Στ. Ψάλτης: "Θέλουμε παιδί με εξωσωματική"!

10.08.2009
Έρωτες, πάθη, σχέσεις με πολύ νεότερές του συντρόφους, 30 περίπου χρόνια επιτυχίας! Ακόμα και τα παραπάνω όμως δεν μπορούν να δώσουν ένα μικρό δείγμα του χαρακτήρα του αγαπημένου μας ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη. Ο οποίος για μία ακόμη φορά, με το χειμαρρώδη λόγο του, μας εκπλήσσει ευχάριστα και αποκαλύπτει τις προσπάθειες που κάνουν με τη σύζυγό του Χριστίνα για να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. «Καταθέτει» στο ΛΟΙΠΟΝ τη ζωή του και δεν διστάζει να ομολογήσει ότι έχει απατηθεί πολλές φορές από τις κατά καιρούς συντρόφους του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Έρωτες, πάθη, σχέσεις με πολύ νεότερές του συντρόφους, 30 περίπου χρόνια επιτυχίας! Ακόμα και τα παραπάνω όμως δεν μπορούν να δώσουν ένα μικρό δείγμα του χαρακτήρα του αγαπημένου μας ηθοποιού. Ο οποίος για μία ακόμη φορά, με το χειμαρρώδη λόγο του, μας εκπλήσσει ευχάριστα και αποκαλύπτει τις προσπάθειες που κάνουν με τη σύζυγό του Χριστίνα για να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. «Καταθέτει» στο ΛΟΙΠΟΝ τη ζωή του και δεν διστάζει να ομολογήσει ότι έχει απατηθεί πολλές φορές από τις κατά καιρούς συντρόφους του.

Η εξωσωματική και οι πέντε γάμοι

- Δώδεκα χρόνια σχέσης με τη Χριστίνα και τα τρία τελευταία ως παντρεμένοι.

«Να ’μαστε καλά να τα χιλιάσουμε!».

- Έχετε ανάγκη να κάνετε ένα παιδί;

«Βεβαίως. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι τόσο θέμα ανάγκης όσο δημιουργίας μέσα από ένα μεγάλο και ουσιαστικό έρωτα. Θα βγει ένα πανέμορφο παιδί, αν ο Θεός το θελήσει».

- Ισχύει ότι κάνετε προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης;

«Ναι, ισχύει ότι έχουμε κάνει προσπάθειες και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι ο Θεός να μας ευλογήσει να γίνει».

- Νομίζω ότι θα είναι μεγάλο δώρο...

«Ναι. Θα είναι διαφορετικό αυτό το παιδί. Είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, θα είναι με φτερά αγγέλου, γιατί θα είναι η Χριστίνα».

- Τι σημαίνει η Χριστίνα για εσάς;

«Είναι ζωή, Θεός, πλάση... Είναι τα πάντα. Η Χριστίνα είναι ο μόνος άνθρωπος που ερωτεύτηκα στη ζωή μου. Με όλες τις προηγούμενες συντρόφους νόμιζα ότι ήμουν ερωτευμένος».

- Είναι συγκλονιστικό αυτό που λέτε, γιατί δεν είχατε και λίγες κυρίες στη ζωή σας...

«Είχα όντως πάρα πολλές κυρίες στη ζωή μου. Επί της ουσίας, όμως, νόμιζα ότι ήμουν ερωτευμένος μαζί τους».

- Σε τι σας έχει αλλάξει η Χριστίνα;

«Σε πολλά. Το πιο ουσιαστικό είναι ότι με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή την επιθετικότητα που είχα γενικά. Με έχει ηρεμήσει. Είμαι πιο τρυφερός. Επίσης, μου έχει αλλάξει τα φώτα στον έρωτα (Γέλια.)».

- Είναι συγκινητική η αγάπη που της έχετε.

«Δεν έχω αγαπήσει καμία γυναίκα περισσότερο στη ζωή μου από αυτήν. Δεν είναι τυχαίο. Έχει όλες τις αξίες μέσα της. Δεν την αγαπώ όμως μόνο γι’ αυτό, αλλά επειδή η Χριστίνα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι εγώ δεν ήμουν σε θέση να αγαπήσω και να ερωτευτώ πριν τη γνωρίσω».

- Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή που λέτε. Είχατε πονέσει τόσο πολύ;

«Είχα πονέσει κυριολεκτικά πολύ, γιατί, όταν καταλάβαινα ότι όλες οι κυρίες έρχονταν επειδή ήμουν ο Ψάλτης και θα είχαν μια άνετη ζωή, πληγωνόμουν πολύ. Από εκεί και πέρα το έριξα έξω».

