M. Σεφερλής - Έλ. Τσαβαλιά: «Eίναι υπέροχο αυτό που ζούμε»

31.07.2009
Ζουν την απόλυτη ευτυχία. Μαζί στη ζωή, μαζί στο σανίδι. Ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά άνοιξαν την καρδιά τους στο ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά μετά το γάμο τους και αποκάλυψαν τα μυστικά τους. Μίλησαν για την αγάπη τους, το παιδί τους, τα κοινά τους όνειρα και τον «Μπαχαλόγατο» που τους... απογειώνει στο «Δελφινάριο». Τελικά, έχουν όλα όσα ονειρεύτηκαν!

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Ζουν την απόλυτη ευτυχία. Μαζί στη ζωή, μαζί στο σανίδι. Ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Τσαβαλιά άνοιξαν την καρδιά τους στο ΛΟΙΠΟΝ για πρώτη φορά μετά το γάμο τους και αποκάλυψαν τα μυστικά τους. Μίλησαν για την αγάπη τους, το παιδί τους, τα κοινά τους όνειρα και τον «Μπαχαλόγατο» που τους? απογειώνει στο «Δελφινάριο». Τελικά, έχουν όλα όσα ονειρεύτηκαν!

Είστε νιόπαντροι. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας;

Ε.Τ.: «Ό,τι ήταν ν’ αλλάξει άλλαξε πριν από 6 χρόνια, τότε που γνώρισα τον Μάρκο. Από εκείνη τη στιγμή ανατράπηκαν όλα. Έγιναν οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Mε το γάμο δεν έχει αλλάξει κάτι, κι έτσι εύχομαι να συνεχιστεί η ζωή μας».

Μ.Σ.: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, γιατί δεν ήμασταν το ζευγάρι που έμενε χωριστά και με το γάμο ενώθηκαν και μένουν στο ίδιο σπίτι. Εμάς η κοινή ζωή μας υπήρχε από πριν, είχαμε ήδη το γιο μας, και τυπικά και μόνο ενωθήκαμε με τα δεσμά του γάμου ενώπιον του Θεού».

? Ένα love story που έχει διάρκεια. Σας φοβίζει αυτό που λέει ο λαός ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Μ.Σ.: «Πιστεύω ότι, αν η σχέση ενός ζευγαριού χτιστεί σε γερές βάσεις, ούτε ο γάμος ούτε κανένα άλλο γεγονός δεν μπορεί να τη σκοτώσει. Επειδή η σχέση μας ξεκίνησε διαφορετικά ήμασταν φίλοι, γνώρισαμε καλά ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό ερωτευτήκαμε, αγαπηθήκαμε πολύ αλλά σιγά σιγά. Το 2004 γεννήθηκε και ο Χάρης μας. Θεωρώ ότι όλα αυτά έχουν συμβάλει ώστε να γίνει η σχέση μας πολύ δυνατή».

Το love story σας πώς άρχισε;

Ε.Τ.: «Με τον Μάρκο συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση και ο τίτλος της λες και ήταν προφητικός: Happy End, στο χειμερινό Άλσος. Τότε γνωριστήκαμε σαν συνεργάτες, στην πορεία προέκυψαν διάφορα γεγονότα στην προσωπική ζωή και των δυο μας. Συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα σαν φίλοι, περνούσαμε πολύ καλά, γελούσα απίστευτα μαζί του, μου έφτιαχνε τη διάθεση, βγαίναμε και κάποια στιγμή, πολύ αργότερα, και αφού είχαμε ξεκαθαρίσει με τα προσωπικά μας συνέβη».

Μ.Σ.: «Ήταν μοιραίο να με ερωτευτεί» (γέλια).

Στο γάμο δεν του πάτησες το πόδι, αλλά γύρισες και τον φίλησες. Γιατί;

Ε.Τ.: «Δεν θα του πατούσα ποτέ το πόδι για να του δείξω ότι έχω το πάνω χέρι, όπως κάνουν κάποιες γυναίκες. Δεν θα το έκανα για πλάκα, γιατί αυτά που νιώθω για τον Μάρκο είναι πολύ ουσιαστικά. Γι’ αυτό και αντέδρασα έτσι και τον φίλησα».

