Βάσια Λόη: Ο χρόνος θα δείξει το νικητή!

25.09.2009
Με αφορμή το ρίσκο που πήρε φέτος η προκλητικά όμορφη και γλυκιά Βάσια Λόη, δηλαδή να μεταπηδήσει από τη σιγουριά του σαββατοκύριακου στην «αρένα» του καθημερινού, τη συναντήσαμε στο γραφείο της στο Alter. Πάντα προσεκτική σε ό,τι απαντά, δεν δίστασε να μας μιλήσει από καρδιάς και με ονόματα για όλους και για όλα.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Με αφορμή το ρίσκο που πήρε φέτος η προκλητικά όμορφη και γλυκιά Βάσια Λόη, δηλαδή να μεταπηδήσει από τη σιγουριά του σαββατοκύριακου στην «αρένα» του καθημερινού, τη συναντήσαμε στο γραφείο της στο Alter. Πάντα προσεκτική σε ό,τι απαντά, δεν δίστασε να μας μιλήσει από καρδιάς και με ονόματα για όλους και για όλα. Mέσα σε πολύ λίγα χρόνια έχεις καταφέρει να είσαι από τα δυνατά «χαρτιά» του Alter. Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η πορεία σου μέχρι σήμερα σε αυτόν τον ανταγωνιστικό χώρο;

«Αν είμαι ή όχι δυνατό "χαρτί", όπως λες, θα το δείξει η πορεία μου. Ειδικά φέτος, που έχω αναλάβει καθημερινή εκπομπή. Δεν ήταν όλα ρόδινα. Ξεκίνησα με πολλή δουλειά και συνεχίζω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Τι απαντάς σε εκείνους που στο ξεκίνημά σου σε αμφισβήτησαν, αφού σε γνώρισαν μέσα από ένα διαγωνισμό ομορφιάς;

«Δεν έχω να τους απαντήσω τίποτα! Δεν θα μπω στη διαδικασία να τους απαντήσω, γιατί δεν θεωρώ πως πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο. Καλό είναι να ?μιλάω? και να απαντάω με τη δουλειά μου».

Ποιος είναι ο πρώτος που σου ευχήθηκε να έχεις καλή επιτυχία;

«Ο Γιώργος Τσαλίκης ήταν ο πρώτος, και μάλιστα πρωί πρωί της Δευτέρας που κάναμε πρεμιέρα».

Αν τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τα αναμενόμενα, πώς θα το αντιμετωπίσεις;

«Αυτό είναι σχετικό... Όταν και αν φτάσει μια τέτοια στιγμή, θα ξέρω να σου απαντήσω. Πάντως, δεν προχωρώ με αυτό το σκεπτικό. Βέβαια, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά είμαι αισιόδοξη. Όπως σου είπα και προηγουμένως, μια νέα καθημερινή εκπομπή θέλει το χρόνο της για να αγαπηθεί από τον κόσμο και να βρει το δρόμο της. Μην ξεχνάς ότι το καθημερινό κοινό είναι διαφορετικό από αυτό του σαββατοκύριακου και χρειάζεται πίστωση χρόνου για να μας συνηθίσει και να μας "αγκαλιάσει"».

Παρακολούθησες τη Σταματίνα Τσιμτσιλή; Πώς σου φάνηκε, ήταν καλύτερη ή όχι;

«Και βέβαια την είδα και ήταν πάρα πολύ καλή. Τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της».

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του «TV Weekend» ανήκε στον Χάρη Λεμπιδάκη. Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για την αποχώρησή του. Ήταν ένας συνεργάτης με τον οποίο σας είχαμε ταυτίσει. Θα μας πει τελικά κάποιος τους λόγους που δεν βρίσκεται πλέον στο πλευρό σου;

«Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη του να προχωρήσει και να θέλει να κάνει κάτι καλύτερο για τον ίδιο επαγγελματικά. Δεν ήθελα να εγκλωβιστεί επαγγελματικά επειδή είμαστε φίλοι. Αποδέχθηκα τις επιλογές του και του ευχήθηκα καλή τύχη».

Δηλαδή, οι σχέσεις σας είναι καλές; Έχετε επικοινωνία;

«Φυσικά και έχουμε. Μιλάμε τουλάχιστον 3-4 φορές καθημερινά. Είμαστε φίλοι από τη σχολή και δεν θα έσβηνε η φιλία μας για τέτοιο λόγο».

Έχει γραφτεί στον Τύπο ότι η εκπομπή σου δεν διαφέρει από αυτή της Φαίης Σκορδά και πως τα θέματά σας είναι ίδια. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Το διάβασα κι εγώ αυτό. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, έχουμε διαφορετικές συνεντεύξεις. Τώρα στα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα λογικό είναι να έχουμε και κάποια κοινά θέματα. Όμως, δεν μεταδίδουμε τα ίδια, αφού υπάρχουν εξελίξεις. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να παίζει ο κ. Παυλόπουλος ή ο κ. Χατζηνικολάου τα θέματα της επικαιρότητας που παίζει το πρωί και ο κ. Αυτιάς».

Ισχύει ότι αρχικά σου είχαν προτείνει να αναλάβεις την πρωινή ζώνη στη θέση της Μαριέττας Χρουσαλά;

«Όχι, δεν είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο. Κι εγώ το έμαθα αργά ότι θα περάσω στο καθημερινό το μεσημέρι».

Ποιον θεωρείς ως τον πιο δυνατό «αντίπαλό» σου τώρα που βρίσκεσαι στην καθημερινή ζώνη;

«Ακόμη δεν μπορώ να έχω άποψη σ’ αυτό. Αυτό που επιδιώκω είναι να είμαστε εμείς όσο το δυνατόν καλύτεροι. Πραγματικά, δεν με απασχολεί ποιος βρίσκεται "απέναντί" μας».