- Όλες οι προηγούμενες δηλαδή σας είχαν φερθεί τόσο άσχημα;

«Δεν φέρονταν άσχημα, απλώς οι υστερόβουλες σκέψεις τους ήταν παρωνυχίδες για μένα και γι’ αυτόν το λόγο δεν προχωρούσε».

- Αλήθεια, καλέσατε τις προηγούμενες συζύγους σας στο γάμο;

«Ναι. Δυο τρεις, μάλιστα, ήρθαν. Η αλήθεια να λέγεται. Οι υπόλοιπες δεν ήρθαν».

- Ευελπιστώ να μη χρειάζεται να δίνετε διατροφή σε όλες τις πρώην συζύγους, γιατί θα πρέπει να δουλεύετε συνεχώς...

«Όχι βέβαια. Έχουν πλούσιους άντρες τώρα. Τους έχουν υπηρέτριες και ζουν καλά».

 Τους φέρατε γούρι μετά το διαζύγιο...

«Σε αυτές έφερα, στους άντρες τους όμως δεν έφερα καθόλου γούρι (Γέλια.)».

- Έχετε και μια κόρη. Από ποιο γάμο σας είναι;

«Από το γάμο του 1821. Από την πρώτη επανάσταση (Γέλια.). Η λατρεμένη μου Μαρία είναι επίσης μεγάλος έρωτας της ζωής μου και έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με τη Χριστίνα. Η Χριστίνα είναι 27 και η κόρη μου 29»!

- Πώς το αντιμετωπίζει αυτό η κόρη σας;

«Υπέροχα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είναι ακομπλεξάριστο παιδί. Ίσα ίσα που λατρεύει τη Χριστίνα».

- Δεν είδαν ποτέ ανταγωνιστικά η μία την άλλη;

«Ποτέ».

- Ζηλεύετε τη Χριστίνα;

«Δεν θα σ’ το πω, γιατί θα το μάθει».

- Σκεφτήκατε ποτέ να την απατήσετε;

«Την απατώ κάθε βράδυ με την ίδια, γιατί κάθε βράδυ είναι ένα νέο πρόσωπο».

 Σας έχουν απατήσει;

«Πολλές φορές. Είναι φύσει αδύνατον να μην έχεις απατηθεί στη ζωή σου. Σίγουρα με έχουν απατήσει, αλλά δεν θα το μάθω ποτέ. Εξαιρώ, βέβαια, το Χριστινάκι».

Η επιτυχία του καλοκαιριού
 Ας έρθουμε στη «Λυσιστράτη», όπου πρωταγωνιστείτε με τον Θύμιο Καρακατσάνη και περιοδεύει ανά την Ελλάδα. αποτελεί την επιτυχία του καλοκαιριού!

«Σαφώς είναι η επιτυχία του καλοκαιριού. Δεν το περίμεναν και δεν το ήθελαν πολλοί, όμως εμείς το περιμέναμε και το θέλαμε. Τους νικήσαμε όλους και τα εύσημα πηγαίνουν στο μεγάλο δάσκαλο και σκηνοθέτη Θύμιο Καρακατσάνη».

- Το ότι δεν το περίμεναν και δεν το ήθελαν είναι πολύ βαρύ...

«Έτσι είναι ο ανταγωνισμός. Δεν το ήθελαν».

- Δεν είναι όμως τραγικό αυτό;

«Είναι πολύ τραγικό. Υποτίθεται, μάλιστα, ότι είμαστε καλλιτέχνες και, αν θες, είμαστε ενός επιπέδου. Κι όμως, δυστυχώς, αυτό το φαινόμενο κυριαρχεί και το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Δεν μου κάνει πια εντύπωση».

- Δεχτήκατε πόλεμο στην πορεία σας, στο βαθμό που να πείτε: «Έλεος. Μην πυροβολείτε άλλο»;

«Τραγικούς πολέμους δέχτηκα. Πέρασα Τρωικό πόλεμο και ναυμαχίες, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα, γιατί ήμουν νικητής».

- Είναι όμως εξωφρενικό, γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πέσατε θύμα της προκατάληψης που κυριαρχεί για τις βιντεοταινίες...

«Κοίταξε, δεν είμαι θύμα της προκατάληψης. Αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να θεωρούμαι θύμα. Διότι η δεκαετία του ’80 μέχρι και τα μισά του ’95 ήταν η χρυσή εποχή του μουσικού θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου. Εκεί βγήκαν νέοι άνθρωποι και στάθηκαν στο θέατρο. Δεχτήκαμε πόλεμο γιατί κάναμε βιντεοκασέτες. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά ουδεμία βιντεοκασέτα έκανα. Μόνο ταινίες. Δεν είχαν όμως να πουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να χτυπήσουν σ’ αυτό το πράγμα για να μειώσουν την αξία ενός ανθρώπου. Βέβαια, δεν τα κατάφεραν».

