Τζάκσον: ο πιο αποδοτικός νεκρός του κόσμου!

14.08.2009
Σύμφωνα με τους διαχειριστές της περιουσίας του, ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) "κέρδισε" 70 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις πρώτες πενήντα μέρες από τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της περιουσίας του, ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) "κέρδισε" 70 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις πρώτες πενήντα μέρες από τον θάνατό του. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από ένα συμβόλαιο για ταινία και μια σειρά εμπορικές συμφωνίες.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, άλλα 70 εκατομμύρια αναμένονται να εισρεύσουν στον λογαριασμό του Ιδρύματος Τζάκσον, τοποθετώντας τον "βασιλιά της ποπ" στην κορυφή της λίστας των πιο κερδοφόρων καλλιτεχνών μετά θάνατο, πάνω ακόμη και από τον Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley) που είχε τη θέση του μέχρι σήμερα.

"Πρόκειται ξεκάθαρα για νέο ρεκόρ στα περιουσιακά, το οποίο μάλλον δεν θα ξεπεραστεί ποτέ", σχολίασε ο δικηγόρος του, Τζον Μπράνκα (John Branca).

Ο Μπράνκα και ο μουσικός παραγωγός, Τζον Μακ Κλέιν (John McClain) είναι οι διαχειριστές της περιουσίας του τραγουδιστή και φίλοι της οικογένειας.

Οι δυο τους έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν πλήθος εμπορικές συμφωνίες για προϊόντα σχετικά με τον Μάικλ Τζάκσον, ξεκινώντας από αναμνηστικά νομίσματα και φτάνοντας μέχρι σχολικά είδη και ένα φωτογραφικό λεύκωμα αξίας 100 ευρώ.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα το δικαστήριο ενέκρινε για τη εταιρεία Sony τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου φιλμ με τα γυρίσματα από τις τελευταίες πρόβες Τζάκσον, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τις συναυλίες στο Λονδίνο.

Ο Μπράνκα και ο Μακ Κλέιν συγκεντρώνουν επίσης χρήματα από παλιούς συμβούλους του σταρ, οι οποίοι φύλαγαν μετρητά για εκείνον. Ένας από αυτούς μάλιστα είχε συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Το ισχυρό δίδυμο έχει καταφέρει να βάλει τάξη και τα θέματα ιδιοκτησίας του Τζάκσον, από τα προσωπικά του αντικείμενα, μέχρι τα ακίνητα και τα έργα τέχνης που είχε στην κατοχή του.

Έτσι, ο τραγουδιστής, παρότι χρωστούσε περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ όταν πέθανε στις 25 Ιουνίου, είχε το 50% των μετοχών της Sony/ATV που αξίζουν περί τα 350 εκατομμύρια.

Συγκριτικά λοιπόν με την περιουσία του Έλβις, που απέφερε πέρυσι μόλις 38 εκατομμύρια, ο Τζάκσον είναι μακράν ο αποδοτικότερος νεκρός του κόσμου.

Εντωμεταξύ, η 79χρονη μητέρα του, Κάθριν, κινείται νομικά για να γίνει η τρίτη διαχειρίστρια της περιουσίας του και να έχει σημαντικότερο λόγο στους διάφορους οικονομικούς ελιγμούς.