Οι ηθοποιοί πιάνουν το μικρόφωνο

17.09.2009
Έκφραση; Δημιουργία; Μόδα; Διέξοδο στην οικονομική κρίση που χτύπησε και τον κλάδο των ηθοποιών με τις τόσες περικοπές σε τηλεόραση και θέατρο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, πολλοί ηθοποιοί αποφάσισαν να ανέβουν αυτή τη σεζόν και στο πάλκο.

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Έκφραση; Δημιουργία; Μόδα; Διέξοδο στην οικονομική κρίση που χτύπησε και τον κλάδο των ηθοποιών με τις τόσες περικοπές σε τηλεόραση και θέατρο; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, πολλοί ηθοποιοί αποφάσισαν να ανέβουν αυτή τη σεζόν και στο πάλκο.

Σε ρόλο τραγουδιστών τα καταφέρνουν μια χαρά και, λόγω της αναγνωρισιμότητάς τους και του ταλέντου τους στο τραγούδι, γεμίζουν μουσικές σκηνές και περνάνε αυτοί καλά και ο κόσμος καλύτερα... Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει μουσικές σπουδές ή έχουν τραγουδήσει σε θεατρικές παραστάσεις πολλές φορές και τα δύο και γι’ αυτό στέκονται με μεγάλη άνεση στην πίστα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι θα πιάσουν φέτος το μικρόφωνο και τι λένε κάποιοι από αυτούς για τη «στροφή» τους στο τραγούδι.

Με τραγούδια και... χορούς
qH Nίνα Λοτσάρη και ο Παναγιώτης Πετράκης (σ.σ.: ο Λουκάς των «Μυστικών της Εδέμ») αποφάσισαν πέρυσι να φέρουν το Χόλιγουντ στην Αθήνα και... έκλεψαν την παράσταση στη νυχτερινή διασκέδαση στο «Casablanca Music Hall» με το «Flosh Royal». Σε ένα απίθανο παιχνίδι μεταμορφώσεων, συνδυασμένο με τραγούδι και χορό, οι δύο καλλιτέχνες απογείωσαν το συναίσθημα και το κέφι του κόσμου.

«Δεν το έχω κρύψει ότι η πρώτη μου αγάπη είναι το τραγούδι και μετά έρχεται η υποκριτική», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ ο Παναγιώτης Πετράκης, που έχει κάνει σημαντικές μουσικές σπουδές στο εξωτερικό, ενώ και πριν από λίγο καιρό ταξίδεψε στην Αμερική για ένα ειδικό σεμινάριο τραγουδιού.

«Νιώθω σαν να γεννήθηκα για να τραγουδάω. Ότι το τραγούδι είναι η ανάσα μου. Μου βγαίνει εντελώς αβίαστα, ενώ στην υποκριτική δεν συμβαίνει αυτό. Δεν σνομπάρω τα χρήματα που παίρνω απ’ αυτή τη δουλειά, αλλά δεν το κάνω για αυτά. Άλλωστε, τα καλά λεφτά είναι στις μεγάλες πίστες και όχι στο τραγούδι που υπηρετώ εγώ και στις μουσικές σκηνές. Χαίρομαι που ο κόσμος νιώθει την ανάγκη που έχω να εκφραστώ και με αυτόν τον τρόπο και μου δείχνει την αγάπη του σε ό,τι κι αν κάνω».

Μετά τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις στην περιφέρεια οι δύο καλλιτέχνες θα συνεχίσουν το χειμώνα στο ίδιο μαγαζί, με διευρυμένο πρόγραμμα. Μαζί τους θα είναι ο Κωνσταντίνος Καζάκος και ο Παντελής Καναράκης, αλλά και άλλοι ηθοποιοί.

