Ισχυρό αναισθητικό βρέθηκε στο σπίτι του Τζάκσον

06.07.2009
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ανάμεσα στις ουσίες που ανακάλυψαν οι αρχές στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) βρίσκεται και το Propofol, ένα ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται σε εγχειρήσεις και ιατρικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ανάμεσα στις ουσίες που ανακάλυψαν οι αρχές στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) βρίσκεται και το Propofol, ένα ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται σε εγχειρήσεις και ιατρικές επεμβάσεις, και το οποίο βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες μέσα σε μπουκαλάκια χωρίς ετικέτα.

Όπως έγραψαν οι Los Angeles Times, το φάρμακο αυτό φέρει την κοινή ονομασία Diprivan και χορηγείται ενδοφλεβίως για αναισθησία, κοιμίζοντας τον ασθενή μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.

Οι ανακριτές επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ουσιών που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, αλλά αρνήθηκαν να τις προσδιορίσουν. Στην έρευνα, που τώρα έχει επικεντρωθεί στον εντοπισμό των γιατρών που βοήθησαν τον Τζάκσον να προμηθευτεί τα φάρμακα, συμμετέχει και η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διατροφολόγος του εκκεντρικού τραγουδιστή, Τσέριλιν Λι, υποστήριζε ότι είχε προειδοποιήσει τον Τζάκσον για τις επιπτώσεις κάποιων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τη Λι, μόλις πέντε μέρες πριν τον θάνατό του, ο Τζάκσον την ικέτευε να του χορηγήσει Diprivan για να καταπολεμήσει τις αϋπνίες από τις οποίες υπέφερε. "Βρες μου έναν αναισθησιολόγο. Δεν με νοιάζει πόσα χρήματα θέλει. Βρες μου έναν αναισθησιολόγο για να μείνει μαζί μου τη νύχτα και να μου το δώσει ενδοφλεβίως", της είπε.

Η διατροφολόγος είπε σε συνέντευξή της στο ABC, ότι εξήγησε στον Τζάκσον πως το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει θανάσιμες παρενέργειες, μεταξύ των οποίων καρδιακή προσβολή, από την οποία προφανώς πέθανε ο τραγουδιστής στις 25 Ιουνίου: "Του είπα ότι αυτό το φάρμακο δεν είναι ασφαλές και τον παρακάλεσα να μην το πάρει".

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, η πόλη του Λος Άντζελες προετοιμάζεται για την κηδεία του, που θα γίνει αύριο, Τρίτη στο στάδιο Staples Center, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.