Η πιο συγκινητική στιγμή της κηδείας του Τζάκσον

08.07.2009
Όλη η φιλολογία σχετικά με το μνημόσυνο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), τα δημοσιεύματα για τα μέτρα ασφαλείας, η μαύρη αγορά των εισιτηρίων και τα κουτσομπολιά για τη ζωή του "βασιλιά της ποπ", ξεχάστηκαν μεμιάς όταν η 11χρονη κόρη του πήρε το μικρόφωνο για να πει λίγα λόγια για τον πατέρα της. Τα είκοσι δευτερόλεπτα της ομιλίας ήταν αρκετά για να συγκινήσουν όλο το στάδιο.

Όλη η φιλολογία σχετικά με το μνημόσυνο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson), τα δημοσιεύματα για τα μέτρα ασφαλείας, η μαύρη αγορά των εισιτηρίων και τα κουτσομπολιά για τη ζωή του "βασιλιά της ποπ", ξεχάστηκαν μεμιάς όταν η 11χρονη κόρη του πήρε το μικρόφωνο για να πει λίγα λόγια για τον πατέρα της. Τα είκοσι δευτερόλεπτα της ομιλίας της ήταν αρκετά για να συγκινήσουν όλο το στάδιο.

Και μόνο η δημόσια εμφάνιση των παιδιών του εκκεντρικού τραγουδιστή ήταν ένα γεγονός από μόνο του. Ο υπερπροστατευτικός πατέρας Τζάκσον σπανίως εξέθετε τα παιδιά του στο κοινό, αλλά ακόμη κι όταν το έκανε φρόντιζε να σκεπάζει τα πρόσωπά τους με βέλο για να προφυλάξει την ταυτότητά τους.

Αλλά αυτή τη φορά τα τρία παιδιά, ο 12χρονος Πρινς Μάικλ (Prince Michael), η 11χρονη Πάρις (Paris) και ο 8χρονος Μπλάνκετ (Blanket), ή Πρινς Μάικλ ο Β' όπως ονομάζεται επισήμως, στέκονταν απολύτως εκτεθειμένα μπροστά στους 18.000 θεατές που παρακολουθούσαν κατανυκτικά την τελετή. Με τα πρόσωπά τους για πρώτη φορά ακάλυπτα, στην αρχή κάθονταν στην πρώτη σειρά, αλλά καθώς η τελετή πλησίαζε στο τέλος της ακολούθησαν την υπόλοιπη οικογένεια στη σκηνή.

Ντυμένος με το ίδιο σκούρο κοστούμι και με κίτρινη γραβάτα, όπως η υπόλοιποι άντρες της οικογένειας, ο Πρινς μασούσε τσίχλα και παρακολουθούσε καρτερικά τα δρώμενα, ενώ ο αδελφός του, Μπλάνκετ κρατούσε σφιχτά το πρόγραμμα μαζί με μια κούκλα-ομοίωμα του πατέρα του και ήταν κολλημένος πάνω στην αδελφή του που τον βαστούσε προστατευτικά απ' το χέρι.

Η Πάρις, ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα με λευκό τελείωμα στη λαιμόκοψη, στριφογύριζε νευρικά στα χέρια της μια μικρή λουστρινένια τσάντα, όση ώρα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μιλούσαν για τον εκλιπόντα. Και ξαφνικά μια παύση και οι ψιθυριστές συνεννοήσεις της οικογένειας έκαναν το κοινό να καταλάβει ότι κάτι αναπάντεχο θα συμβεί. Ήταν η κόρη του Μάικλ Τζάκσον που θέλησε να πει κάτι για τον πατέρα της, για πρώτη φορά, μετά από μια ζωή σιωπής.

Κάποιοι απ' τους συγγενείς της χαμήλωσαν το μικρόφωνο για να το φτάσει κι εκείνη πήρε θέση μπροστά του, ανάμεσα στη θεία της Τζάνετ και τον θείο της Ράντι. Ήταν η πιο ανθρώπινη στιγμή της όλης εκδήλωσης.

"Ήθελα να πω μόνο...", άρχισε η Πάρις με αδύναμη φωνή. "Πιο δυνατά γλυκιά μου", την ενθάρρυνε η θεία της: "Και πλησίασε το μικρόφωνο". Τότε η Πάρις έπιασε το μικρόφωνο και αγκαλιάζοντας τον αυχένα της με το άλλο χέρι, ξανάρχισε να μιλάει: "Από τότε που γεννήθηκα, ο Μπαμπάς ήταν ο καλύτερος πατέρας που μπορείτε να φανταστείτε", είπε με σπασμένη φωνή. Τότε, έκλεισε σφιχτά τα μάτια της, αλλά συγκρατώντας τα δάκρυά της, συνέχισε: "Και θέλω να πω ότι των αγαπώ, πάρα πολύ". Αμέσως μετά ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της θείας της.

"Όλα είναι καλά, μωρό μου", της είπε η Τζάνετ Τζάκσον σφίγγοντάς την στην αγκαλιά της, ενώ ο Πρινς πλησίασε για να την αγκαλιάσει κι αυτός. Και τότε, ο θρυλικός Τζάκσον, ο "βασιλιάς της ποπ", το φρικιό των μέσων ενημέρωσης, έγινε απλά ένας χαρισματικός πατέρας που πέθανε ξαφνικά αφήνοντας πίσω του τρία γλυκύτατα μικρά παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος τον αποκαλούσε δημόσια "Μπαμπά".