Το παρασκήνιο της μουσικής γιορτής

07.07.2009
MAD στην πραγματικότητα. Η φετινή απονομή των μουσικών βραβείων τα είχε όλα: glamorous παρουσίες, ηχηρές απουσίες, προκλητικές εμφανίσεις, ενοχλημένους χαμένους, υστερίες, λιποθυμίες, αλλά, δυστυχώς, και ατυχήματα. Πολύ mad καταστάσεις και, φυσικά, το ΛΟΙΠΟΝ ήταν εκεί και κατέγραψε όλο το παρασκήνιο!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

MAD στην πραγματικότητα. Η φετινή απονομή των μουσικών βραβείων τα είχε όλα: glamorous παρουσίες, ηχηρές απουσίες, προκλητικές εμφανίσεις, ενοχλημένους χαμένους, υστερίες, λιποθυμίες, αλλά, δυστυχώς, και ατυχήματα. Πολύ mad καταστάσεις και, φυσικά, το ΛΟΙΠΟΝ ήταν εκεί και κατέγραψε όλο το παρασκήνιο!

Από τις 6:30 το απόγευμα - η ώρα προσέλευσης ήταν στις 8 μ.μ. - ο νεαρόκοσμος σχημάτιζε ουρές. Οι πιο τυχεροί με εισιτήρια ή προσκλήσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό, οι πιο άτυχοι να προσπαθούν να μπουν από τα κάγκελα. Λίγο αργότερα χρειάστηκε να μπουν σε λειτουργία οι... μάνικες, για να αποτρέψουν τα νέα παιδιά, που σε κατάσταση υστερίας σπρώχνονταν για να μπουν στο χώρο. Ούτε διαδήλωση να ήταν! Οι δημοσιογράφοι, στριμωγμένοι σε δύο μικρούς χώρους, προσπαθούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, εκπλιπαρώντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για μια δήλωση. Παντού χάος! Ακόμα και για να βρεις τη θέση σου, παρόλο που υπήρχαν πολλοί ταξιθέτες και ταξιθέτριες, αλλά και υπεύθυνοι(;) για να διευκολυνθεί ο κόσμος!

Όσο για εκείνους που έμειναν στα παρασκήνια, από καλλιτέχνες και στυλίστες μέχρι δημοσιογράφους και τεχνικούς, φέτος έπρεπε να υποστούν το μαρτύριο της ορθοστασίας!

Καθυστέρηση και απρόοπτα
Με σφυρίγματα, διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση, κόσμο να τσακώνεται για τις θέσεις όπου είχαν καθίσει άλλοι, το μουσικό show άρχισε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και τελείωσε στις 2 το πρωί!

Λαμπερές παρουσίες, όλη η αφρόκρεμα της showbiz. Έλειπε όμως ο Ηλίας Ψινάκης με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του. Το κενό του όμως κάλυψαν επάξια με το εκκεντρικό fashionable στυλ τους ο Λάκης Γαβαλάς και ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Ο Θέμης Γεωργαντάς άνετος στην παρουσίαση. Έκπληξη της βραδιάς η νιόπαντρη Ευγενία Μανωλίδου, που απένειμε βραβείο, όπως και η Αγγελική Ηλιάδη.

Το απρόοπτο που παραλίγο να τινάξει τα πάντα στον αέρα ήταν όταν ένας νεαρός έξω από το χώρο του Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» πέταξε καπνογόνο, το οποίο έσκασε και προκάλεσε εγκαύματα σε 4 άτομα.

Επί σκηνής την παράσταση «έκλεψαν» η Μάρω Λύτρα με το χορευτικό της, η Έλλη Κοκκίνου, πιο sexy από ποτέ, η Πέγκυ Ζήνα, ο Σάκης Ρουβάς, που αποθεώθηκε από το νεαρόκοσμο και προκάλεσε τις γνωστές υστερίες ερμηνεύοντας για πρώτη φορά το «Τhis is Our Night» στα ελληνικά «Πιο δυνατά πες σ’ αγαπώ κι εσύ», η Δέσποινα Βανδή και, για φινάλε, η Άννα Βίσση.

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η εμφάνιση του Νίνο επί σκηνής με σκοτσέζικη φούστα.

Η μεγάλη συνάντηση που όλοι περιμέναμε με την Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή όχι μόνο δεν έγινε, αλλά η μεν πρώτη βγήκε από την εξέδρα και η άλλη από τα παρασκήνια, ενώ δεν συναντήθηκαν ούτε για μια στιγμή. Η Άννα Βίσση πάντως δεν απέκλεισε να συνεργαστούν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Δέσποινα Βανδή λέγοντας «φαντάζομαι πως ναι, θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι 
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου «χώρισε» με τη Νάντια Μπουλέ, καθώς έδωσαν με διαφορετικούς παρτενέρ βραβεία, ενώ επί σκηνής έσμιξαν η Ναταλία Γερμανού και ο Αλέξανδρος Παρθένης, που απένειμαν το βραβείο του καλύτερου άντρα καλλιτέχνη... φυσικά, στον Σάαακη! 

Καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνιδα της χρονιάς; Η Έλενα Παπαρίζου, που κατατρόπωσε το «μεγαθήριο» Άννα Βίσση, που έφυγε με δύο μάλλον... αδιάφορα βραβεία ως Fashion Icon της χρονιάς και για τον Καλύτερο Στίχο-Ατάκα με τις περιβόητες «Τσούλες».

Μεγάλη εξαφανισμένη από τα βραβεία η Δέσποινα Βανδή.

Τα υπόλοιπα βραβεία κέρδισαν οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Οικονομόπουλος, Μύρωνας Στρατής, Stavento Feat Shaya, ChineCyanna, Δήμος Αναστασιάδης, Μάρω Λύτρα & ΤΝS, Onirama, White Room, Lava Feat & Κατερίνα Στικούδη.

Η πιο συγκινητική στιγμή: Όταν η Έλενα Παπαρίζου, έτοιμη να βουρκώσει, αφιέρωσε το βραβείο της στον πατέρα της!