Σταρ με καμπύλες

06.07.2009
Μετά την υστερία με τις υπερβολικά αδύνατες κοπέλες που οδήγησαν χιλιάδες κορίτσια στα όρια της νευρικής ανορεξίας η μόδα προστάζει και πάλι καμπύλες. Οι σχεδιαστές απορρίπτουν το νούμερο «0» από τα ντεφιλέ τους

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μετά την υστερία με τις υπερβολικά αδύνατες κοπέλες που οδήγησαν χιλιάδες κορίτσια στα όρια της νευρικής ανορεξίας η μόδα προστάζει και πάλι καμπύλες. Οι σχεδιαστές απορρίπτουν το νούμερο «0» από τα ντεφιλέ τους, τα περιοδικά επιλέγουν για τα εξώφυλλά τους χυμώδεις υπάρξεις και οι σταρ, Ελληνίδες και ξένες, δεν έχουν πρόβλημα να δείξουν τα λίγα παραπάνω κιλά που πήραν από την εγκυμοσύνη τους ή τις μικρές καθημερινές διατροφικές... αμαρτίες. Ας δούμε ποιες είναι οι πιο διάσημες καμπύλες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Βάνα Μπάρμπα
Η σέξι ηθοποιός ποτέ δεν έκρυψε την απέχθειά της στο μοντέλο των ιδιαίτερα αδύνατων κοριτσιών. Ακόμη και την περίοδο που είχε βάλει κάποια παραπάνω κιλά ήταν πλήρως απενοχοποιημένη, κάτι που φυσικά δήλωνε και στις συνεντεύξεις της. Σήμερα, έχοντας χάσει αρκετό βάρος, παραμένει sex symbol, παρόλο που η ίδια έχει απαρνηθεί το συγκεκριμένο τίτλο εδώ και αρκετά χρόνια. Οι πρόσφατες φωτογραφίες της με μπικίνι αποδεικνύουν πως ακόμη και σήμερα διαθέτει τις ωραιότερες καμπύλες στην ελληνική σοουμπίζ.

Αγγελική Ηλιάδη
Η λαϊκή τραγουδίστρια ποτέ δεν υιοθέτησε τα πολύ αδύνατα πρότυπα, που ήταν για χρόνια ο κανόνας της ελληνικής σοουμπίζ. Τρώει κανονικά τα πάντα, αποφεύγοντας μόνο προϊόντα που μπορεί να βλάψουν την υγεία της, όπως τα πολλά λιπαρά, τα γλυκά και τα τηγανητά. Η κατατομή του σώματός της αλλά και το ύψος της της επιτρέπουν να φοράει αποκαλυπτικά ρούχα, που τονίζουν τη γραμμή της και κάνουν πολλές συναδέλφους της να ζηλεύουν θανάσιμα!

Έλλη Κοκκίνου
Αν και στο παρελθόν η σέξι τραγουδίστρια είχε δηλώσει πως είχε πολλά παραπανίσια κιλά, τα οποία με πολύ κόπο κατάφερε να χάσει, σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα... κορμιά πάνω στην πίστα! Αν και πολύ πρόσφατα έγινε μαμά, έχασε πολύ γρήγορα τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης, χωρίς βέβαια να ακολουθήσει εξαντλητικές δίαιτες όπως άλλες συνάδελφοί της. Η Έλλη, με εκπληκτικά πόδια, στήθος και επίπεδη κοιλιά, έχει τη δυνατότητα να φοράει ό,τι επιθυμεί στις πίστες: από σκίνι τζην και σορτσάκια μέχρι αποκαλυπτικά μπούστα και στενά μίντι φορέματα.

Γωγώ Μαστροκώστα
Οι αναλογίες της έγιναν αντικείμενο λατρείας από τον ανδρικό πληθυσμό, ενώ τα προσόντα της εκτιμήθηκαν δεόντως από τα περισσότερα περιοδικά, που την έχουν φιλοξενήσει στην πρώτη σελίδα τους. Γεγονός είναι πως η Γωγώ δεν έπεσε ποτέ στην παγίδα του πολύ αδύνατου σώματος και φρόντιζε πάντα να διατηρεί τις αναλογίες της με εντατική γυμναστική και υγιεινή διατροφή, που περιελάμβανε πολλά φρούτα και λαχανικά. Μετά τη γέννηση της κόρης της επανήλθε σε χρόνο-ρεκόρ στα κιλά της, όπως αποδεικνύεται και από την καθημερινή τηλεοπτική της παρουσία στο Mega Κύπρου.

Μαρία Κορινθίου
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο χώρο της σοουμπίζ τα περιοδικά τη λάτρεψαν, αφού διαθέτει πλούσια σωματικά προσόντα και «γράφει» στο φακό. Προσόντα βέβαια που άφησε να φανούν ακόμη περισσότερο στην ταινία «Deep End», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τον Κώστα Σόμμερ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η νεαρή ηθοποιός έβαλε αρκετά κιλά, τα οποία όμως φρόντισε να χάσει με σωστή διατροφή. Σήμερα έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και προετοιμάζει την επιστροφή της στη μικρή οθόνη.

