Μνημόσυνο χωρίς κηδεία για Μάικλ Τζάκσον!

08.07.2009
Το τελευταίο αντίο στον Μάικλ Τζακσον είπαν το πρωί της Τρίτης συγγενείς, φίλοι, λαμπεροί αστέρες κι εκατομμύρια θαυμαστές του «Βασιλιά της Ποπ». Το Στέιπλς Σέντερ επί δύο ολόκληρες ώρες (όσο

Το τελευταίο αντίο στον Μάικλ Τζακσον (Michael Jackson) είπαν το πρωί της Τρίτης συγγενείς, φίλοι, λαμπεροί αστέρες κι εκατομμύρια θαυμαστές του «Βασιλιά της Ποπ». Το Στέιπλς Σέντερ (Staples Center) επί δύο ολόκληρες ώρες (όσο διήρκησε και η τελετή υπέρ της μνήμης του) έζησε συγκλονιστικές στιγμές μέσα και έξω από το στάδιο. Χιλιάδες θαυμαστές του Τζάκσον που δεν κληρώθηκαν να μπουν μέσα με το «μαγικό» εισιτήριο, περίμεναν έξω από το στάδιο υπομονετικά και ήσυχα να πουν το δικό τους αντίο σε εκείνον.

Αν και όλοι περιμέναμε ότι την Τρίτη θα έμπαιναν οι τίτλοι τέλους για τον Τζάκσον, τελικά αυτό αναβλήθηκε (άγνωστο για πότε), αφού η κηδεία του δεν έγινε, όπως αναμενόταν. Κι αυτό, διότι η οικογένεια του επιμένει ότι είναι καλύτερα να ταφεί στη Neverland, αφού έτσι δεν θα κινδυνεύει από πιθανούς παρανοϊκούς θαυμαστές που μπορεί να φθάσουν στα άκρα. Έτσι, η σωρός του «Βασιλιά», που ήταν τοποθετημένη σε ένα χρυσό φέρετρο τυλιγμένο με κόκκινα λουλούδια, ακολούθησε την οικογένεια στο Στέιπλς Σεντερ, όπου θα πραγματοποιούταν η μνημόσυνη τελετή.

Αν και η αστυνομία του Λος Άντζελες φοβήθηκε τις αντιδράσεις στη θέα της σωρού του Τζάκσον, ο κόσμος επέδειξε απίστευτη ωριμότητα και αυτό μπορεί να αποδοθεί μόνο στο γεγονός ότι όσοι βρέθηκαν εκεί, πήγαν για να αποχαιρετήσουν βουβά το «είδωλο» τους. Το «είδωλο» τριών γενιών. Μέσα στο στάδιο τα συναισθήματα ήταν έντονα και η εικόνα του φέρετρου να στέκεται κάτω από τη σκηνή, έκανε ακόμη περισσότερο δυνατά τα συναισθήματα των 17 χιλιάδων θαυμαστών, που κληρώθηκαν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Συγκινημένοι, όμως, ήταν και οι διάσημοι που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο τον φίλο, συνεργάτη και «είδωλο», Μάικλ Τζάκσον. Η οικογένεια του (κάθονταν στην πρώτη σειρά) ενωμένη σαν μία γροθιά προσπαθούσε να βαστάξει τον πόνο του αποχωρισμού. Εκεί ήταν και τα τρία του παιδιά, Πρινς (Prince), Πάρις (Paris) και Μπλάνκετ (Blanket). Και αλήθεια, ποιος θα βγάλει από το μυαλό του την εικόνα με την μικρή Πάρις, η οποία αποχαιρέτησε τον μπαμπά της με τα πιο απλά και συγκινητικά λόγια; «Από τότε που γεννήθηκα, ο μπαμπάς μου ήταν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Και θέλω να του πω ότι τον αγαπώ πολύ» είπε από σκηνής, ξεσπώντας στη συνέχεια σε λυγμούς στην αγκαλιά της θείας της, Τζάνετ (Janet).

Το «παρών» έδωσαν πολλοί διάσημοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παραβρέθηκαν τα ονόματα που ακούγονταν νωρίς την ίδια μέρα, αλλά και τις προηγούμενες. Από τις πιο σημαντικές παρουσίες και στιγμές ήταν ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder), ο οποίος φανερά συγκινημένος αφιέρωσε ένα τραγούδι στο φίλο του. Το ίδιο έκανε και ο Λάιονελ Ρίτσι (Lionel Richie), ενώ πολλοί ένιωσαν περίεργα με το ξέσπασμα της Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields), η οποία με λυγμούς μίλησε για τη νεανική της φιλία με τον Τζάκσον. Άσχετα, αν τις προηγούμενες μέρες δήλωνε ότι με τον Μάικλ δεν είχαν ποτέ ερωτικές σχέσεις, ότι εκείνος προτιμούσε τον πίθηκο του από την ίδια και τέλος ότι ο Τζάκσον ήταν αντί-σεξουαλικός, επειδή ήταν μαμάκιας. Ας είναι. Κρατάμε τα λόγια της στην τελετή, που μιλούσε για τον "μικρό της πρίγκιπα" και πόσο του άρεσε να γελάει.

Στο Στρέιπλς Σέντερ εμφανίσθηκαν επίσης η Μαράια Κάρεϊ (Mariah Carey), η Τζένιφερ Χάντσον (Jennifer Hudson), ο Άσερ (Usher), ο Τζον Μάγιερ (John Mayer, πρώην της Τζενιφερ Άνιστον), ο παραγωγός και κολλητός του, Κουίνσι Τζόουνς (Quincy Jones), η Κουίν Λατίφα (Queen Latifah) και άλλοι πολλοί. Όχι, η λατρεμένη του Νταϊάνα Ρος (Diana Ross) για προσωπικά κολλήματα δεν παραβρέθηκε, διάβασε όμως μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Τέλος, η Λιζ Τέιλορ (Liz Taylor) όχι μόνο δεν παραβρέθηκε, αλλά δήλωσε ότι η όλη τελετή ήταν ένα «πανηγυρακι» και ο Μάικλ σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσε με αυτό το σκηνικό.