Και δεύτερη έφοδος στο σπίτι του γιατρού!

29.07.2009
Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα η αστυνομία εισέβαλε για δεύτερη φορά στο σπίτι και το ιατρείο του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) στο Λας Βέγκας, κατάσχοντας τα κινητά τηλέφωνα και τους σκληρούς δίσκους των κομπιούτερ.

Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα η αστυνομία εισέβαλε για δεύτερη φορά στο σπίτι και το ιατρείο του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) στο Λας Βέγκας, κατάσχοντας τα κινητά τηλέφωνα και τους σκληρούς δίσκους των κομπιούτερ.

Καθώς οι έρευνες για τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του εκκεντρικού τραγουδιστή από ανακοπή καρδιάς συνεχίζονται, όλες οι ενδείξεις επικεντρώνονται στον καρδιολόγο, Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) που ήταν στο πλευρό του όταν συνέβη το μοιραίο στις 25 Ιουνίου.

Μετά την πρώτη έφοδο της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών στο Χιούστον την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος του Μιούρεϊ, Εντ Τσερνόφ (Ed Chernoff) είπε ότι "έψαχναν για στοιχεία που θα αποδείκνυαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας".

Την Τρίτη, ο Τσερνόφ είπε ότι η δεύτερη έφοδος έγινε για αναζήτηση "ιατρικών αρχείων σχετικών με τον Μάικλ Τζάκσον και όσων συνδέονταν με αυτόν". Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Μιούρεϊ ήταν παρών κατά τη διάρκεια της τρίωρης έρευνας στο σπίτι του "και βοηθούσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι έφυγαν από από εκεί έχοντας κατασχέσει κινητά τηλέφωνα και τον σκληρό δίσκο ενός κομπιούτερ".

Οι αρχές φαίνεται ότι επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τον Τζάκσον και ιδιαίτερα στη χρήση του προποφόλ και στην ενδεχόμενη σχέση του Μιούρεϊ με τη χορήγησή του. Τέτοιου είδους υποψίες για έναν γιατρό είναι εξαιρετικά σπάνιες και οι αρχές πρέπει να αποδείξουν ότι έγινε σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Ο δικηγόρος του Μιούρεϊ είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο πελάτης του, που έμενε από τον Μάιο στην έπαυλη του Τζάκσον μαζί του, "έτυχε να τον βρει αναίσθητο". Όμως, το προποφόλ χορηγείται μόνο για γενική αναισθησία στα χειρουργεία και η οικιακή χρήση του είναι ουσιαστικά ανήκουστη. Έτσι, αν ο Μιούρεϊ άφησε μόνο του τον Τζάκσον όσο εκείνος βρίσκονταν αναίσθητος έστω και για λίγο, τότε θα έχει παραβιάσει όλους του κανόνες ασφαλείας για την ασφαλή χρήση του φαρμάκου σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αναισθησιολόγων.

Όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα, ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε διάφορες πηγές για να αποκτά αυτά τα ισχυρά φάρμακα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως οι έρευνες στους άλλους γιατρούς που είχαν παρακολουθήσει τον τραγουδιστή το ίδιο διάστημα δεν έδωσαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η έφοδος στο ιατρείο του Μιούρεϊ στο Χιούστον συγκέντρωσε πληροφορίες από τον σκληρό δίσκο ενός κομπιούτερ, αποδείξεις πληρωμών, ιατρικά αρχεία, συνταγολόγια φαρμάκων, αρχεία με το πελατολόγιο και τις επαφές του γιατρού και άλλα αντικείμενα.

Η δεύτερη έρευνα στο ιατρείο του 56χρονου καρδιολόγου στο Λας Βέγκας διήρκεσε εννέα ώρες. Οι ανακριτές έφυγαν με πολλά κουτιά γεμάτα τεκμήρια, αλλά αρνήθηκαν να περιγράψουν το περιεχόμενο τους.

Οι δικηγόροι του Μιούρεϊ είπαν ότι όταν εκείνος βρήκε αναίσθητο τον Τζάκσον, προσπάθησε να τον επαναφέρει και ότι κάλεσε τις πρώτες βοήθειες μισή ώρα αργότερα. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από τρία λεπτά και οι νοσοκόμοι προσπάθησαν κι εκείνοι να επαναφέρουν τον Τζάκσον για άλλα 42 λεπτά, πριν τον πάνε στο γειτονικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε το προποφόλ για περίπου δύο χρόνια και οι ανακριτές ψάχνουν να βρουν πόσοι άλλοι γιατροί του το χορηγούσαν. Ο Μιούρεϊ είπε στην ανάκριση του ότι είχε δώσει στον Τζάκσον το φάρμακο αρκετές φορές πριν από τη μοιραία νύχτα.