Δ. Μητροπάνος: Η πίστα είναι η ζωή μου

01.09.2010
Οταν είσαι ζωντανός θρύλος του τραγουδιού, είναι φυσικό η πίστα και η αγάπη του κόσμου να είναι η ζωή σου. Αυτή η αγάπη είναι που έδωσε στον Δημήτρη Μητροπάνο τη μεγάλη δύναμη να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στη νύχτα και, παρά το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα, να τραγουδήσει το χειμώνα με την Πέγκυ Ζήνα στην «Ιερά Οδό».

Πριν από μερικούς μήνες όλοι πάγωσαν όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής μετά τη μεγαλειώδη συναυλία του στους ομογενείς στη Νέα Υόρκη, στο «Ράδιο Σίτι», που παλλόταν από χειροκροτήματα, μεταφερόταν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πυρετό. Τότε οι συναυλίες του στο περίφημο Μέγαρο Μουσικής «Place dew Arts» και στο Σικάγο αναβλήθηκαν, καθώς οι γιατροί τού συνέστησαν συνεχή παρακολούθηση, ηρεμία και ξεκούραση, γιατί η υγεία του είχε επιβαρυνθεί. Η δύναμη όμως και το πάθος με το οποίο χρόνια τώρα ο Δημήτρης Μητροπάνος υπηρετεί το τραγούδι τον έκαναν να νιώσει και πάλι δυνατός και να ξεπεράσει και αυτή την περιπέτεια.

Έτσι, όπως μαθεύτηκε στους καλλιτεχνικούς κύκλους, τώρα νιώθει πανέτοιμος να ανέβει και πάλι στην πίστα και να χαρίσει μοναδικές στιγμές στο κοινό που τον ακολουθεί πιστά.

Όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής με τη σύζυγό του Βένια συναντήθηκαν στις Σπέτσες με την Πέγκυ Ζήνα, τον Γιώργο Λύρα, τον Μάκη και τη Μαργαρίτα Μάτσα και έφαγαν μαζί σε ένα ήσυχο ταβερνάκι, τους ανακοίνωσε την απόφασή του: θέλει να τραγουδήσει για τον κόσμο, που τον λατρεύει, καθώς οι δύσκολες στιγμές δεν στάθηκαν ικανές να τον απομακρύνουν από αυτό που αγαπάει πιο πολύ στη ζωή του. Τελικά, δεν είναι τυχαίο που «Καλοκαίρια και χειμώνες», μια ολόκληρη ζωή, ο Δημήτρης Μητροπάνος επιβεβαιώνει ότι το πάθος του τραγουδιστή φαίνεται στην πίστα.