Τι ύφος εκπομπής δεν θα παρουσίαζες;

«Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο είδος εκπομπής που δεν θα παρουσίαζα».

Ακόμη και τη «Στιγμή της αλήθειας»;

«Θα παρουσίαζα κάτι που θα είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο με το οποίο δεν θα ασχολιόσουν ποτέ;

«Όχι, δεν θα απέρριπτα κάποιον. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής».

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που κάνεις το πρωί που ξυπνάς και ποια η τελευταία πριν κοιμηθείς;

«Είναι ακριβώς η ίδια σκέψη και στις δύο περιπτώσεις. Αγωνιώ να πάρω τηλέφωνο και να μάθω τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής την προηγούμενη μέρα».

Μέχρι πού φτάνουν οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες; Πώς σκέφτεσαι να είσαι επαγγελματικά έπειτα από 10 χρόνια;

«Ας τελειώσει η φετινή σεζόν καλά και δεν με απασχολεί το τόσο μακρινό μέλλον. Δεν μπορεί κάποιος που ασχολείται με την τηλεόραση να κάνει τέτοια πλάνα».

Θα ήθελα να μου πεις πώς θα ήταν για σένα το ιδανικό πρόγραμμα, αν είχες δικό σου κανάλι. Δηλαδή, για την πολύ πρωινή ζώνη ποιον θα επέλεγες να έχεις μεταξύ των Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Παπαδάκη, Ελεονώρας Μελέτη, Καμπουράκη - Οικονομέα και Λυριτζή - Οικονόμου;

«Τον Γιώργο Αυτιά βέβαια».

Για την πρωινή εκπομπή μεταξύ της Ελένης Μενεγάκη, των Χαριτάτου - Καραμέρου και της παρέας του Mega;

«Την Ελένη Μενεγάκη».

Για το μεσημέρι, μεταξύ Φαίης Σκορδά, Χριστίνας Λαμπίρη και Κατερίνας Καραβάτου;

«Τη Φαίη».

Το απόγευμα, μεταξύ Σεργουλόπουλου - Μπακοδήμου, Τσαλίκη  - Ηλιάκη - Μουτσινά και Τατιάνας Στεφανίδου;

«Εννοείται Τατιάνα!».

Και για παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεταξύ Νίκου Χατζηνικολάου, Νίκου Ευαγγελάτου, Αντώνη Σρόιτερ, Όλγας Τρέμη και Αιμίλιου Λιάτσου;

«Τον Νίκο Χατζηνικολάου φυσικά!».

Έφυγες από τη σιγουριά και το μονοπώλιο του σαββατοκύριακου για να ρισκάρεις και να «παλέψεις» απέναντι σε ήδη καταξιωμένους συναδέλφους σου. Αλήθεια, το σκέφτηκες καλά πριν το αποφασίσεις;

«Καταρχήν δεν ήταν δική μου επιλογή και απόφαση, αλλά του καναλιού και των προϊσταμένων μου. Είναι μια πρόκληση και, φυσικά, συμφώνησα. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά, όπως όλοι σε ένα τέτοιο ξεκίνημα, χρειάζομαι το χρόνο μου για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω εγώ και η ομάδα της εκπομπής. Από την πορεία της πρώτης εβδομάδας είμαστε ικανοποιημένοι. Όμως, ο χρόνος θα δείξει το πώς θα πάμε στη συνέχεια. Με πολλή δουλειά θα το ?παλέψουμε...»!

Για την προσωπική σου ζωή δεν μιλάς ποτέ, αν και στις εκπομπές σου πολλές φορές βγάζεις τα προσωπικά άλλων. Γιατί συμβαίνει αυτό σε όλους όσοι παρουσιάζετε τέτοιου ύφους εκπομπές; Δεν είναι λίγο προκλητικό;

«Δεν αρνούμαι να μιλήσω για μένα. Αλλά ούτε και για τους άλλους μιλάμε, αν πραγματικά δεν το θέλουν. Όταν φωτογραφίζονται σε κάθε τους κίνηση, μάλλον θέλουν να ασχολούνται μαζί τους. Πιστεύω πως, όταν κάποιος δεν θέλει πραγματικά να δημοσιοποιηθεί κάτι που τον αφορά, μπορεί και το καταφέρνει».

Υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που θα ήθελες να τους πεις δημόσια «ευχαριστώ»;

«Ναι, αρκετοί θα έλεγα. Σίγουρα στη Ράνια Ματαφιά, που υπήρξε για χρόνια αρχισυντάκτριά μου και τώρα διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος. Όπως ένα μεγάλο "ευχαριστώ" θα ήθελα να πω στη Ζήνα Κουτσελίνη, όπου δίπλα της έμαθα πολλά πράγματα σχετικά με την τηλεόραση, καθώς η ίδια γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα "ευχαριστώ" στην Εύη Δρούτσα και τη Νανά Παλαιτσάκη».

Σε πήρε κανείς στο τηλέφωνο μετά το τέλος της εκπομπής, να σου κάνει παράπονα και να ζητήσει εξηγήσεις;

«Ναι, υπήρξε, και μάλιστα την περασμένη Δευτέρα. Αναφέρομαι στο συνάδελφο Βαγγέλη Γκούμα, ο οποίος δυσαρεστήθηκε για κάτι που είπε η Εύη Δρούτσα σχετικά με τις πρεμιέρες των εκπομπών. Του ζητήσαμε συγγνώμη δημόσια. Συνήθως όμως με παίρνουν στο τηλέφωνο για να μου πουν "ευχαριστώ" για τον τρόπο που παρουσιάσαμε κάτι για εκείνους».