Με το παλτό στο σαλονάκι

26.08.2010
Πάει (επί της ουσίας) κι αυτός ο Αύγουστος, με όλα όσα έφερε μαζί του.

Πάει (επί της ουσίας) κι αυτός ο Αύγουστος, με όλα όσα έφερε μαζί του. Όλα; Τα γνωστά! Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα κάηκε, απλώς φέτος πλάι στην ανικανότητα μπήκε και η βλακεία. Μα καλά, είναι δυνατόν να καεί το φοινικόδασος της Πρέβελης όταν ο εξολισμός πυρανίχνευσης, που υποτίθεται πως το προστάτευε, κόστισε 1,4 εκατ. ευρώ; Και η Κάρυστος; Πάνε άλλα 10.000 στρέμματα. Ωραία χώρα, βρε! Αλλά πώς να φύγεις; Και πού να πας; Πιθανότατα Αγγλία, Ελβετία ή Γερμανία. Πληρώνουν 250 ευρώ τη μέρα εκεί για να δοκιμάζεις νέα φάρμακα.

Πάτε στοίχημα ότι αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα θα κάνουμε ουρά τα πειραματόζωα; Διότι τι να σου κάνει ο μέσος Έλληνας; Τώρα πια ούτε να πάρει πανεπιστημιακό πτυχίο δεν θα μπορεί (για να γίνει στη συνέχεια οδηγός ταξί). Διότι για να φτάσεις στο πανεπιστήμιο πρέπει να βγάλεις το γυμνάσιο. Φέτος αποχώρησαν 11.466 καθηγητές λόγω τρόμου ΔΝΤ. Έμφραγμα στην παιδεία! Και πού να δείτε το γενικότερο έμφραγμα μόλις κρυώσει ο καιρός και έρθει ο λογαριασμός του πετρελαίου. Εσκιμώοι οι Έλληνες φέτος, με γάντια, κουκούλα και παλτό στο σαλονάκι. Απέναντι από το σύνθετο, που βέβαια θα κάψουν όσοι έχουν τζάκι!

Όμως, μέχρι τότε έχουμε λίγο καιρό ακόμα, γι’ αυτό ας ασχοληθούμε με κάτι χαριτωμένο, τον κόλπο της Άχλας ή Ελένης Μενεγάκη! Που ψιθυρίζει το φλοίσβισμα του κύματος, που είναι τόσο ζεστός όσο ακριβώς πρέπει και που λάμπει από ομορφιά. Ε, ναι! Ο κόλπος της Ελένης Μενεγάκη, όπως αποφάσισε να μετονομάσει ο δήμαρχος Άνδρου Μανώλης Βαμβούκας τον κόλπο της Άχλας. Για την πρωτοβουλία του, ευχές και συγχαρητήρια! Για να μη μας έρθει κόλπος δηλαδή!


Ο Αντρέας ήταν φίλος με τους Άραβες, ο Γιώργος με τους Ισραηλινούς. Με μπερδεύει συνέχεια αυτή η οικογένεια.

Με μπερδεύει και η κυβέρνηση... Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να πηγαίνει με το πλοίο της γραμμής και οι υπουργοί του με τα κότερα;

Ένας στους πέντε Αμερικανούς πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος. Άδικο είχε ο Ουάιλντ που έλεγε πως αυτός ο λαός πέρασε από τον πρωτογονισμό στην παρακμή χωρίς ενδιάμεσα να δημιουργήσει πολιτισμό; Με τέτοια μυαλά...

Διαβάζω πως όλο και περισσότεροι Έλληνες στις μέρες μας ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ. Φαντάζομαι... κοιτάζοντας τις αθλήτριες εκ των όπισθεν.

Το 2050, κατά τους ειδικούς, θα τρώμε τεχνητό κρέας. Το 2010, να ’ναι καλά το ΔΝΤ, δεν τρώμε καθόλου.