Η ωραία Ελένη!

23.01.2007
Για τους περισσότερους «κοινούς θνητούς» ο χρόνος με τα εμφανή σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους.

Για τους περισσότερους «κοινούς θνητούς» ο χρόνος με τα εμφανή σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους. Υπάρχουν όμως και σπανιότατες περιπτώσεις γυναικών που έχουν καταφέρει να «παγώσουν» τους χρονοδείκτες και να εξακολουθούν να αποτελούν σύμβολα ομορφιάς. Ένα χαρακτηριστικό ελληνικό παράδειγμα, η Ελένη Φιλίνη, στο πρόσωπο της οποίας ο οίκος μόδας Nikos-Takis βρήκε τη νέα μούσα του σε μια φωτογράφηση που κάνει όλους να παραμιλούν! Το ΛΟΙΠΟΝ μίλησε αποκλειστικά με τη γοητευτικότατη ηθοποιό, η οποία μας αποκάλυψε τα μυστικά που την κάνουν να θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια πρότυπο ομορφιάς.

Από τον Αλέξη Στεργίου

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την πρόσφατη αποκαλυπτική φωτογράφηση. Πώς προέκυψε;

«Mου το πρότειναν τα παιδιά του οίκου που είναι πάρα πολύ φίλοι μου. Τους θαυμάζω πολύ.

Δεν περίμενα μάλιστα να με προτιμήσουν, χρίζοντάς με θεά του στυλ για το 2007!

Και το αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι που σόκαρε πιστεύω ήταν πολύ όμορφο».

Σας έχουμε δει πολλές φορές να ενσαρκώνετε το ρόλο της μοιραίας γυναίκας στη ζωή των αντρών. Δεν έχετε νιώσει κάποτε ότι αυτό σας κουράζει και θα θέλατε να τολμήσετε κάποια φορά να «τσαλακώσετε» το image σας;

«Έχω κάνει τόσους πολλούς ρόλους, που μάλλον είναι άδικο να τυποποιούμαι μόνο ως η όμορφη. Απλώς οι εντελώς διαφορετικοί αυτοί ρόλοι μπορεί να μην προβλήθηκαν όπως θα τους άξιζε.

Για παράδειγμα, Η τύχη της Μαρούλας, μια σπουδαία δουλειά που δεν ήταν η μοιραία γυναίκα. Πάντως, δεν προσπαθώ να βγάζω εγώ προς τα έξω κάτι συγκεκριμένο. Όπως μου λένε ότι έχω κάνει πολλή επιθεώρηση. Και όμως δεν είναι έτσι. Το ένα τρίτο έχω κάνει μόνο. Δεν έχει παιχτεί δηλαδή η Ευρυδίκη και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που έχω πάει Μάλλον καταλαβαίνω ότι στην εποχή μας δεν πουλάνε αυτά».

Έχετε κάποιο ρόλο-απωθημένο που στο μέλλον θα θέλατε οπωσδήποτε να ενσαρκώσετε;

«Γενικά δεν έχω απωθημένα στη ζωή μου. Θέλω όμως πάρα πολύ να παίξω πολλούς ρόλους. Και δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς, γιατί όσες φορές έχω μιλήσει το ρόλο τον έχουν παίξει άλλοι».

Πολλές φορές σας καταλογίζουν ότι βγάζετε το ίματζ της «σιδηράς κυρίας», της χειραφετημένης, της γυναίκας που θέλει να έχει εκείνη το πάνω χέρι στις ερωτικές σχέσεις της. Είναι έτσι όντως τα πράγματα;

(γέλια.) «Τώρα με προσβάλλεται Σιδηρά κυρία εγώ; Τώρα όσον αφορά τις ερωτικές μου σχέσεις, δεν θέλω να έχω εγώ το πάνω χέρι. Είμαι της ισότιμης σχέσης.

Δεν πιστεύω δηλαδή ότι η γυναίκα σε μια σχέση πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να λέει συνέχεια ναι. Δεν μου πάει καθόλου εμένα αυτό. Ίσως σήμερα να μου χρεώνουν αυτό ακριβώς».

Ο έρωτας στη ζωή σας τι ρόλο παίζει;

«Ο έρωτας παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις... τον έρωτα».

Σήμερα είστε ερωτευμένη;

«Όχι, δεν είμαι. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, αλλά όταν συμβαίνει, με καταλαβαίνουν ακόμη και οι περαστικοί που με βλέπουν στο δρόμο!».

Εδώ και χρόνια έχετε κατακτήσει επάξια τον τίτλο του «αιώνιου συμβόλου ομορφιάς». Εσείς πώς το αντιλαμβάνεστε αυτό;

«Όποιος μου λέει ότι είμαι όμορφη νομίζω μέχρι σήμερα ότι μου κάνει πλάκα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό που μου λέτε. Υπάρχουν στιγμές που βλέπω σήμερα δουλειές που έχω κάνει όταν ήμουν κοριτσάκι και λέω στον εαυτό μου: Τελικά ήσουν όμορφη. Κυρίως κοιτάω το χθες. Δεν κοιτάω το σήμερα. Δεν είμαι άνθρωπος πάντως που στη ζωή του στηρίχτηκε μόνο στην εμφάνιση».

