Λατόγια Τζάκσον: "Ο Μάικλ δολοφονήθηκε"!

13.07.2009
Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο για υπόθεση παιδεραστίας του Μάικλ Τζάκσον, η αδελφή του Λατόγια όχι μόνο τον στήριξε (όπως έκαναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) αλλά με τις τότε δηλώσεις της
Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο για υπόθεση παιδεραστίας του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), η αδελφή του Λατόγια (LaToya) όχι μόνο τον στήριξε (όπως έκαναν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας) αλλά με τις τότε δηλώσεις της ότι «Ο Μάικλ κλεινόταν με τις ώρες στο δωμάτιο του με ανήλικα αγόρια και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει», έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια του αδελφού της να αποδείξει την αθωότητα του. Μάλιστα, εξαιτίας εκείνων των δηλώσεων οι σχέσεις των δύο αδελφών διακόπηκαν, με αποτέλεσμα να είχαν χρόνια ολόκληρα να μιλήσουν.

Ωστόσο, τελευταία οι σχέσεις τους είχαν αποκατασταθεί και τα δύο διάσημα αδέλφια είχαν έρθει και πάλι κοντά. Ο Μάικλ στις 25 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή και ο θάνατος του αποτελεί ένα μυστήριο. Ένα μυστήριο που η Λατόγια έχει βάλει ως προσωπικό στοίχημα να το λύσει για τη μνήμη και την ψυχή του αδελφού της. Ναι, αυτή τη φορά η Λατόγια είναι με το μέρος του και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, ενώ κατηγορεί τους ανθρώπους που ήταν κοντά του (και κυρίως τον προσωπικό του γιατρό, Κόνραντ Μάρεϊ) ότι εκείνοι είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του.

«Πιστεύω ότι ο Μάικλ δολοφονήθηκε» δηλώνει εξοργισμένη στην εφημερίδα Mail On Sunday. «Το ένιωσα από την αρχή αυτό. Πιστεύω ότι πρόκειται για συνομωσία. Υπήρχαν άνθρωποι γύρω του που τον εκμεταλλεύθηκαν» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη της για να κατηγορήσει ευθέως τον «κύκλο» αυτό ως κύριο υπεύθυνο για τον εθισμό του αδελφού της στα χάπια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κατά τη νεκροψία βρέθηκαν σημάδια από ενέσεις στον αυχένα και τα μπράτσα του.

Είναι σίγουρη, δε, ότι σε λίγες εβδομάδες που θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, θα σοκαριστούμε όλοι από τα ακριβή αίτια θανάτου του. Η 53χρονη Λατόγια υποστηρίζει επίσης, ότι ο Μάικλ δεν ήταν σε θέση να κάνει 50 συναυλίες, αλλά οι κακοί σύμβουλοι τον ανάγκασαν. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν εξαντλητικό, με πολύωρες πρόβες, δοκιμές κουστουμιών και μαθήματα φωνητικής, ενώ το τελευταίο διάστημα τον είχαν απομακρύνει από την οικογένεια του.

«Το προσωπικό του τού είχε δώσει αυστηρές οδηγίες να μην έρχεται σε επαφή με μέλη της οικογένειας του, ενώ αν τον επισκεπτόμασταν, δεν τον ενημέρωναν ποτέ» αποκαλύπτει η Λατόγια, η οποία αποκάλυψε επίσης ότι η οικογένεια Τζάκσον θα κινηθεί νομικά ενάντια σε ανθρώπους που θεωρούν υπεύθυνους για τον θάνατο του. Ένας από αυτούς, είναι ο γιατρός Μάρεϊ, τον οποίο η Λατόγια χαρακτηρίζει «εξαφανισμένο», αφού τον ψάχνουν για να τους δώσει κάποιες απαντήσεις και δεν τον βρίσκουν πουθενά. «Δεν θα ηρεμήσω μέχρι να βρω ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον αδελφό μου. Θα κάνω τα πάντα μέχρι να ανακαλύψω την αλήθεια» λέει η Λατόγια και ίσως αυτός είναι ένας τρόπος εξιλέωσης για το κακό που είχε προκαλέσει κάποτε στον μικρότερο αδελφό της.