Βιβιάνα Καμπανίλε: "Δεν μασάω με τη σοουμπίζ"

20.08.2009
Και να που έτσι ξαφνικά η θεά Τύχη αποφασίζει να σε αγγίξει με το μαγικό της ραβδάκι και να αλλάξει τη ζωή σου! Έτσι ξαφνικά από το πατρικό σου σπίτι στα Γιάννενα να βρεθείς στην Αθήνα με κλάματα στα μάτια και αγκαλιά με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» και αμέσως μετά να ταξιδέψεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Και να που έτσι ξαφνικά η θεά Τύχη αποφασίζει να σε αγγίξει με το μαγικό της ραβδάκι και να αλλάξει τη ζωή σου! Έτσι ξαφνικά από το πατρικό σου σπίτι στα Γιάννενα να βρεθείς στην Αθήνα με κλάματα στα μάτια και αγκαλιά με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» και αμέσως μετά να ταξιδέψεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να διεκδικήσεις τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας της υφηλίου! Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία της φετινής «Σταρ Ελλάς», της Βιβιάνας Καμπανίλε, που μέσα σε ένα βράδυ είδε τη ζωή της να αλλάζει. Και να σκεφτείτε ότι στα καλλιστεία αποφάσισε να πάει για πλάκα! Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή η πλάκα γίνεται πια η ζωή σου; Για όλα αυτά, αλλά και για πολλά ακόμη μας μίλησε η Βιβιάνα λίγο πριν τη δούμε στα τέλη του μήνα στις Μπαχάμες να διεκδικεί τον πολυπόθητο τίτλο της «Μις Υφήλιος».

Λοιπόν, αφού με τη μόδα δεν είχες καμία σχέση και η πασαρέλα, όπως έχεις πει, σε άφηνε αδιάφορη, πώς βρέθηκες να διεκδικείς έναν τίτλο ομορφιάς στα καλλιστεία;

«Ας είναι καλά η μαμά μου (Γέλια.). Εκείνη φταίει για όλα. Μου είπε μια ωραία μέρα "γιατί δεν παίρνεις μέρος στα φετινά καλλιστεία;". Στην αρχή απόρησα. Μετά, που το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα, είπα "γιατί όχι;". Άλλωστε, πρέπει να σου εξομολογηθώ πως από μικρή ένα ψώνιο με την εμφάνισή μου το είχα (Γέλια.)».

Δεν είχες κατά νου κάποια επαγγελματικά σχέδια;

«Ναι, σκεφτόμουν μήπως έφευγα και πάλι για Ιταλία. Αυτή τη φορά για να ακολουθήσω τη φαρμακευτική».

Και με το σχέδιο μόδας που είχες ξεκινήσει να σπουδάζεις;

«Α, αυτό ήταν κάτι που είχε ήδη τελειώσει για μένα. Στην πορεία κατάλαβα πως δεν με εξέφραζε καθόλου».

Παρ’ όλα αυτά, τελικά, όχι μόνο βρέθηκες στο χώρο της μόδας, αλλά κέρδισες και το φετινό τίτλο της «Σταρ Ελλάς».

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Πήρα μέρος στα καλλιστεία περισσότερο για πλάκα και για να ζήσω και αυτή την εμπειρία... Και τελικά βγήκα νικήτρια».

Τι σημαίνει για σένα ο τίτλος της «Σταρ Ελλάς»;

«Σημαίνει ευκαιρίες! Όπως και να το κάνουμε, το να κερδίζεις έναν τίτλο ομορφιάς και, κυρίως, τον τίτλο της ?Σταρ Ελλάς?, είναι το κλειδί με το οποίο στη συνέχεια μπορείς να ανοίξεις πολλές πόρτες».

Πρέπει, όμως, να σκεφτείς ψύχραιμα και έξυπνα το τι θες να κάνεις και το πώς θες να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που θα παρουσιάζονται στο δρόμο σου. Γιατί πολλά κορίτσια με τίτλους στα χέρια δεν έκαναν τίποτα στο τέλος.

«Σίγουρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όλοι ξέρουμε πως αυτός ο τίτλος δεν θα έχει τις... μαγικές ιδιότητες για πάντα (Γέλια.). Μπορεί να σε ακολουθεί για πάντα, αλλά οι ευκαιρίες κάποια στιγμή σταματάνε. Έτσι, μέχρι τότε σίγουρα πρέπει να έχεις φροντίσει εσύ η ίδια και να έχεις πάρει τις αποφάσεις εκείνες από τις οποίες μπορεί να βγεις κερδισμένη».

Από τη βραδιά που πήρες τον τίτλο μέχρι τώρα, δύο μήνες μετά, πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;

«Πάρα πολύ. Και να σου πω το βασικότερο; Μετακόμισα και από τα Γιάννενα, μένω πια στην Αθήνα. Αν δεν είναι αυτό η μεγαλύτερη αλλαγή, τότε τι είναι;».

Και ξαφνικά πολλοί και διάφοροι, σχετικοί και άσχετοι, άρχισαν να γίνονται φίλοι σου;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως μου συνέβη κι αυτό (Γέλια.). Όμως, η Βιβιάνα έχει ένστικτο και ξέρει πολύ καλά ποιους να κρατάει δίπλα της και ποιους όχι. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι άνθρωποι με προσεγγίζουν και με ποιο σκοπό».

Αλήθεια, τι κορίτσι είναι η Βιβιάνα Καμπανίλε;

«Νομίζω πως αυτό που με χαρακτηρίζει είναι ο δυναμισμός μου και το γεγονός πως είμαι λιγάκι... γεια σου»!

