Χαζομπαμπάδες εν δράσει...

07.09.2009
Ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να δεις τους «σκληρούς» της ελληνικής σοουμπίζ να λιώνουν στην κυριολεξία; Μα ποιος άλλος από μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά τους, απλωτές και βουτιές το καλοκαίρι στη θάλασσα ή ακόμη και την ώρα που τα βάζουν το πρωί στο σχολικό.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να δεις τους «σκληρούς» της ελληνικής σοουμπίζ να λιώνουν στην κυριολεξία; Μα ποιος άλλος από μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά τους, απλωτές και βουτιές το καλοκαίρι στη θάλασσα ή ακόμη και την ώρα που τα βάζουν το πρωί στο σχολικό. Αμέτρητες ώρες στο θέατρο, σε τηλεοπτικά πλατό, στούντιο, επιχειρήσεις ή νυχτερινά κέντρα, ωστόσο πάντα καταφέρνουν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για την οικογένειά τους. Νέοι, ωραίοι και επιτυχημένοι μπαμπάδες, που δεν διστάζουν να εμφανιστούν με το μπιμπερό, τις πάνες, τις κούκλες ή την μπάλα ανά χείρας.

Γιάννης Αϊβάζης
Ο γνωστός ηθοποιός ασχολείται με τις ετοιμασίες της βάφτισης της κόρης του. Η μικρή, που θα πάρει το όνομα Ισμήνη, θα βαφτιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε ένα γραφικό εκκλησάκι στην Κακιά Θάλασσα της Κερατέας, με νονές την αδερφή του Γιάννη και μια κολλητή φίλη της Μαρίας Κορινθίου. Ο Γιάννης Αϊβάζης από τότε που γεννήθηκε το πρώτο του παιδί έχει ξετρελαθεί. Δεν βλέπει την ώρα να γυρίσει στο σπίτι για να παίξει μαζί της. Την ταΐζει και κοιμάται μαζί της, ενώ τον Ιούλιο καρδιοχτύπησαν με τη Μαρία Κορινθίου όταν ο πυρετός που είχε ανεβάσει η μικρή δεν έπεφτε με τίποτα. Ήρεμησαν βέβαια όταν στο νοσοκομείο ο γιατρός τούς είπε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό παρά μόνο ένα δυνατό κρυολόγημα. Αυτοί που γνωρίζουν καλά τον Γιάννη λένε ότι έχει απορρίψει ακόμη και επαγγελματικές προτάσεις για να έχει ελεύθερο χρόνο για την κόρη του. Ίσως η τρελή αδυναμία του να οφείλεται και στο γεγονός πως η μικρή είναι ίδια ο μπαμπάς της!

Γιώργος Τσαλίκης
Τρελή αδυναμία στους τρεις γιους του έχει ο δημοφιλής τραγουδιστής. Και φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που ίσως πιεστεί λίγο περισσότερο (σ.σ.: λόγω τηλεόρασης), καθώς τις προηγούμενες χρονιές το πρόγραμμά του είχε ως εξής: επιστροφή από το κέντρο, επιβίβαση του Βασίλη και του Χάρη στο σχολικό, ύπνος και στη συνέχεια, όταν τα παιδιά επέστρεφαν από το σχολείο, παιχνίδι μαζί και με το μικρότερο της παρέας, τον Άγγελο. Το καμαρίνι του Γιώργου είναι γεμάτο από τις ζωγραφιές των παιδιών του, ενώ πάντα στις συνεντεύξεις του μιλάει για αυτά με μεγάλη λατρεία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του όταν βάφτισε τον Άγγελο σε εκκλησία του Ωρωπού.

Ντέμης Νικολαΐδης
Υπερπροστατευτικός είναι με τα παιδιά του ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ. Ακόμη και όταν η μαμά Δέσποινα σε κάποια θέματα είναι πιο αυστηρή, εκείνος δύσκολα τους χαλάει χατίρι. Η Μελίνα έχει μεγάλη αδυναμία στον μπαμπά της - άλλωστε, του μοιάζει πολύ - και περνούν πολλές ώρες μαζί παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και ζωγραφίζοντας. Λέγεται μάλιστα πως ο Ντέμης έχει εμφυσήσει στην κόρη του τη μεγάλη του αγάπη για το διάβασμα και τα εξωσχολικά βιβλία. Όσο για το γιο του, το μικρό Γιώργο, συνήθως παρακολουθούν μαζί τηλεόραση, κυρίως ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τόνι Δημητρίου
Ο γνωστός ηθοποιός, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από το ρόλο του Κρητικού στο «Της αγάπης μαχαιριάς», είναι ένας ακόμη διάσημος χαζομπαμπάς. Πολλές φορές ταΐζει εκείνος την κόρη του και στη συνέχεια τη βάζει για ύπνο ξεκουράζοντας έτσι και τη σύζυγό του Νίνα.

