«Πόλεμος» στην πρωινή ζώνη

15.09.2009
Πριν ακόμα ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική σεζόν κι ενώ το τοπίο είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει σχετικά με το τι επρόκειτο να δούμε στις πρωινές εκπομπές τα δεδομένα άλλαξαν. Τίτλοι τέλους για τον «Πρωινό καφέ», βγήκαν τα... μαχαίρια στο Μega και ο «Καφές με την Ελένη» βράζει...
Πριν ακόμα ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική σεζόν κι ενώ το τοπίο είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει σχετικά με το τι επρόκειτο να δούμε στις πρωινές εκπομπές τα δεδομένα άλλαξαν. Τίτλοι τέλους για τον «Πρωινό καφέ», βγήκαν τα... μαχαίρια στο Μega και ο «Καφές με την Ελένη» βράζει...

ANT1
Τέλος για τον «Πρωινό καφέ»

Στη μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης έπεσαν τίτλοι τέλους και η Βίκυ Καγιά έμελλε τελικά να είναι η τελευταία παρουσιάστρια του «Πρωινού καφέ». Τα τελευταία δύο χρόνια το τοπίο για την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 θύμιζε κινούμενη άμμο. Αλλεπάλληλες αλλαγές αρχισυντακτών, δημοσιογράφων, σκηνικού και παρουσιαστών, που ως στόχο είχαν να ανεβάσουν τα νούμερα. Τα ραβασάκια όμως της AGB ήταν αμείλικτα.

Λίγο μετά το καλοκαίρι αποφασίστηκε αιφνίδια η απομάκρυνση της Βίκυς Καγιά και ξεκίνησε ένα «ντέρμπι» ανάμεσα στην Τατιάνα Στεφανίδου και την Ευγενία Μανωλίδου για το ποια θα είναι η νέα παρουσιάστρια. Νικήτρια αναδείχθηκε η δεύτερη, αλλά προσωρινά...

Αιφνιδιαστικά ο ΑΝΤ1 την προηγούμενη εβδομάδα σε μεγάλη σύσκεψη αποφάσισε το οριστικό τέλος της εκπομπής. Η αρχική σκέψη ήταν να παραμείνει το δίδυμο Χαριτάτου - Καραμέρου στη ζώνη 07:00-10:00 και στη συνέχεια να παίρνει τη σκυτάλη ο Γιώργος Παπαδάκης και το «Καλημέρα Ελλάδα», το οποίο ενδεχομένως θα είχε και κάποια ψυχαγωγικά στοιχεία. Ο «πατριάρχης» της πρωινής ζώνης όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση κι έτσι στον ΑΝΤ1 έφεραν τη ζώνη τούμπα. Ο Γιώργος Παπαδάκης βγαίνει κανονικά κάθε πρωί με το «Καλημέρα Ελλάδα» και τη σκυτάλη θα παραλαμβάνουν το δίδυμο Χαριτάτος - Καραμέρος. Όχι όμως με τον «Πρωινό καφέ», αλλά με μια νέα εκπομπή infotainment (ενημέρωση και ψυχαγωγία), που θα έχει πιθανότατα τον τίτλο «10 με 1 μαζί».

Έντονο παρασκήνιο  με τη Μανωλίδου
Η Ευγενία Μανωλίδου λέγεται πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη και αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα. Τι ήταν όμως αυτό που έθεσε τη λαμπερή παρουσιάστρια εκτός «Καφέ»; Αν και ο ΑΝΤ1 με επίσημη δήλωσή του κάνει λόγο για «εξαιρετική συνεργασία που θα συνεχιστεί, άριστες σχέσεις του σταθμού με τη Μανωλίδου και εκτίμηση των ικανοτήτων της», πρόσωπα εντός και εκτός καναλιού κάνουν λόγο για σκληρό πόκερ ανάμεσα στους ιθύνοντες και την ίδια, που είχε να κάνει κυρίως με τους όρους που έθετε η δεύτερη. Δηλαδή, το ύψος της αμοιβής της εν μέσω οικονομικής κρίσης, το χρονικό ορίζοντα του συμβολαίου της με την υποσημείωση ότι ανεξαρτήτως τηλεθέασης θα πάει μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι, την επιλογή των συνεργατών της και το ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο στον «Πρωινό καφέ». «Όλα αυτά ήταν αγκάθια τα οποία δεν μπορούσαν να ξεριζωθούν», μας ανέφερε άριστος γνώστης του τηλεοπτικού παρασκηνίου.