Τζένιφερ Λόπεζ
Έχει τα πιο διαφημισμένα οπίσθια του Χόλιγουντ, τα οποία μάλιστα φρόντισε να ασφαλίσει έναντι ενός αστρονομικού ποσού. Η Τζένιφερ είναι η πρώτη που απενοχοποίησε τις γεμάτες καμπύλες, σε μια εποχή που η ανορεξία ήταν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μόδας. Σήμερα δικαιώνεται και δικαιώνει χιλιάδες γυναίκες που είπαν «όχι» στο «ένα μήλο την ημέρα».

Μόνικα Μπελούτσι
Οι αναλογίες της διάσημης ηθοποιού ίσως να είναι οι ιδανικές. Η Ιταλίδα καλλονή αποτελεί τη μόνιμη φαντασίωση των αντρών και όχι άδικα. Η ίδια άλλωστε το γνωρίζει, καθώς, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, «δεν με φοβίζει το γυμνό, γιατί για μένα δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το σώμα. Και χρησιμοποιώ το σώμα μου ως αντικείμενο στη δουλειά μου».

Σκάρλετ Γιόχανσον
Η νεαρή σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει υπερήφανη για τις καμπύλες της και μάλλον όχι άδικα, καθώς έκανε μέχρι και τον Μπραντ Πιτ να δηλώσει δημόσια πως θέλει να συμπρωταγωνιστήσει μαζί της σε μία από τις επόμενες ταινίες του, με αποτέλεσμα να κάνει έξαλλη την Αντζελίνα Τζολί. Χυμώδης παρουσία, που φροντίζει να επιδεικνύει τον πλούσιο σωματότυπό της με στενά φορέματα και αποκαλυπτικά ντεκολτέ.

Ντίτα φον Τιζ
Προκλητικές καμπύλες, σέξι πόζες, καυτά εσώρουχα και μια αίσθηση από μπουρλέσκ, με ένα όνομα, Ντίτα φον Τιζ! Η πρώην σύζυγος του Άλις Κούπερ δεν ντρέπεται για τη σεξουαλικότητά της ούτε για τις καμπύλες της, τις οποίες μάλιστα προβάλλει σε κάθε ευκαιρία και τις αναγάγει στην απόλυτα γυναικεία εικόνα. Η Ντίτα μεγάλωσε μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αντίκες και αρχικά ήθελε να γίνει μπαλαρίνα, γι’ αυτό ξεκίνησε μαθήματα χορού. Φαίνεται όμως ότι στην πορεία την κέρδισε το μπουρλέσκ και έγινε η αδιαφιλονίκητη βασίλισσά του. Ο κόσμος της μόδας αγκάλιασε την εκκεντρική Ντίτα, που πλέον θεωρείται ένα από τα πλέον δημοφιλή fashion icons, λόγω του πολύ ξεχωριστού της στυλ.

Μπιγιονσέ
Η διάσημη και ακριβοπληρωμένη ποπ σταρ χρωστάει μεγάλο μέρος της φήμης της στα οπίσθιά της. Αν και στο παρελθόν έκανε εξαντλητικές δίαιτες, όπως η αντιοξειδωτική δίαιτα του λεμονιού, στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ εμφανίστηκε με τις κανονικές αναλογίες της, ενώ στην ταινία «Οbsessed» θα την απολαύσουμε 10 κιλά πιο παχιά!

Ζέτα Μακρυπούλια
Στην περίπτωση της Ζέτας έχουμε μια διαφοροποίηση με το πέρασμα των χρόνων. Σε πολύ μικρή ηλικία, ως «τσαούσα» στο «Ciao ΑΝΤ1», ήταν ιδιαίτερα αδύνατη, αλλά σήμερα υιοθετεί μια αρκετά πιο σέξι εικόνα, με πλούσιες καμπύλες. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέχθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια γνωστής εταιρείας ρούχων.

Ελένη Μενεγάκη
Διαθέτει το πιο σέξι μπούστο της ελληνικής τηλεόρασης κατά κοινή ομολογία των τηλεθεατών. Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» φρόντισε να απενοχοποιήσει τις μικρές «αμαρτίες» στα ντουλάπια της κουζίνας ή στο ψυγείο μας, καθώς πάντα κάτι θα τσιμπήσει από αυτά που μαγειρεύει η καλή της φίλη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη διάρκεια της εκπομπής. Έπειτα από τρεις γέννες η Ελένη Μενεγάκη ξαναβρήκε σε χρόνο-ρεκόρ τη γραμμή της, χωρίς φυσικά να καταφύγει σε δίαιτες-αστραπή ή εξαντλητική γυμναστική.