Άντα Λιβιτσάνου: "Με ενοχλεί η έπαρση"

06.07.2009
Ο κόσμος τη λατρεύει, οι συνεργάτες της είναι ενθουσιασμένοι μαζί της, οι άντρες τρελαίνονται όταν την αντικρίζουν, οι φίλοι της λένε ότι βρήκαν ένα αληθινό διαμάντι... Η πανέμορφη «Λόλα» είναι ανοιχτόμυαλη, ασυμβίβαστη, ειλικρινής, μιλάει «έξω από τα δόντια» και διαθέτει εκπληκτικό χιούμορ.

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ

Ο κόσμος τη λατρεύει, οι συνεργάτες της είναι ενθουσιασμένοι μαζί της, οι άντρες τρελαίνονται όταν την αντικρίζουν, οι φίλοι της λένε ότι βρήκαν ένα αληθινό διαμάντι... Η πανέμορφη «Λόλα» είναι ανοιχτόμυαλη, ασυμβίβαστη, ειλικρινής, μιλάει «έξω από τα δόντια» και διαθέτει εκπληκτικό χιούμορ. Η Άντα Λιβιτσάνου τα συνδυάζει όλα. Σε αντίθεση με τις στημένες και «δήθεν» συναδέλφους της είναι ακριβώς αυτό που βλέπει κανείς και δεν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να υιοθετήσει ένα «εμπορικό» προφίλ. Και αυτό είναι μάλλον το μυστικό της επιτυχίας της... Η συνέντευξη έγινε ένα Σαββατιάτικο μεσημέρι, με τον υδράργυρο να έχει «χτυπήσει» κόκκινο. Η Άντα, όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να ξεκουραστεί από τη δύσκολη εβδομάδα που προηγήθηκε, αλλά έτρεχε από το πρωί στο θέατρο και σε άλλες δουλειές. Κι όμως, μέσα στη ζέστη, την κίνηση και έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα η αγαπημένη μας «Λόλα» δεν σταματούσε να μου κάνει πλάκα και να λέει διαρκώς αστεία! Μια πραγματική όαση χαράς!

Πού αποδίδεις τη μεγάλη επιτυχία που είχε το σίριαλ; Σε έχει αλλάξει ως άνθρωπο;

«Η επιτυχία οφείλεται καθαρά στην τύχη. Έχω δει στο παρελθόν σειρές αξιόλογες που δεν κατάφεραν να κάνουν τα νούμερα που ήθελαν.

Κατά τα άλλα, να με έχει αλλάξει... Όχι. Υπάρχει περισσότερη ανταπόκριση και κάποιες ακραίες αντιδράσεις, αλλά τι να κάνουμε!».

Σε κούρασαν τα καθημερινά γυρίσματα; Θα ήθελες να ξανακάνεις ένα καθημερινό σίριαλ;

«Όχι, δεν θα ξανακάνω. Ήταν δύσκολη η κατάσταση, αργήσαμε και να ξεκινήσουμε... Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να το κάνω. Εν ολίγοις δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος κάποιος άνθρωπος να το κάνει αυτό. Χαλάς τόσο χρόνο σε ένα πράγμα, χάνεται η ποιότητα της ζωής σου».

Η Λόλα δεν θα συνεχιστεί του χρόνου, οπότε ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια;

«Ναι, δεν θα συνεχιστεί. Άλλωστε, δεν ήταν ποτέ να συνεχιστεί. Δεν ήταν να πάει για δεύτερη χρονιά. Και 80% να έκανε, δεν θα πήγαινε, γιατί δεν ήταν το concept τέτοιο. Δεν χωράει συνέχεια, θα γινόταν χάλια».

Πού θα σε δούμε μετά;

«Θα είμαι στο Θέατρο ?Χώρα?, όπου θα κάνω ένα μιούζικαλ. Λέγεται ?Rent? και είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ομάδα, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο έργο. Πολύ ροκ! Αφορά την κοινωνία μας, είναι μια παράσταση που σίγουρα κάτι έχει να πει και όσοι το δουν θα φιλοσοφήσουν πάνω σε αυτό».

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

«Υπάρχουν ρόλοι που θέλω να κάνω. Σίγουρα με πολλούς θα ήθελα να συνεργαστώ, αλλά οι ρόλοι με ενδιαφέρουν περισσότερο. Ήθελα πάντα να παίξω τη Λολίτα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ποτέ. Γενικά, δεν είναι μόνο οι συνεργασίες, αλλά και το έργο και πολλά άλλα που παίζουν ρόλο».

