Εικαστική πρεμιέρα

05.03.2007
Μια πρωτοφανή για την Ελλάδα κινηματογραφική παραγωγή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες παρευρέθησαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Είδωλα στον καθρέφτη».

Μια πρωτοφανή για την Ελλάδα κινηματογραφική παραγωγή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες παρευρέθησαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Είδωλα στον καθρέφτη». Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς η ταινία είναι η αυτοβιογραφία ενός σημαντικότατου εν ζωή ζωγράφου, του μεγάλου μας δασκάλου Δημήτρη Μυταρά, που υποδύεται τον εαυτό του.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ έχει ως κεντρικό άξονα τον ίδιο τον δημιουργό και την ιστορικό τέχνης Λίμπερτι Πολύζου, ενώ η ζωή και το έργο του καλλιτέχνη αναπλάθεται μέσα από ιστορικές διαδρομές, ντοκουμέντα και μαρτυρίες γι αυτή την πολυσήμαντη προσωπικότητα που σημάδεψε την ελληνική τέχνη στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα. Η κινηματογραφική προσέγγιση είναι εικαστικής φύσεως και μέσα από τις εικόνες του σεναρίου, ο θεατής μπορεί να απολαύσει απαράμιλλες εικόνες καλλιτεχνικού χαρακτήρα.