Η τελευταία επιθυμία του

20.08.2009
Η οικογένεια του «βασιλιά» της ποπ από τις πρώτες στιγμές μετά το θάνατό του είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε κατά την ταφή του να κατακλυστεί ο χώρος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

Η οικογένεια του «βασιλιά» της ποπ από τις πρώτες στιγμές μετά το θάνατό του είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε κατά την ταφή του να κατακλυστεί ο χώρος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χιλιάδες θαυμαστές του. Επιθυμούσαν να συνοδέψουν τον αγαπημένο τους Μάικλ στην τελευταία του κατοικία σε κλίμα ηρεμίας και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό ακριβώς συνέβη...

Ο δημοφιλής τραγουδιστής λέγεται ότι κηδεύτηκε στο Forest Lawn, το νεκροταφείο των διασημοτήτων, καθώς εκεί έχουν ταφεί πολλοί διάσημοι σταρ, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Μπέτι Ντέιβις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mirror» και του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, στην κηδεία παραβρέθηκαν μόνο μέλη της οικογένειας και λίγοι στενοί φίλοι του Μάικλ, συνολικά περίπου 20 άτομα. Όπως λέγεται, δεν προηγήθηκε κάποια τελετή ή επικήδειος λόγος, αφού οι συγγενείς του θεώρησαν υπερβολικό, έπειτα από την τελετή του Λος Άντζελες, να πραγματοποιήσουν μια νέα τελετή.

Η οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει μυστική την τοποθεσία όπου θα θαβόταν ο Τζάκσον και ακόμη και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του, εκτός από το προσωπικό του νεκροταφείου και, φυσικά, την οικογένεια.

Τραγική ειρωνεία, πάντως, είναι πως ο δημοφιλής τραγουδιστής λίγους μήνες πριν από το θάνατό του είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο νεκροταφείο, καθώς εκεί βρίσκεται ο τάφος της γιαγιάς του, Μάρθα Μπρίτζες, με την οποία είχε πολύ στενή σχέση γι’ αυτό είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί κοντά της. Η οικογένειά του αποφάσισε να ικανοποιήσει αυτή την τελευταία του επιθυμία, έστω και αν πολλοί θεωρούσαν ότι η τελευταία του κατοικία θα ήταν στη Neverland.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