Πάντως, απ’ ό,τι μπορώ να διαπιστώσω κι εγώ από όλη αυτή την ώρα που μιλάμε, νομίζω πως δεν είσαι από τα κορίτσια που εύκολα θα... θαμπωθούν από τη λάμψη του χώρου.

«Δεν μασάω εύκολα ούτε με τη λάμψη ούτε με τη σοουμπίζ ούτε με την προβολή. Δεν εντυπωσιάζομαι, πώς να σ’ το πω; Όχι ότι δεν μου αρέσει, αλλά δεν θα τρελαθώ κιόλας. Με έχουν μάθει οι δικοί μου να πατάω γερά στη γη».

Και με τον ανταγωνισμό πώς τα πας; Βρέθηκες ξαφνικά σε ένα χώρο άκρως ανταγωνιστικό και με πολλά νέα και όμορφα κορίτσια να είναι έτοιμα να δώσουν και αυτά τη μάχη τους για να ξεχωρίσουν...

«Δεν με φοβίζει ο ανταγωνισμός και ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα ανταγωνιστική. Βλέπεις, πιστεύω πως ό,τι είναι να έρθει στη ζωή μας θα έρθει».

Και τώρα; Με τον τίτλο στα χέρια τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Θα ήταν ιδανικό να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Η τηλεόραση είναι κάτι που μου αρέσει πολύ κι επειδή είμαι επικοινωνιακή, πιστεύω πως μπορώ να βρεθώ μέσα σε αυτήν και να τα καταφέρω».

Έμαθα πως δέχτηκες πρόταση να περάσεις από δοκιμαστικό για το νέο πρωινό του Mega, ισχύει;

«Ισχύει... Μόνο που, λόγω του συμβολαίου που έχω με τον ΑΝΤ1, δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ τη συγκεκριμένη πρόταση».

Για να δούμε, όμως, πώς θα τα πας στο διαγωνισμό «Μις Υφήλιος». Έχεις άγχος;

«Όχι, δεν έχω άγχος και νομίζω πως αυτό ίσως να είναι και πάλι το όπλο μου. Πιστεύω πως, αν τα καταφέρω πάλι να μείνω χαλαρή μέχρι το τέλος, αυτό θα είναι και το γούρι μου. Τουλάχιστον δεν έχω άγχος αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Όταν δω από κοντά τις 80 θεές από όλο τον πλανήτη και περάσουμε παρέα τις 26 αυτές μέρες της προετοιμασίας για το διαγωνισμό, δεν ξέρω πώς θα νιώσω».

Πώς αισθάνεσαι που θα φύγεις από το σπίτι σου και για έναν περίπου μήνα θα βρίσκεσαι μόνη σου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού;

«Αχ, δεν θέλω να το σκέφτομαι, γιατί με πιάνουν οι μελαγχολίες μου. Είμαι πολύ αγαπησιάρα και τη μοναξιά δεν την αντέχω καθόλου. Ευτυχώς, την τελευταία εβδομάδα θα έρθουν στις Μπαχάμες και θα είναι μαζί μου η μαμά μου και η θεία μου».

Το να συμμετάσχεις στα «Μις Υφήλιος» και να καταφέρεις να κερδίσεις κάποιον τίτλο το βλέπεις λιγάκι και σαν εθνική αποστολή;

«Όχι, καμία σχέση. Σίγουρα, αν κερδίσω κάποιον τίτλο, θα είναι -για την Ελλάδα, ρε γαμώτο -, αλλά όλο αυτό το αντιμετωπίζω πιο πολύ σαν ένα προσωπικό στοίχημα».

Δηλαδή, δεν έχεις καμία σχέση με όλα εκείνα τα κορίτσια που η συμμετοχή τους στα καλλιστεία είναι για εκείνες όνειρο ζωής;

«Καμία σχέση. Όλο αυτό το είδα σαν παιχνίδι, πήγα, πήρα μέρος, με βοήθησε η τύχη και βγήκα πρώτη. Τόσο απλά και χαλαρά... Ξέρεις κάτι; Ίσως αυτή η χαλαρότητά μου να ήταν και το κλειδί της επιτυχίας μου».

Και πώς σε αντιμετώπιζαν με αυτή τη συμπεριφορά όλα τα υπόλοιπα κορίτσια; Σαν να είχες κατέβει από άλλον πλανήτη; Εκείνες, φαντάζομαι, θα είχαν το άγχος τους και τις αγωνίες τους...

«Μια χαρά με αντιμετώπιζαν και γενικά οι σχέσεις μας ήταν μια χαρά. Τουλάχιστον μέχρι που βγήκα "Σταρ Ελλάς", γιατί στη συνέχεια υπήρξαν και αυτές που είπαν τον "καλό" τους λόγο για μένα. Αλλά το βρίσκω φυσιολογικό».

Πολλά κορίτσια, για να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μέσων, μπαίνουν στη λογική πως διαφήμιση είναι και η αρνητική διαφήμιση και κάνουν απίστευτα πράγματα. Εσύ είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα προκειμένου να βρίσκεσαι μπροστά από τα φώτα;

«Και βέβαια όχι! Σιγά μην κάνω πράγματα που όταν τα βλέπω να γίνονται από άλλους, γελάω. Εμένα με ενδιαφέρει να καταφέρω να απασχολήσω τα μέσα μόνο λόγω της δουλειάς μου. Όχι, σίγουρα η αρνητική διαφήμιση δεν είναι διαφήμιση για μένα».