Ο Τόνι από τότε που έγινε μπαμπάς έχει γίνει πολύ πιο υπεύθυνος. Γυμνάζεται πολύ, κάνει πολύ καλύτερη διατροφή σε σχέση με πριν, ενώ φροντίζει να ανεβαίνει όλο και πιο σπάνια πλέον στη μεγάλου κυβισμού μηχανή του.

Τραϊανός Δέλλας
Τεράστια αδυναμία έχει στην κόρη του ο διεθνής ποδοσφαιριστής της κυπριακής Ανόρθωσης. Ίσως γιατί, όπως όλοι λένε, μοιάζει πολύ περισσότερο στον «Τράι» παρά στη Γωγώ Μαστροκώστα. Η Βικτώρια έχει κληρονομήσει από τον μπαμπά της τα τεράστια μάτια του, αν και τα δικά της είναι γαλάζια και τα πήρε από τον παππού της (σ.σ.: τον πατέρα του Τραϊανού). Έχουν και οι δύο μακριά άκρα και πυκνά φρύδια, ενώ η μικρή μοιάζει στον μπαμπά της ακόμη και στις εκφράσεις του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το δώρο του Τραϊανού στη Γωγώ για τη γέννηση της κόρης τους ήταν ένα πανάκριβο ρολόι Rolex.

Γιάννης Λάτσιος
Πατέρας των τριών ίσως πιο φωτογραφημένων παιδιών της ελληνικής σοουμπίζ είναι ο γενικός διευθυντής προγράμματος του ANT1. Αν και η δουλειά του είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί πολλές ώρες στο γραφείο με απανωτά ραντεβού και συσκέψεις, το βράδυ που γυρίζει στο σπίτι ασχολείται αποκλειστικά με τον Άγγελο, τη Λάουρα και τη Βαλέρια μέχρι αυτά να κοιμηθούν και να χαλαρώσει παρέα με τη σύζυγό του Ελένη Μενεγάκη. Ακόμη και φέτος, που η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης έκανε διακοπές διαρκείας με τα τρία της παιδιά, ο Γιάννης Λάτσιος πάντα ξέκλεβε λίγο χρόνο και τα Σαββατοκύριακα βρισκόταν κοντά τους.

Σάκης Ρουβάς
Όσοι έχουν δει την κόρη του Σάκη δεν μπορούν να αποφασίσουν αν μοιάζει περισσότερο στον μπαμπά της ή στη μαμά της, την Κάτια Ζυγούλη. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα πανέμορφο κοριτσάκι που θα γίνει μια κούκλα όταν μεγαλώσει. Ο Σάκης άλλαξε πολύ το πρόγραμμά του από τότε που έγινε πατέρας και θέλει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί με την Κάτια και το μωρό. Μάλιστα, στη φετινή Eurovision ήθελε πάρα πολύ να ταξιδέψουν όλοι μαζί στη Ρωσία, κάτι βέβαια που, λόγω καιρικών συνθηκών, ήταν ανέφικτο. Το καλοκαίρι η μικρή έκανε τα πρώτα της μπανάκια και ο Σάκης ήταν πραγματικά ο ορισμός της έννοιας του χαζομπαμπά. Πρόσφατα βέβαια το ζευγάρι λαχτάρισε για το σπίτι του στον Νέο Βουτζά, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, και μάλιστα γι’ αυτόν το λόγο ακύρωσαν προγραμματισμένο ταξίδι τους στην Κέρκυρα. Ωστόσο, η πολυτελής κατοικία τους δεν καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Απόστολος Γκλέτσος
Πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του Απόστολου Γκλέτσου είναι η σχεδόν 8 χρόνων σήμερα Βαλίσια. Όσοι ξέρουν καλά το γνωστό ηθοποιό λένε ότι την υπεραγαπά. Μάλιστα, ο ηθοποιός δεν δίστασε να παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είχε καβαλήσει καλάμι, από το οποίο κατέβηκε όταν έγινε πατέρας. «Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Όταν όμως γίνεις γονιός, κάνεις ένα βήμα πίσω και βάζεις το παιδί εκεί. Συνεχίζεις να ζεις, έχεις τη δουλειά σου, τους έρωτές σου, τα πάντα, αλλά υπό το πρίσμα του γονιού. Μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα με πριν, αλλά πλέον με όρια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.