Οι σχέσεις σας με τις άλλες γυναίκες ποιες είναι;

«Νομίζω ότι οι περισσότερες με βλέπουν πολύ ανταγωνιστικά. Ίσως να με ζηλεύουν κιόλας για κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω.

Είναι πάντως γυναικείο χαρακτηριστικό αυτό, γι αυτό και πάντα οι καλύτεροι φίλοι μου ήταν άντρες. Με τους άντρες η φιλία είναι πιο ειλικρινής».

Σας έχουν προτείνει ποτέ γυμνή φωτογράφηση;

«Εκατομμύρια φορές και φυσικά το αρνήθηκα».

Σήμερα, αν σας πρότειναν με ένα αστρονομικό ποσό να ποζάρετε γυμνή, τι θα λέγατε;

«Λέτε κάτι που δεν έκανα χθες να το κάνω σήμερα; Μου έχουν προτείνει απίθανα ποσά και είχα αρνηθεί.

Δεν ξέρω στο μέλλον αν το κάνω! Εδώ η Λόρεν στα 72 της το έκανε. Έχουμε λοιπόν ακόμη πολλά χρόνια για να το σκεφτώ πιο σοβαρά!».

Εlenis best

  • Από την τηλεόραση βλέπει πολλές ταινίες, αλλά «τρελαίνεται» με τα ντοκιμαντέρ.
  • Μπορεί να έκοψε το τσιγάρο ύστερα από 18 χρόνια, αλλά δηλώνει μανιακή «γλυκατζού».
  • Προτιμά μάλιστα να μην έχει να φάει το μεσημέρι και, αν της δινόταν η ευκαιρία, θα έτρωγε μόνο γλυκά. Αγαπημένα γλυκά, οι σοκολάτες και οι λουκουμάδες.
  • Βρίσκει τη γαλήνη στα κατοικίδιά της. Έχει 3 γάτες και 2 σκυλάκια.
  • Αγαπημένο ταξίδι που έχει κάνει παλιά ο Παναμάς. Ήταν μαζί με τον πατέρα της ένα χρόνο πριν τον χάσει. Θα ήθελε πολύ να ξαναπάει στο Ντουμπάι.

Μυστικά ομορφιάς

  • «Τα πιο καλά μυστικά ομορφιάς προέρχονται από μέσα μας. Από το πόσο ήρεμες και ευτυχισμένες είμαστε μ αυτά που έχουμε. Αν έχεις κακίες και ζήλιες μέσα σου, αυτό θα φανεί με δεκάδες ρυτίδες στο πρόσωπό σου».
  • «Κομμωτήριο πηγαίνω τέσσερις φορές το χρόνο.
  • Τα λαμπερά μαλλιά χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση.
  • Μια φορά το μήνα κάνω μόνη μάσκα ομορφιάς για τα μαλλιά μου, που είναι και το σήμα κατατεθέν μου».
  • «Κάνω μανικιούρ και πεντικιούρ δύο φορές το μήνα».
  • «Έχω γυμναστεί πάρα πολύ στη ζωή μου. Έχω κάνει χορό, έχω κάνει και καράτε! Από εννιά χρονών γυμναζόμουν. Καράτε έκανα 15 χρόνια. Έχω μαύρη ζώνη στο τάε κβον ντο. Όλα αυτά τα χρόνια το σώμα μου χτίστηκε και σήμερα απολαμβάνω τους καρπούς. Αυτό που προτείνω είναι γυμναστική. Και πολύ αερόβια γυμναστική».
  • «Έκοψα το τσιγάρο που κάπνιζα 18 χρόνια και είδα τρομερά αποτελέσματα και διαφορές στο δέρμα μου. Από το πρώτο εξάμηνο και μετά είδα θεαματικά αποτελέσματα.
  • Είδα επίσης να αποκτώ αντοχή που ούτε 20 χρονών δεν την είχα. Πήρα βέβαια κάποια κιλά».
  • Θέλω να πηγαίνω γυμναστήριο δυο-τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν πηγαίνω, προτιμώ περπάτημα στο διάδρομο γύρω στη μισή ώρα, ασκήσεις με βαράκια και κοιλιακούς».
  • «Όλη μέρα δεν βάφομαι σκοπίμως. Δεν θέλω να επιβαρύνω την επιδερμίδα μου. Το κάνω μόνο όταν είμαι στη δουλειά. Φοράω πάντα μια κρέμα ενυδατική γιατί έχω ξηρή επιδερμίδα».
  • «Πριν ξαπλώσω φροντίζω να καθαρίζω πολύ καλά το πρόσωπό μου και να κάνω σε τακτά χρονικά διαστήματα απολέπιση».