Έζησε και «έφυγε» όπως η Μέριλιν

21.02.2007
Η κοινή γνώμη σάστισε όταν ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στις 2 ώρα Ελλάδας, παρακολουθούσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN να μεταδίδει τον τραγικό θάνατο της Αν-Νικόλ Σμιθ. Αυτοκτονία ή καλά οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας; Κανείς δεν μπορεί να δώσει μέχρι στιγμής σίγουρη απάντηση.

Υπήρξε η διασημότερη ξανθιά της διεθνούς σόουμπιζ, που οι φωτογραφικοί φακοί και τα ταμπλόιντ παγκοσμίως την κυνήγησαν ασταμάτητα. Η άσημη χωριατοπούλα από το Τέξας, που κατάφερε να μεταμορφωθεί στο πιο περιζήτητο «κουνελάκι» των αντρικών φαντασιώσεων, άφησε κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες την τελευταία της πνοή σε διαμέρισμα ξενοδοχείου στη Φλόριντα σε ηλικία μόλις 39 ετών.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αυτοκτονίας; Η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποστηρίζει ότι η διάσημη σεξοβόμβα κατέλυσε στο ξενοδοχείο για λίγες ημέρες και την ακριβώς επόμενη μέρα από το τραγικό συμβάν ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τις Μπαχάμες, όπου και βρίσκεται η μόλις δύο μηνών κορούλα της. Ξαφνικά λοιπόν, σύμφωνα με το προσωπικό του ξενοδοχείου, ζητήθηκε άμεση ιατρική βοήθεια για το δωμάτιο της Σμιθ από το οποίο ακουγόταν γυναικεία φωνή. Γιατροί έσπευσαν στο δωμάτιο και αφού έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα βρήκαν την Αν αναίσθητη. Η ξανθιά σεξοβόμβα διακομίστηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Συγγενείς και φίλοι της Αν-Νικόλ Σμιθ ισχυρίζονται «ότι εδώ και πέντε μήνες η Αν επισκεπτόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα ψυχολόγο. Χρειαζόταν βοήθεια γιατί φαινόταν ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον άδικο θάνατο του μοναχογιού της». Αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από δύο μήνες είδε να ξεψυχά ο αγαπημένος της γιος Ντάνιελ στο νοσοκομείο όπου την επισκέφτηκε την ημέρα που γέννησε την κορούλα της!

Οι φήμες τώρα λένε ότι ήταν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και τα αντικαταθλιπτικά χάπια, ενώ το τελευταίο διάστημα ενεπλάκη και σε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη με τον πρώην εραστή της Λάρι Μπρίκχεντ, που διεκδικούσε την πατρότητα του μωρού της.

Το ίδιο άδοξο τέλος;
Η Βίκυ Λιν Χόγκαν, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη 130 χιλιόμετρα δυτικά του Ντάλας. «Θέλω να γίνω η επόμενη Μέριλιν Μονρόε», δήλωνε από τότε και μεγάλωσε θέλοντας να μοιάσει στη μεγάλη ντίβα. Η Μονρόε βρήκε μυστηριώδη και ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα θάνατο στα 36 της χρόνια, όταν στις 5 Αυγούστου 1962 βρέθηκε στο διαμέρισμά της νεκρή, και όλοι σήμερα αναρωτιούνται αν συνέβη το ίδιο και στην περίπτωση της Σμιθ. Αυτά που θα ακολουθήσουν και θα γραφτούν στα περιοδικά του κόσμου θα δείξουν.

Ζωή σαν όνειρο
1.
Στα 17 της αποφάσισε να παντρευτεί τον Μπίλι Σμιθ, συνομήλικό της που εργαζόταν ως μάγειρας στο ίδιο εστιατόριο μ εκείνη. Απέκτησε το πρώτο της παιδί, τον Ντάνιελ, χώρισε τον επόμενο χρόνο και αποφάσισε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της.
2. Την περίοδο που εργαζόταν ως εξωτική χορεύτρια σε μαγαζί στριπτίζ γνώρισε το δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Μάρσαλ. Μετέπειτα αποδείχθηκε ότι αυτός ήταν και ο πλέον κατάλληλος για να τη στηρίξει οικονομικά και να την προωθήσει επαγγελματικά στο χώρο του μόντελινγκ.
3. Τον Ιούνιο του 1994 παντρεύτηκαν. Εκείνη 26 χρονών και ο «σύντροφος της ζωής της» 89!
4. Η νοσοκόμα του Χάουαρντ ισχυρίστηκε μετά το θάνατό του ότι «ουδέποτε η Σμιθ επισκέφτηκε το σύζυγό της από τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του άρχιζε να δείχνει μη αναστρέψιμη». Μάλιστα, όπως είπε: «Δεν βρισκόταν καν στο πλευρό του την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή».
5. Από τότε ξεκίνησε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη. Μήλον της Έριδος η περιουσία του Χάουαρντ, που άγγιζε το ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια. Η χήρα Αν ένωσε τις δυνάμεις της με το μικρότερο από τους δύο γιους του Χάουαρντ, καθώς ήταν οι μόνοι που εξαιρέθηκαν από τη «μεγάλη πίτα». Ο αγώνας συνεχίστηκε, με τη Σμιθ να δηλώνει ότι ο πρώην σύζυγός της της είχε υποσχεθεί τη μισή περιουσία του, αν δεχόταν να τον παντρευτεί. Το 2002 τα δικαστήρια ισχυρίστηκαν «ότι η Σμιθ δεν είναι μία από τους νόμιμους κληρονόμους», ενώ απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2006 την έχρισε βασική δικαιούχο της περιουσίας.