Ήταν κάποιο βαριετέ

31.08.2010
Δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι του θεάτρου και της κοσμικής ζωής των προηγούμενων δεκαετιών οι οποίοι έκαναν ένα διάλειμμα από τις αυγουστιάτικες διακοπές τους για ένα ταξίδι... στις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι του θεάτρου και της κοσμικής ζωής των προηγούμενων δεκαετιών οι οποίοι έκαναν ένα διάλειμμα από τις αυγουστιάτικες διακοπές τους για ένα ταξίδι... στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Στο πλαίσιο του 4ου Αθηναϊκού Φεστιβάλ Αττικού Άλσους διοργανώθηκε μια βραδιά που παρουσίασε ο Κώστας Βενετσάνος αφιερωμένη στη σπουδαία κωμικό Δέσποινα Στυλιανοπούλου και στον Γιάννη Μπουρνέλη, ιδιοκτήτη του φημισμένου αναψυκτηρίου «Βαριετέ».

Ένα αναψυκτήριο που αποτέλεσε το αγαπημένο στέκι των μεγάλων καλλιτεχνών της εποχής. Προς τιμήν τους γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Μπέσυ Αργυράκη, ο Γιώργος Γερολυμάτος, οι αδερφοί Κατσάμπα, η Λουίζα Μελίντα, η Μαρία Παπανικολάου, η Λία Καπετανάκη, η Φαίη Ντεμάνη και ο Βαγγέλης Κατσουλίνος παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ήταν κάποιο Βαριετέ» σε κείμενα του Νίκου Αθερινού. Τα καλλιτεχνικά πηγαδάκια ήταν γεμάτα από αναμνήσεις αλλά και κοσμική αίγλη μιας άλλης, πιο λαμπερής, πιο αστραφτερής, πιο? βαριετέ εποχής! Μάλιστα, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, η βραδιά θα επαναληφθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου.