Περικλής και Κατερίνα Παναγόπουλου: Πιο κοντά ο ένας στον άλλο

10.07.2009
Ήταν μια ευχάριστη βραδιά για τον Περικλή και την Κατερίνα Παναγοπούλου. Μ’ ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι και με φόντο τη μαγευτική θέα του «Αστέρα» εύχονταν στον καλό τους φίλο εφοπλιστή κ. Αγγελικούση κάθε ευτυχία για το γάμο της κόρης του με το γνωστό δικηγόρο Γιάννη Κανελλάκη.

Ήταν μια ευχάριστη βραδιά για τον Περικλή και την Κατερίνα Παναγοπούλου. Μ’ ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι και με φόντο τη μαγευτική θέα του «Αστέρα» εύχονταν στον καλό τους φίλο εφοπλιστή κ. Αγγελικούση κάθε ευτυχία για το γάμο της κόρης του με το γνωστό δικηγόρο Γιάννη Κανελλάκη. Μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά εξελίσσονταν σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία δράσης. Άνδρες της Ασφάλειας Αθηνών εξάρθρωναν με συντονισμένες κινήσεις μία από τις πλέον επικίνδυνες εγκληματικές συμμορίες της Αθήνας. Σκληροτράχηλοι κακοποιοί που είχαν στερήσει για αρκετά εικοσιτετράωρα την ελευθερία του πατριάρχη της ελληνικής ναυτιλίας και παράλληλα το χαμόγελο της συζύγου του, Κατερίνας Παναγοπούλου...

Τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στα κοσμικά πηγαδάκια της Βουλιαγμένης. Ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, που ενημέρωσε το εφοπλιστικό ζευγάρι, καλεσμένος και αυτός στη δεξίωση. Ο Περικλής Παναγόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την ταραχή του. Στο μυαλό του ξύπνησαν σκηνές από την ταλαιπωρία που είχε υποστεί τους προηγούμενους μήνες. Όλα αυτά για ελάχιστα λεπτά... Η σύζυγός του, γνωρίζοντας την εύθραυστη υγεία του, απέτρεψε αμέσως οποιουδήποτε είδους συζητήσεις. Άλλωστε και οι γιατροί μετά την απελευθέρωση είχαν προειδοποιήσει την οικογένεια του εφοπλιστή να αποφεύγει αναφορές στην απαγωγή που του ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις.

Λίγα λεπτά αργότερα, το λαμπερό ζευγάρι αποχωρούσε από τη δεξίωση. Αρχικά για το σπίτι-φρούριο στο Καβούρι και στη συνέχεια για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον ακριβή προορισμό. Άλλωστε, και όταν ενημερώθηκε επίσημα η οικογένεια για τη σύλληψη των απαγωγέων, η απάντηση ήταν πολύ συγκεκριμένη: «Ο κ. Παναγόπουλος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την υπόθεση».

Τα καθημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά και οι καταιγιστικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη της υπόθεσης μέσα απ’ τα δελτία ειδήσεων ήταν ακριβώς αυτό που δεν ήθελε η Κατερίνα Παναγοπούλου για την ίδια και το σύζυγό της. Οργάνωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο μια κρουαζιέρα προκειμένου να αποφύγουν τον «εγκλωβισμό» αλλά και το κυνηγητό δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Την ώρα που το εφοπλιστικό ζευγάρι ταξίδευε, πρόσωπα του περιβάλλοντός του μίλησαν στο ΛΟΙΠΟΝ για τις πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματά τους μετά το οριστικό τέλος αυτής της περιπέτειας. «Σαφώς και νιώθουν ανακούφιση για τη σύλληψη των απαγωγέων, χωρίς να τρέφουν αισθήματα αντεκδίκησης για τον οποιονδήποτε. Το μόνο που θέλουν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι ίδιοι να μείνουν μακριά από αυτή την ιστορία» μας ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η διαλεύκανση της απαγωγής βρίσκει τον Περικλή και την Κατερίνα Παναγοπούλου πιο κοντά από ποτέ. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας και του ουρανού, κάνουν σχέδια και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία!