Ευγενία Νιάρχου: Μια σύγχρονη πριγκίπισσα

27.08.2009
Τετάρτη λίγο μετά τις 11 ένα καυτό βράδυ του Ιουλίου. Το προσωπικό του «Sea Satin» στη Μύκονο είναι ιδιαίτερα νευρικό. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχει επιλέξει το μαγαζί τους η Ευγενία Νιάρχου προκειμένου να γιορτάσει τα 23α γενέθλιά της.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τετάρτη λίγο μετά τις 11 ένα καυτό βράδυ του Ιουλίου. Το προσωπικό του «Sea Satin» στη Μύκονο είναι ιδιαίτερα νευρικό. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχει επιλέξει το μαγαζί τους η Ευγενία Νιάρχου προκειμένου να γιορτάσει τα 23α γενέθλιά της. Κι όμως, η νεαρή βαθύπλουτη κληρονόμος είναι απλή και το μόνο που θέλει είναι να περάσει καλά με τον αδερφό της και τους φίλους της στην Ελλάδα, την οποία υπεραγαπά. Άλλωστε, αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της από την εξαδέλφη της Αθηνά Ωνάση, που ποτέ δεν έκρυψε πως δεν θέλει να έχει σχέση με τη χώρα της μητέρας της.

Νέος σύντροφος στο πλευρό της
Το συγκεκριμένο βράδυ σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στην Ευγενία Νιάρχου. Άνθρωποι που την ξέρουν λένε ότι ήταν τα καλύτερα γενέθλια της ζωής της. Η χρυσή κληρονόμος έφτασε στο «in» restaurant της Μυκόνου συνοδευόμενη από το νέο σύντροφό της, τον αδερφό της Σταύρο και τους φίλους τους.

Μοναδικοί εκπρόσωποι της εγχώριας σοουμπίζ στην παρέα ο Λάκης Γαβαλάς και η Χριστίνα Αποστολίδου με το σύζυγό της Σάιμον Κοέν. Σχεδόν όλοι ήταν ντυμένοι με παλαιστινιακές μαντίλες και κελεμπίες, που δεν τους εμπόδισαν βέβαια να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να ανοίξουν αρκετές σαμπάνιες Dom Perignon και να χορέψουν με την ψυχή τους. Τα μεσάνυχτα όλοι ευχήθηκαν το «happy birthday» στη λαμπερή Ευγενία, η οποία φαινόταν πανευτυχής που γιόρταζε τα γενέθλιά της στην πατρίδα ανάμεσα σε αγαπημένους της φίλους.

Περιζήτητη... ομορφιά
Η γοητεία, η ομορφιά, η κομψότητα που εκπέμπει και, φυσικά, το βαρύ επίθετο που φέρει έχουν κάνει την εγγονή του Σταύρου Νιάρχου περιζήτητη στους κοσμικούς κύκλους Λονδίνου, Νέας Υόρκης και Μονακό.

Ιδιαίτερα δραστήρια, δημιουργική και με όρεξη για ζωή, η Ευγενία είναι σχεδιάστρια της προσωπικής της συλλογής κοσμημάτων για το διάσημο οίκο Repossi. Η συλλογή, που φέρει τον τίτλο ERE by Repossi, απευθύνεται στις μικρότερες πελάτισσες του οίκου, ενώ πηγή έμπνευσης αποτελούν για εκείνη το Βυζάντιο και η Ορθοδοξία.

Στη νεαρή βαθύπλουτη καλλονή αρέσει να ταξιδεύει πολύ συχνά και, παρόλο που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αγαπημένη της πόλη είναι το Λονδίνο. Τα δημοσιεύματα γι’ αυτήν στο διεθνή Τύπο αυξάνονται συνεχώς και τα περιοδικά την κατατάσσουν πάντα στις πιο καλοντυμένες εκπροσώπους της high life. Στις προτιμήσεις της είναι οι δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών σε μαύρο χρώμα αλλά και οι mix and match συνδυασμοί πανάκριβων επώνυμων κολεξιόν με vintage κομμάτια. Αγαπημένος της σχεδιαστής αλλά και κολλητός της φίλος είναι ο μετρ της ιταλικής μόδας Valentino. Όσον αφορά τη διατροφή της, προσέχει πάρα πολύ. Λατρεύει το σούσι και συχνά το απολαμβάνει στο «Nobou», ενώ δεν θα πει ποτέ «όχι» σε φοντάν σοκολάτας, που είναι η μεγάλη της αδυναμία.

Το φλερτ με τον πρίγκιπα
Κολλητή φίλη της Ευγενίας είναι η Σαρλότ Κασιράγκι, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό. Άλλωστε, οι γαλαζοαίματοι του Μονακό και η οικογένεια Νιάρχου συνδέονται με βαθιά φιλία. Στον περίφημο «Χορό των ρόδων» το Μάρτιο του 2007 η Ευγενία κατέπληξε τους πάντες με τη λευκή Valentino τουαλέτα της. Μάλιστα, ήταν η εποχή που όλοι σιγοψιθύριζαν για το ειδύλλιό της με τον Αντρέ Κασιράγκι. Η ίδια ωστόσο, μη θέλοντας να δώσει λαβές για σχόλια, μπήκε στο περίφημο «Sporting Club» με διαφορά λίγων δευτερολέπτων από το νεαρό πρίγκιπα. Η σχέση τους αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αν και λέγεται πως είχε την έγκριση των γονιών της Ευγενίας. σε αντίθεση βέβαια με αυτήν του αδερφού της Σταύρου Νιάρχου με την Πάρις Χίλτον, την οποία η οικογένεια Νιάρχου δεν είδε ποτέ με καλό μάτι.

Πάντως, μέχρι και σήμερα η Ευγενία με τον Αντρέ, όπως άλλωστε και με τον αδερφό του, Πιερ, και τη Σαρλότ παραμένουν πολύ καλοί φίλοι. Δεν είναι βέβαια οι μόνοι διάσημοι φίλοι της. Η δεσποινίς Νιάρχου κάνει πολύ στενή παρέα με τη Μαργαρίτα και την Τερέζα Μισόνι και τώρα τελευταία με την αγαπημένη του Ρώσου Μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς, την Ντάρια Ζούκοβα.

Η Ευγενία Νιάρχου δηλώνει υπερήφανη που είναι Ελληνίδα, ενώ στα τέλη Αυγούστου σκοπεύει να επιστρέψει και πάλι στα ελληνικά νησιά για πριβέ κρουαζιέρα στο Αιγαίο παρέα με τους αγαπημένους της φίλους.