Έχει συμβεί κάτι στον επαγγελματικό σου χώρο που να σε έχει ενοχλήσει και τι ήταν αυτό;

«Συνεχώς βλέπω πράγματα που με ενοχλούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έπαρση. Η προχειρότητα, η προχειροδουλειά επίσης. Και συνήθως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι απόλυτοι».

Η δεύτερη μεγάλη σου αγάπη μετά την υποκριτική είναι η μουσική. Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο, ποια θα ήταν η επιλογή σου;

«Και η μαγειρική επίσης! (Γέλια.) Έχω πολλές σπεσιαλιτέ! Με το σύντροφό μου έχουμε μια μπάντα. Δεν θεωρώ το τραγούδι κάτι ξεχωριστό από την ηθοποιία. Είναι σαφώς ένα κομμάτι του ηθοποιού. Εννοείται ότι ένας ηθοποιός πρέπει και να τραγουδάει αλλά και να χορεύει».

Είστε αρκετό καιρό μαζί με τον Στέργο. Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να τον ερωτευτείς;

«Τα πάντα! Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Κάποια πράγματα που ξεχώρισα είναι η αυθεντικότητα και η θετικότητά του».

Ζηλεύεις το σύντροφό σου, κάνεις σκηνές ζηλοτυπίας;

«Όχι, δεν έχω κάνει ποτέ σκηνή ζηλοτυπίας. Άμα τον πλησιάσει μια κοπέλα, αυτός θα το χειριστεί, εγώ γιατί να τσατιστώ; Γιατί να κάτσω να ασχοληθώ;».

Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι ευθείς, άλλο σκέφτονται, άλλο λένε, άλλο εννοούν. Τους αρέσουν τα παιχνίδια. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

«Για μένα αυτό είναι λόγος να χωρίσω. Όταν μια γυναίκα μπει σε αυτή τη διαδικασία, έχει χάσει το παιχνίδι, έχει τελειώσει η σχέση και δεν το ξέρει! Δεν είναι σωστό αυτό».

Οι περισσότερες γυναίκες κυνηγούν το γάμο.Εσένα σε ενδιαφέρει;

«Εγώ δεν θέλω καθόλου... Αν όμως μου το ζητήσει, θα πω ?ναι?, αλλά γενικά δεν είναι στους στόχους μου. Καμία εκκλησία και κανένας παπάς δε θα μου δώσει το ΟΚ για να είμαι με τον άνθρωπό μου».

Δεν ονειρευόσουν όπως τα υπόλοιπα κορίτσια να φορέσεις ένα παραμυθένιο νυφικό;

«Όχι. Άλλωστε, την ανάγκη μετάλλαξης την καλύπτω με το θέατρο, με τους ρόλους μου. Είναι και τόσο οφθαλμοφανές για μένα το εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης και το κέρδος, οπότε δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας».

Τα παιδιά σού αρέσουν;

«Να τα βλέπω, ναι, πολύ! (Γέλια.) Ε, όχι ακόμα. Δεν ξέρω αν θέλω κιόλας! Αυτό, αν θα γίνει, θα γίνει. Δεν μου έχει δημιουργηθεί, πάντως, ποτέ αυτή η ανάγκη. Δεν θεωρώ ότι είναι ωραίος ο κόσμος που ζούμε για να έρθει ένα παιδί!».

Σε δυσκόλεψε ο ρόλος σου; Πώς κατάφερες να υποδυθείς έναν άντρα;

«Σίγουρα με δυσκόλεψε στην αρχή, ειδικά στο περπάτημα, στις κινήσεις. Έχει διαφορά το σώμα ενός άντρα, δεν έχει χάρη. Με πολλή μελέτη, όμως, και παρατήρηση κατάφερα να μπω στο πετσί του ρόλου».

Στη ζωή σου συμπεριφέρεσαι σαν «αντράκι»;

«Στα επαγγελματικά είμαι έτσι, πιο αυστηρή αν θες... Στην προσωπική μου ζωή καθόλου, δεν έχει καμία σχέση με το σίριαλ».

Δηλαδή, είσαι γατούλα;

«Εντάξει, δεν θέλω να πω κάτι κοινότοπο, αλλά είμαι διαφορετική από το σίριαλ».

Κλείνοντας θα ήθελες να μας πεις πού θα περάσεις το φετινό καλοκαίρι;

«Στη Σουηδία, ξέρεις! (Γέλια.) Στο Λονδίνο θα πάμε σίγουρα και στη Ρόδο. Δεν ξέρω πού αλλού ακόμα, αλλά έχω μεγάλη ανάγκη να φύγω, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι!».