q Ο Παντελής Καναράκης ξέρει καλά την πίστα, καθώς είναι άριστος performer, ενώ και ο Κωνσταντίνος Καζάκος έχει ξανατραγουδήσει, πέρυσι στη «Σφεντόνα», δίπλα στους Γιώργο Αλκαίο και Διονύση Σχοινά.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Καζάκος έχει ασχοληθεί από μικρός με τη μουσική, ξεκινώντας από το ποπ σχολικό συγκρότημα «Αχτύπητα φιλέτα» με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια παρέα με τον ηθοποιό Δημήτρη Μενούνο και τον μπασίστα Γιώργο Αντωνόπουλο δημιούργησαν το συγκρότημα «Bluezerz». O Κωνσταντίνος έχει δηλώσει ότι ο μεγάλος του έρωτας ?πλην καταπιεσμένος? είναι η μουσική. Μόλις του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία, ακολούθησε, όπως ήταν φυσικό, τον... έρωτά του, που είναι η ροκ και μπλουζ μουσική.

Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει: «Ένας ηθοποιός οφείλει να ξέρει να τραγουδάει και να χορεύει. Έχει να δώσει πράγματα και στη μουσική, αρκεί να αγαπάει αυτό που κάνει».

Εφτά τραγούδια θα σου πω

Η Ελένη Φιλίνη, που πέρυσι έπιασε το μικρόφωνο στον «Κεραμεικό», το συνέχισε στο στέκι των καλλιτεχνών «Κόμης», ενώ και το χειμώνα θα βρίσκεται σε μουσική σκηνή, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, και όχι μόνο. «Δεν είμαι τραγουδίστρια, είμαι ηθοποιός που τραγουδάει», μας είπε η ίδια η Ελένη. Άλλωστε, καλλιτέχνης είναι αυτός που μπορεί να παίξει, να τραγουδήσει και να χορέψει. Στο εξωτερικό οι περισσότεροι ηθοποιοί τραγουδάνε. Κάνω αυτό που μου αρέσει και με εκφράζει. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει, μου δείχνει την αγάπη του, γι’ αυτό και θα το συνεχίσω».

Και δεν είναι η μόνη που θα συνεχίσει να κρατάει το μικρόφωνο.

Το «Cargo», η μουσική παράσταση με την Πέμυ Ζούνη και την Ελένη Πέτα, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία του, με τις δύο καλλιτέχνιδες να ερμηνεύουν τραγούδια του έρωτα από το Μπουένος Άιρες μέχρι τον Πειραιά.

Επίσης, η Ηρώ και ο Αντώνης Λουδάρος συνεχίζουν την περιοδεία τους τραγουδώντας, ενώ το χειμώνα θα τους ξαναδούμε στο πάλκο παρέα με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Ο ηθοποιός μετά τα τραγούδια στο «Έχω ένα μυστικό» και το μιούζικαλ «Η όπερα της πεντάρας (σ.σ.: έχει τραγουδήσει και σε άλλες θεατρικές παραστάσεις) είπε να ανέβει και στο πάλκο.

Όμως και οι «Άγαμοι Θύται» θα ξαναχτυπήσουν ανανεωμένοι στο «Ζυγό» από τον Οκτώβριο: ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με τον Δημήτρη Σταρόβα, τη Ρούλα Μανισάνου και τον Χρήστο Μητρέντζη. Μαζί τους θα εμφανίζονται οι: Μπέσυ Μάλφα, Ταξιάρχης Χάνος, Κρατερός Κατσούλης και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, σε ένα ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα.

Ακόμα, θα δούμε την αγαπημένη ροκ «Single» Σάννυ Χατζηαργύρη σε γνωστή μουσική σκηνή, όπως και τον Βασίλη Βλάχο, που θα τραγουδάει από ελληνικές μπαλάντες μέχρι παλιά γαλλικά και ιταλικά τραγούδια σε καλλιτεχνικό στέκι.

Η έκπληξη! Όπως άκουσα, στο... πειραγμένο μιούζικαλ «No? Sexpir please», το οποίο σχεδιάζει να ανεβάσει η Μπέσυ Μάλφα στο «Club 22», στο δεύτερο μέρος του θα στήνεται... μπουζουκλερί. Στη συντροφιά της θα είναι οι Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Παπουτσάκη και όλοι μαζί θα ρίχνουν τις πενιές τους, τίγκα στο γαρίφαλο! Όπα!