- Δεν σας στεναχωρούσε αυτό ως άνθρωπο;

«Καθόλου, γιατί ήξερα τι είχα κάνει. Απλώς πρέπει να πληροφορώ τον κόσμο συνεχώς ότι έκανα μόνο ταινίες».

- Πολλοί είναι αυτοί που ειδικά τότε αντιμετώπισαν τις συγκεκριμένες ταινίες ως β΄ διαλογής. Μάλιστα, οι πιο σκληροπυρηνικοί ως το απόλυτο τίποτα!

«Τότε θα είναι τίποτα και ο Γιάννης Δαλιανίδης και ο Ερρίκος Θαλασσινός και τόσοι ακόμα αξιόλογοι σκηνοθέτες που τις δημιούργησαν. Τότε είναι ένα τίποτα κι αυτοί! Τι να πω;».

- Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στην πορεία σας;

«Όλες οι στιγμές στην πορεία μου ήταν σημαντικές. Αν σκεφτώ μία στιγμή, ίσως να προδώσω κάποια άλλη, και δεν θέλω να το κάνω».

Πώς κρίνετε την τάση τόσα μοντέλα να μπαίνουν στο θέατρο;

«Γιατί να μην μπαίνουν; Στην Ελλάδα μπαίνει όποιος θέλει οπουδήποτε. Δεν βλέπεις πόσοι λαθρομετανάστες μπαίνουν; Γιατί να μην μπούνε και στο θέατρο;».

- Γιατί δεν κάνατε τηλεόραση;

«Γιατί η τηλεόραση δεν με θέλει!».

- Είναι εντυπωσιακό να γεμίζετε θέατρα και να μην κάνετε τηλεόραση.

«Δεν είμαι ο μόνος. Είναι και άλλοι συνάδελφοι. Είναι οι απόψεις των καναλιών ότι κάποιοι έχουν τελειώσει από το καλλιτεχνικό στερέωμα και πρέπει να πεθάνουν. Εγώ είμαι άνεργος επί της ουσίας από την τηλεόραση εδώ και 32 χρόνια. Κι όμως επιβιώνω, υπάρχω, γεμίζω τα θέατρα, βγάζουν λεφτά οι επιχειρηματίες, εχώ το μεροκάματό μου και επιβιώνω αξιοπρεπέστατα».

- Κλείνοντας, θα θέλατε να μας πείτε τι λείπει περισσότερο από τη ζωή σας σήμερα;

«Αυτό που ήθελα περισσότερο από τη ζωή μου ήρθε. Είναι η Χριστίνα. Δεν θέλω τίποτε άλλο».

- Πώς νιώθετε έπειτα από πέντε γάμους;

«Νιώθω πολυγαμικός (Γέλια.). Θα σου πω και το εξής: το δεύτερο γάμο μου τον έκανα για να χωρίσω»!

 Τι εννοείτε;

«Ήθελα να κάνω το δεύτερο γάμο για έναν και μόνο λόγο. Γιατί η κυρία αυτή σώνει και καλά νόμιζε ότι, άμα την παντρευτώ, θα της έχω και υπηρέτριες. Ε, βρήκε τον υπηρέτη στο δρόμο».

- Είναι πολύ σημαντικό ότι, ενώ όλοι σας θεωρούν κωμικό ηθοποιό, έχετε παίξει συγκλονιστικά δραματικούς ρόλους.

«Ναι, έχω παίξει το "Ημερολόγιο ενός τρελού" και παλαιότερα τον "Καλλιγούλα" του Αλμπέρ Καμί, όπως και με την Ντενίση τον Άγιο στη "Θεοδώρα", αλλά και σε αρχαία τραγωδία. Αυτό δεν λέει τίποτα. Όταν είσαι ηθοποιός, δεν πρέπει να διαχωρίζεις το θέατρο σε είδη. Το θέατρο είναι ένα. Αν μπορείς, ανέβα πάνω και παίξε. Αν δεν μπορείς, μην το μαστιγώνεις».

- Πολλοί, όμως, το μαστιγώνουν σήμερα.

«Αυτομαστιγώνονται. Δεν πειράζει, αυτοί πονάνε!».

- Βγάζουν χρήματα, όμως, και σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν και επιτυχία...

«Αυτό δεν σημαίνει πως, αν πάει κάποιος και τους δει, θα του αρέσουν κιόλας».