Τι κρύβεται πίσω από το εξώδικο

28.09.2009
Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε η είδηση του εξωδίκου της Ευγενίας Μανωλίδου προς τον ΑΝΤ1. Όπως πρώτο έγραψε το ΛΟΙΠΟΝ την προηγούμενη εβδομάδα, οι μέρες των εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι σχέσεις της παρουσιάστριας με το σταθμό δεν είναι οι ιδανικές.

Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε η είδηση του εξωδίκου της Ευγενίας Μανωλίδου προς τον ΑΝΤ1. Όπως πρώτο έγραψε το ΛΟΙΠΟΝ την προηγούμενη εβδομάδα, οι μέρες των εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι σχέσεις της παρουσιάστριας με το σταθμό δεν είναι οι ιδανικές. Τι οδήγησε ωστόσο την Ευγενία στα άκρα και με αυτήν της την κίνηση έθεσε επί της ουσίας εαυτόν εκτός καναλιού; Το κλίμα είχε βαρύνει ιδιαίτερα από τη στιγμή που η παρουσιάστρια έμαθε ότι μένει εκτός «Πρωινού καφέ» από το ραδιόφωνο. Φαίνεται πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι διαρροές ότι η Μανωλίδου θα παρουσιάζε το «Dancing with the Stars» από τον Ιανουάριο της νέας χρονιάς, χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει ανανεώσει το συμβόλαιό της.

Έτσι, πριν από 15 ημέρες ο δικηγόρος της Ευγενίας Μανωλίδου απέστειλε εξώδικο προς την εταιρεία παραγωγής Ena productions, με το οποίο λίγο πολύ η παρουσιάστρια αναφέρει πως δεν θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία της με το κανάλι και ζητάει να αποδεσμευτεί. Παρέμενε όμως δεσμευμένη;

Αιφνιδιάστηκαν...
Αιφνιδιασμένη η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη δήλωσε στην κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του εξωδίκου και πως δεν υπάρχει συμβόλαιο. Η Ευγενία Μανωλίδου είχε συμβόλαιο με την Ena productions, το οποίο αφορούσε αποκλειστικά τη «Στιγμή της αλήθειας» και η χρονική του διάρκεια ήταν 1+1 χρόνος (με το δικαίωμα ανανέωσης από πλευράς καναλιού), πράγμα που σημαίνει πως έχει ήδη λήξει!

Τι ακριβώς συνέβη; Η Ευγενία θέλησε με αυτόν τον τρόπο να πάρει μια επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι για το αν και πού θα τη χρησιμοποιήσει, τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε συμβόλαιο στα χέρια της. «Αισθάνεται πολύ αδικημένη και αυτό το έκανε για να πάρει μια σαφή απάντηση, καθώς η συνεργασία της με την Ena και κατ’ επέκταση με τον ANT1 έχει λήξει», όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντός της. Όπως όλα δείχνουν, η Ευγενία Μανωλίδου δεν έχει σκοπό να αφήσει την τηλεόραση και με τον τρόπο αυτό θέλει να ξεκαθαρίσει καταστάσεις για να οργανώσει τα επόμενα βήματά της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαπραγματεύσεις της μαέστρου-παρουσιάστριας με τα στελέχη του καναλιού δεν πρέπει να οδήγησαν πουθενά παρά την ανακοίνωση που έκανε λόγο για άριστες σχέσεις και πρόθεση συνέχισης της συνεργασίας. Τώρα η Ευγενία εξετάζει το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα και όλα δείχνουν πως θα γίνει εκτός ΑΝΤ1, όχι όμως εκτός Αμαρουσίου.

Δεν είναι τυχαία η δημόσια τοποθέτηση του Σταμάτη Μαλέλη ότι θα ήθελε την Ευγενία Μανωλίδου στο δυναμικό του Star. Φαίνεται λοιπόν πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το σταθμό της Κηφισίας ίσως και για πρωινό στο κενό που υπάρχει μεταξύ των «Νηστικών πρακτόρων» και του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων, αν και αρχικά είχε ακουστεί το όνομα της Πετρούλας Κωστίδου. Μια άλλη σκέψη που υπάρχει είναι η ενοποίηση της ζώνης 10:00-12:30 με τη συμμετοχή φυσικά του Θανάση Πάτρα και της Ντίνας Νικολάου, καθώς η εκπομπή που παρουσιάζουν πάει πολύ καλά. Όλα αυτά φυσικά είναι προς το παρόν ασκήσεις επί χάρτου...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