Σκορπιός: Γκέιτς και Μαντόνα οι υποψήφιοι αγοραστές

17.08.2009
Γαλαζοαίματοι πρίγκιπες, σταρ του Χόλιγουντ, κορυφαίοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες αποβιβάζονται μέσα από πολυτελή κότερα και θαλαμηγούς στο Σκορπιό... Η συνήθεια των φτωχών ψαράδων της Λευκάδας να παρατηρούν μέσα από τις τράτες τους την ελίτ του διεθνούς τζετ σετ να φτάνει στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση δεν αποκλείεται να επιστρέψει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Γαλαζοαίματοι πρίγκιπες, σταρ του Χόλιγουντ, κορυφαίοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες αποβιβάζονται μέσα από πολυτελή κότερα και θαλαμηγούς στο Σκορπιό... Η συνήθεια των φτωχών ψαράδων της Λευκάδας να παρατηρούν μέσα από τις τράτες τους την ελίτ του διεθνούς τζετ σετ να φτάνει στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί η είδηση που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό Τύπο ότι η Αθηνά πουλάει το Σκορπιό έναντι 120.000.000 δολαρίων, αλλά στο Χόλιγουντ και στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι βγήκαν τα μαχαίρια για το νέο ιδιοκτήτη του θρυλικού νησιού. Ναι, καλά διαβάσατε!

Δεν πρόλαβε ακόμη να στεγνώσει το μελάνι του άρθρου που θέλει τη χρυσή κληρονόμο να έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα να μην έχει πλέον στην ιδιοκτησία της το μέρος όπου αναπαύονται οι πρόγονοί της και οι πρώτες φήμες θέλουν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Μπιλ Γκέιτς, αλλά και την ιέρεια της ποπ Μαντόνα να διαγκωνίζονται για το Σκορπιό.

Η Αθηνά φαίνεται πως δεν θέλει καμία σχέση με αντικείμενα και σύμβολα που θυμίζουν τον παππού της, το θείο της και τη μητέρα της Χριστίνα. Έτσι, μετά την πώληση της βίλας στη Γλυφάδα, του σαλέ στο Σεν Μόριτς αλλά και τη δημοπρασία των κοσμημάτων της μητέρας της φαίνεται πως έχει αποφασίσει και την πώληση του ιδιωτικού νησιού της οικογένειας. Άλλωστε, το πάλαι ποτέ πριβέ κοσμοπολίτικο θέρετρο έχει μετατραπεί τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν σε ερημονήσι. Παρ’ όλα αυτά, η συντήρησή του κοστίζει στην Αθηνά 1.500.000 ευρώ το χρόνο!

Διακαής πόθος
Το ενδιαφέρον της Μαντόνα για το νησί δεν είναι καινούργιο. Δημοσιεύματα θέλουν την ποπ σταρ να ενδιαφέρεται ήδη από το 2004 για την αγορά του Σκορπιού. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενδιαφέρον φέρεται πως είχε εκδηλώσει και ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον. Τώρα, αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, η Μαντόνα θα επιστρέψει δριμύτερη στη διεκδίκηση της αγοράς του θρυλικού νησιού, με σκοπό να το μετατρέψει σε ινκόγκνιτο πολυτελή προορισμό διακοπών για εκείνη, τα παιδιά της και βέβαια τους διάσημους φίλους της. Σύμμαχός της, φυσικά, ο καλός της φίλος Τομ Χανκς, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να την πείσει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Μπορεί όμως η Μαντόνα να τα βάλει με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο; Πληροφορίες θέλουν και τον Μπιλ Γκέιτς να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του καταπράσινου νησιού του Ιονίου. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο ιδρυτής της Microsoft επισκέφθηκε το Ιόνιο μέσα στον Ιούλιο και γοητεύτηκε από τις ομορφιές του Σκορπιού. Aν και δεν βρέθηκε στους χώρους του, το θαύμασε από μακριά. Αν όντως η Αθήνα πουλάει το Σκορπιό, είναι πολύ πιθανό το νησί να καταλήξει ένας οικολογικός παράδεισος για τον Γκέιτς και την οικογένειά του, καθώς η τελευταία εμμονή του μεγιστάνα είναι να επενδύει σε οικολογικές μορφές ενέργειας, ακίνητα αλλά και αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον.

Βέβαια, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει όλο το Σκορπιό, εκτός από 30 στρέμματα... αυτά όπου βρίσκονται οι τάφοι του Αριστοτέλη, της Χριστίνας και του Αλέξανδρου Ωνάση και, όπως ορίζεται στη διαθήκη του Έλληνα μεγιστάνα, ανήκουν ισόβια στο ομώνυμο ίδρυμα.