Μ.Σ.: «Η σχέση μας με την Έλενα δεν είναι ανταγωνιστική σε κανένα επίπεδο, οπότε να δικαιολογηθεί μια κίνηση να μου πατήσει το πόδι για να δείξει σε κάποιους ότι έχει το πάνω χέρι. Στην προσωπική μας ζωή, αλλά και στη δουλειά, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και προσπαθεί να τον προφυλάξει από κακοτοπιές».

Mυστικά ψυχής και γάμου

Τι είναι το πιο σημαντικό που έχει η Έλενα κι αυτό την κάνει ξεχωριστή και μοναδική για σένα;

Μ. Σ.: «Πρώτα απ’ όλα με αγαπάει πάρα πολύ και μου το δείχνει κάθε στιγμή. Λατρεύει την οικογένειά μας, μπαίνει μπροστά για εμένα και τον Χάρη, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Είναι οργανωτική, δυναμική, έχει ισχυρή προσωπικότητα, παίζει σημαντικό ρόλο στο σπίτι, ενώ εγώ έχω ρίξει το περισσότερο βάρος στη δουλειά μας».

Ε.Τ.: «Ο Μάρκος είναι απίστευτα καλόψυχος. Αυτό είναι το μεγάλο του προτέρημα. Είναι απίστευτη η καλοσύνη της ψυχής του. Έχει φοβερό χιούμορ, το μυαλό του είναι πολύ μπροστά, είναι ένας άντρας με τον οποίο περνάω πολύ καλά, είμαι ήρεμη, σίγουρη. Εγώ είμαι πιο παρορμητική από τον Μάρκο, εκείνος είναι πιο συγκρατημένος. Στην πραγματικότητα είμαστε το αντίθετο απ’ αυτό που φαινόμαστε. Δηλαδή εκείνος, που φαίνεται πιο εξωστρεφής, στην προσωπική του ζωή είναι πιο μαζεμένος. Εγώ, που φαίνομαι πιο cool, πιο ήπιων τόνων, στην πραγματικότητα είμαι πιο εξωστρεφής».

Μ.Σ.: «Ο κόσμος νομίζει ότι στην προσωπική μου ζωή είμαι έτσι παρορμητικός όπως και στη σκηνή. Εγώ ντρέπομαι ακόμα και να πάρω τηλέφωνο έναν γνωστό για να του ζητήσω κάτι. Αλλά όταν βγαίνω στο σανίδι ή στην τηλεόραση, εκεί μεταμορφώνομαι, γίνομαι άλλος άνθρωπος».

Ντροπαλός, αλλά της έκανες πρόταση γάμου σε τηλεοπτική εκπομπή. Το είχες σκηνοθετήσει όλο αυτό;

Μ.Σ.: «Καθόλου. Είμαι ντροπαλός αλλά και απρόβλεπτος. Ήθελα αυτή την πρόταση ?ζωής? να τη μοιραστώ με τον κόσμο, που ξέρω ότι μας αγαπάει. Δεν ήθελα να εντυπωσιάσω. Την αγάπη μου ήθελα να της δείξω».

Δημοσιότητα χωρίς υποκρισία

Και οι δυo σας δεν έχετε πρόβλημα να βγάλετε προς τα έξω τα προσωπικά σας, ενώ άλλοι συνάδελφοί σας θυμώνουν όταν συμβεί κάτι τέτοιο ή αλλάζουν συζήτηση?

Μ.Σ.: «Δεν είμαι από αυτούς που τα προβάλλω, αλλά όταν συμβεί κάτι βγαίνω και απαντάω. Άλλωστε, αυτό έχει αγαπήσει σ’ εμένα ο κόσμος. Πέρα από το ότι τον κάνω και γελάει, με αγαπάει γιατί είμαι ειλικρινής, είμαι αληθινός και τα πάντα τα μοιράζομαι μαζί του. Δεν είμαι από αυτούς που όποτε με συμφέρει κι είναι κάτι για τη δουλειά μου θέλω τους δημοσιογράφους κι όποτε είναι για κάτι προσωπικό μου κρύβομαι ή λέω ?σας παρακαλώ μη με ενοχλείτε? ή ?δεν απαντάω σ’ αυτό?. Είμαστε δημόσια πρόσωπα, κάνουμε τη δουλειά αυτή, ο κόσμος θέλει να μαθαίνει για μας και γι’ αυτό δεν κρύβομαι ποτέ».

Ε.Τ.: «Εμένα με ενοχλεί όταν οι επώνυμοι επιλέγουν το πότε θα εκτεθούν στους δημοσιογράφους και πότε όχι. Αυτό είναι υποκρισία και δεν μου αρέσει».