MEGA
Ποιος θα κατέβει πρώτος τη σκάλα;

Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι υπογραφές των πέντε νέων παιδιών που θα μας καλημερίζουν μετά τις εκλογές μέσα από τη συχνότητα του Mega και... τσούκου τσούκου λέγεται πως άρχισαν οι πρώτες κόντρες. Αιτία η απόφαση του σταθμού να μην είναι και οι πέντε ισότιμοι, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αλλά δύο πρόσωπα, και συγκεκριμένα ο Νίκος Παπαδάκης και η Μαρία Αραμπατζή να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Όχι μόνο μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά, και θα σας εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε...

Πριν από λίγες ημέρες στο ανανεωμένο σκηνικό του «Όμορφου κόσμου» (σ.σ.: ο τίτλος, όπως λέγεται, έπειτα και από τη συναίνεση του Γρηγόρη Αρναούτογλου παραμένει ο ίδιος) τα παιδιά ξεκίνησαν να κάνουν πρόβες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του σκηνοθέτη, πρώτος θα κατέβαινε από τη σκάλα ο Νίκος Παπαδάκης, θα τον ακολουθούσε η Μαρία Αραμπατζή και στη συνέχεια μαζί θα υποδέχονταν τη Δούκισσα Νομικού, την Κατερίνα Καινούριου και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Στη σκάλα, λοιπόν, έγινε το πρώτο μικρό μπέρδεμα. Τη Μαρία Αραμπατζή ακολούθησαν η Δούκισσα Νομικού και η Κατερίνα Καινούριου, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να ζητήσει να επαναληφθεί το δοκιμαστικό από την αρχή.

Λέγεται πως τόσο η Δούκισσα όσο και η Κατερίνα δεν πέταγαν τη σκούφια τους για την απόφαση του καναλιού η Μαρία Αραμπατζή να είναι αυτή που θα έχει ισότιμο ρόλο με τον Νίκο Παπαδάκη, ενώ ουδέτερη στάση κράτησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

ALPHA
Το άγχος της Ελένης Μενεγάκη

Σε λίγες ημέρες η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης του Alpha κάνει πρεμιέρα με τον «Καφέ» της, αλλά το άγχος της είναι μεγάλο για την πορεία της εκπομπής της.

Τα νέα δεδομένα στο κανάλι της Κάντζας δεν είναι ευχάριστα για την παρουσιάστρια. Το γεγονός ότι δεν θα έχει στο πρόγραμμά του ελληνικές σειρές σημαίνει συγχρόνως ότι δεν θα έχει και πρωταγωνιστές που θα εμφανίζονται αποκλειστικά στην εκπομπή της. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποιες εμφανίσεις ηχηρών ονομάτων.

Το γλυκό ήρθε κι έδεσε όταν η γλυκιά Ελένη έμαθε για το εμπάργκο που της ετοιμάζουν τα αντίπαλα κανάλια, με πρώτο και καλύτερο τον ANT1, που δεν θα έχει πλέον πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο.

Σε τι αφορά το εμπάργκο; Έχει δοθεί εντολή από τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού προς όλους τους πρωταγωνιστές εκπομπών και σειρών να μην περάσουν το κατώφλι της εκπομπής της Μενεγάκη. Και στην περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εντολές τους, λέγεται ότι θα υπάρξουν κυρώσεις, με πιθανή μη μελλοντική συνεργασία μαζί τους. Κάτι τέτοιο φυσικά ενέχει μεγάλο επαγγελματικό ρίσκο για τους ηθοποιούς, αφού τα μοναδικά κανάλια που μπορούν να δουλεύουν και περιλαμβάνουν σίριαλ στο πρόγραμμά τους είναι το Mega και ο ANT1. Η Ελένη ποντάρει πλέον στα πρώτα ονόματα του τραγουδιού και στις προσωπικές της επαφές, προκειμένου να τους φιλοξενεί στο πλατό της εκπομπής της και να κατακτήσει για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση.