Μαγική βραδιά

14.09.2009
Αλεξίου, Μαρινέλλα, Νταλάρας... Καλλιτέχνες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα τραγούδια τους και κάθε φορά που εμφανίζονται στο Ηρώδειο προσφέρουν βραδιές σχεδόν μυσταγωγικές.

Αλεξίου, Μαρινέλλα, Νταλάρας... Καλλιτέχνες που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα τραγούδια τους και κάθε φορά που εμφανίζονται στο Ηρώδειο προσφέρουν βραδιές σχεδόν μυσταγωγικές. Τραγούδια που ο καθένας μας τα έχει συνδυάσει με τη δική του βαθιά προσωπική εικόνα και μας κάνουν να ταξιδεύουμε και να απορροφούμαστε στη στιγμή. Η μοναδική βραδιά που χάρισε η Χάρις Αλεξίου στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στα παιδιά, ήταν ακριβώς όπως τη φανταζόμουν: μαγική κι ευτυχώς αναδρομική!

Το πρώτο μέρος της συναυλίας ξεκίνησε με το «Τραγούδι του χελιδονιού», το οποίο έγραψε η ίδια για την κόρη του Κύπριου ήρωα Τάσου Ισαάκ και το αφιέρωσε σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Στη συνέχεια άρχισε ένα παιχνίδι αναμνήσεων στηριγμένο στους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που τραγούδησε στη διάρκεια των χρόνων και στα τραγούδια που έγραψε η ίδια επηρεασμένη από τους δικούς του στίχους. Η συνέχεια ήταν εξίσου αριστουργηματική, με γνωστά αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.