Τι εκνευρίζει τον έναν στον άλλον;

Ε.Τ.: «Τρελαίνομαι με την αναβλητικότητα του Μάρκου. Εγώ είμαι άνθρωπος του ?εδώ και τώρα?. Ο Μάρκος είναι ναι, άσε να το δούμε αύριο».

Μ.Σ.: «Αυτό που με ενοχλεί στην Έλενα είναι ότι με πιέζει να κάνω εκείνη τη στιγμή πράγματα, ενώ εγώ θέλω το χρόνο μου».

Διαφωνίες έχετε;

Ε.Τ.: «Για μικρά και ασήμαντα πράγματα. Υποχωρεί πάντα ο Μάρκος!»

Μ.Σ.: Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που τσακώνομαι. Η Έλενα τσακώνεται μόνη της (γέλια). Μου κάνει μουτράκια, μου το δείχνει, εγώ κάνω ότι δεν καταλαβαίνω και στο τέλος μού λέει τι έχει και το θέμα λύνεται, με χιούμορ και αγάπη».

Ο Χάρης πάνω απ’ όλα

Το σπουδαιότερο κεφάλαιο της ζωής σας είναι ο γιος σας, ο 5χρονος Χάρης. Θέλετε να κάνετε άλλο ένα παιδάκι;

Ε.Τ.: «Το έχουμε σκεφτεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο με τους ρυθμούς της δουλειάς που έχουμε. Σίγουρα βρίσκουμε χρόνο για τον Χάρη, αλλά με δύο παιδιά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κάνουμε ένα δεύτερο παιδάκι, γιατί το ζητάει και ο Χάρης».

Μ.Σ.: «Πολλές φορές κοιμόμαστε ελάχιστα για να μπορέσουμε να δούμε τον Χάρη, να παίξουμε μαζί του. Το παιδί μας είναι η ζωή μας. Πάντα το μεσημέρι τρώμε όλοι μαζί και συζητάμε ό,τι θέλει εκείνος. Βλέπουμε τηλεόραση, παίζουμε μπάλα και τον έχω κάνει ?άρρωστο? Ολυμπιακό».

Η φετινή σας δουλειά, ο «Μπαχαλόγατος», στο «Δελφινάριο», είναι μια μεγάλη παραγωγή, μέχρι ελικόπτερο επί σκηνής, και ο κόσμος γεμίζει το θέατρο. Τελικά δεν είναι δύσκολοι καιροί και για το θέατρο;

Μ.Σ.: «Νομίζω ότι, αν κάτι είναι καλό, θα πάει ο κόσμος να το δει. Πιστεύω ότι και η οικονομική κρίση εμάς μας ευνοεί, γιατί ο κόσμος θέλει να γελάσει, να ξεχαστεί, δεν βρίσκει κάπου αλλού διέξοδο και γι’ αυτό έρχεται στο θέατρο. Κι αν τον σεβαστείς το θεατή, θα σε τιμήσει με την αγάπη του. Από την άλλη, εμείς έχουμε φροντίσει να είναι προσιτό το εισιτήριο, γιατί εγώ είμαι λαϊκός ηθοποιός και καμαρώνω γι’ αυτό. Εδώ έρχονται οικογένειες. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν έχουμε και βωμολοχίες στα κείμενα».

Το ότι είσαι «λαϊκός κωμικός ηθοποιός» σου έχει στερήσει πράγματα; Ίσως άλλους ρόλους που θα ήθελες να παίξεις;

Μ.Σ.: «Όχι. Αντιθέτως, είμαι πολύ ευτυχής και πλήρης. Έχω πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο και παίρνω συνεχώς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να με θεωρούν τον δικό τους Μάρκο. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να γράψουν οι εφημερίδες ?ο μεγάλος ηθοποιός, αλλά ό, τι ο κόσμος περνάει καλά και διασκεδάζει».

Αν σας ζητούσα να χαρακτηρίσετε τη ζωή σας σήμερα, τι θα μου λέγατε;

Ε.Τ.: «Είναι ότι δεν μπορούσα να έχω φανταστεί ότι θα μου συμβεί, αλλά ευχαριστώ το Θεό που μου συνέβη. Είναι υπέροχο αυτό που ζω!»

Μ.Σ.: «Τέλεια!»

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Μάρκου Σεφερλή.