν τον εαυτό σου;

«Ο Άνθιμος είναι πολύ νωρίς για να παίξει αρχαίο δράμα! Έχω ακόμη πολύ δρόμο να ωριμάσω καλλιτεχνικά για να φτάσω σε ένα σημείο που να μπορώ να σηκώσω το βάρος μιας τέτοιας μεγάλης παράστασης».

Ποιον θαυμάζεις περισσότερο; Τον Νίκο Αλιάγα, τον Λάκη Λαζόπουλο ή τον Σάκη Ρουβά;

«Ο καθένας στο είδος του είναι πολύ επιτυχημένος. Αν έπρεπε ωστόσο να επιλέξω οπωσδήποτε, θα έλεγα τον Λάκη Λαζόπουλο, που είναι και συνάδελφός μου και τον θαυμάζω από μικρό παιδί και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα».

Όσα δεν γνωρίζετε για τον Άνθιμο

1. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έμεινε εκεί μέχρι τα 15 του. Όταν η μητέρα του Εύη Καραγιάννη παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά, μετακόμισαν στην Αθήνα.

2. Το σχολείο και το διάβασμα ήταν μάλλον τα... αδύνατά του σημεία. Τραυματική εμπειρία για εκείνον, όταν έριξε μπουνιά κατά λάθος στο διευθυντή του πάνω σε έναν καβγά. Αποτέλεσμα; Να τον αποβάλουν, χαρακτηρίζοντάς τον ανυπάκοο και ταραξία.

3. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το έκανε μέσα από τη σειρά «Απόσταση αναπνοής», όπου φήμες τον ήθελαν να είναι στα μαχαίρια με τον Κώστα Σόμμερ. Τίποτα τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως, αμέσως μετά τη σειρά ο Άνθιμος πήγε στο στρατό, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής.

4. Τώρα τελευταία μετακόμισε στο Κολωνάκι, όπου μένει μόνος του.

5. Γυμναζόταν αρκετά και σε καθημερινή βάση, τώρα τελευταία όμως νιώθει ενοχές, γιατί πιστεύει ότι το έχει παραμελήσει κάπως λόγω των συνεχόμενων γυρισμάτων.

6. Στο ζώδιο είναι Δίδυμος και πάνω-κάτω προσπαθεί να τα παρακολουθεί. «Όχι πωρωμένα πάντως», μας λέει.

7. Η εμφάνισή του είναι πάντα από τις προτεραιότητές του. Η επιμέλεια των εμφανίσεών του ανήκει εδώ και κάποιους μήνες στον Νίκο Αποστολόπουλο.

8. Στα γραφεία παραγωγής της σειράς καταφτάνουν εκατοντάδες ερωτικά γράμματα καθημερινά, στα οποία όπως είναι φυσικό δεν προλαβαίνει να απαντήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