Νάνσυ Κανέλλη: "Πώς πέρασα τη νέα γρίπη"

16.09.2009
«Αν δεν ήταν η αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα είχε γίνει... Η Λιάνα ήταν ο άγγελός μου. Ήταν τα πάντα για μένα: μάνα, πατέρας, αδερφή!».

«Αν δεν ήταν η αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα είχε γίνει... Η Λιάνα ήταν ο άγγελός μου. Ήταν τα πάντα για μένα: μάνα, πατέρας, αδερφή!». Με αυτά τα λόγια η ραδιοφωνική παραγωγός και στιχουργός Νάνσυ Κανέλλη, αδερφή της Λιάνας Κανέλλη, εξομολογήθηκε στο ΛΟΙΠΟΝ πόσο τη στήριξε η βουλευτής και δημοσιογράφος στην περιπέτεια με τη νέα γρίπη που έζησε.

Στις αρχές Αυγούστου η Νάνσυ αντιμετώπισε έναν κολικό νεφρού που την οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ μία εβδομάδα αργότερα ήταν ένα από τα θύματα της νέας γρίπης. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε η Λιάνα», εξομολογήθηκε στο ΛΟΙΠΟΝ. «Ήρθε και με πήρε από το σπίτι, ενώ αντιμετώπιζα φρικτούς πόνους από τον κολικό νεφρού και πήγαμε στο Ιατρικό. Με είχε αγκαλιά όρθια από τις 3 μέχρι τις 7 το πρωί και συνέχεια μου έλεγε: "Κάνε κουράγιο, αγάπη μου».

Και μία εβδομάδα αργότερα έπεσες θύμα της νέας γρίπης... Πώς το κατάλαβες;

«Για δύο εβδομάδες έπαιρνα προληπτικά αντιβίωση για την πέτρα στο νεφρό. Βγήκα, πήγα ακόμη και στο γήπεδο και την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ ένιωθα πολύ χάλια. Είχα συμπτώματα κρυολογήματος, δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Έτσουζε πολύ η μύτη μου και με πονούσε ο λαιμός μου. Την άλλη μέρα ανέβασα 38-39 πυρετό. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη είχα πυρετό και αισθανόμουν εξάντληση. Δεν είχα βήχα. Πήρα στο τηλέφωνο την πνευμονολόγο μου και μου είπε ότι ενδέχεται να είναι η νέα γρίπη, αλλά ότι όποια θεραπεία θα έκανα στο νοσοκομείο, θα μπορούσα να την κάνω και στο σπίτι μου. Φυσικά, πρέπει να τονίσω πως όταν κάποιος έχει βαρύ ιατρικό παρελθόν, θα πρέπει να πηγαίνει στο νοσοκομείο για την αντίστοιχη θεραπεία».

Αγχώθηκες;

«Όχι, γιατί δεν ένιωθα ότι είχα κάτι υπερβολικό. Τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά της απλής γρίπης».

Το λέω, κυρίως, λόγω της παραφιλολογίας που ακούγεται από την τηλεόραση.

«Δεν φοβήθηκα καμία στιγμή, ίσως γιατί δεν πήγα στο νοσοκομείο. Πρώτα απ’ όλα ήξερα ότι η νόσος προκαλεί πολύ υψηλό πυρετό, ενώ εγώ έφτασα μέχρι 38-39».

Άρα δεν χρειάστηκε να εισαχθείς στο νοσοκομείο. Το πέρασες σε ήπια μορφή απ’ ό,τι μπορώ να καταλάβω...

«Προφανώς».

Η Λιάνα, πάντως, ταρακουνήθηκε για τα καλά.

«Λογικό δεν είναι να ταρακουνηθεί; Ήταν συνέχεια δίπλα μου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