Μπέρδεμα στα κανάλια από το διπλό θανατικό!

26.06.2009
Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λέει κανείς: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Κι, όμως, συμβαίνουν και ο κόσμος του Χόλιγουντ την Πέμπτη βυθίστηκε δύο φορές σε βαθύ πένθος. Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι ο πρώην «άγγελος του Τσάρλι»
Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λέει κανείς: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Κι, όμως, συμβαίνουν και ο κόσμος του Χόλιγουντ την Πέμπτη βυθίστηκε δύο φορές σε βαθύ πένθος. Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι ο πρώην «άγγελος του Τσάρλι» η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett) μετά από μία γενναία μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, έφυγε ηρωικά από τη ζωή. Η θλίψη φίλων, συναδέλφων και θαυμαστών ήταν μεγάλη. Ειδικά, όταν όλοι γνώριζαν πόσο σκληρά πάλεψε με την αρρώστια τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα κανάλια στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησαν να τιμήσουν με το παραπάνω τη μνήμη αυτής της αγωνίστριας, με εκτενή αφιερώματα και ειδικές εκπομπές για τη ζωή ενός... αγγέλου! Κι εκεί, που τα πάντα ήταν έτοιμα να βγουν στον αέρα, σκάει η συγκλονιστική είδηση... Ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) πέθανε από ανακοπή καρδιάς! Όλοι παγώνουν. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο «Βασιλιάς της Ποπ» δεν είναι πια στη ζωή. Κι άλλες φορές κυκλοφόρησαν φήμες που τον ήθελαν νεκρό ή ετοιμοθάνατο. Κι άλλες φορές κυκλοφόρησαν δυσάρεστες ειδήσεις για εκείνον, που ήταν να γίνουν πρώτο θέμα. Όμως, αυτή τη φορά η είδηση ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Ο «Βασιλιάς» έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Την ίδια μέρα που έφυγε ο «Άγγελος». Τραγικό; Πολύ. Για την ειρωνεία της τύχης. Για τον κόσμο, αλλά και για τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Ναι και γι αυτά. Το διπλό θανατικό προκάλεσε αναστάτωση στη ροή του προγράμματος, αφού τα αφιερώματα για την Φόσετ είχαν δρομολογηθεί να βγουν στον αέρα. Έτσι, μετά το πρώτο σοκ της είδησης, πήραν από την αρχή το θέμα κι εκεί που ήταν να κάνουν ωριαία ή δίωρη εκπομπή/ αφιέρωμα στην ηθοποιό, τώρα μοίρασαν το χρόνο και για τους δύο. Εντάξει, σε ορισμένες περιπτώσεις ο Τζάκσον κατέλαβε λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά δικαιολογημένα. Ήταν ο άνθρωπος που προσέφερε τόσα στην Ποπ σκηνή, ο μύθος της, ο βασιλιάς της που στο τέλος της ζωής του μπορεί να είχε χάσει τα αμύθητα πλούτη, αλλά ποτέ δεν έχασε το αξίωμα του, το θρόνο του. Αυτόν τον είχε κερδίσει δικαιωματικά!

Ο Λάρι Κινγκ (Larry King) παραδέχεται ότι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, αλλά τελικά προτίμησε στην εκπομπή του η αναφορά στον Τζάκσον να είναι λίγο μεγαλύτερη. Το NBC News, που τον προηγούμενο μήνα πρόβαλε ντοκιμαντέρ για την Φόουσετ, προτίμησε να κάνει μία δίωρη εκπομπή για τον χαμό των δύο αστέρων, αφιερώνοντας από μία ώρα στον καθένα. Το ίδιο έκανε και το CBS. Το FOX News διέκοψε το πρόγραμμα του για να ανακοινώσει την είδηση του θανάτου του Τζάκσον, ενώ το MTV από το βράδυ της Πέμπτης παίζει αποκλειστικά και μόνο βίντεο του Τζάκσον!

Βέβαια, τα περισσότερα αφιερώματα δεν στέκονται μόνο στην καριέρα του Τζάκσον, αλλά και στην προσωπική του ζωή, που ήταν γεμάτη μυστήριο και σκάνδαλα. Στις υποθέσεις με ανήλικα αγόρια, που τον είχαν οδηγήσει στα δικαστήρια, στη χρεοκοπία του, στη δημοπρασία πολύτιμων αντικειμένων τον περασμένο χειμώνα και κυρίως στην εμμονή του να αλλάξει το χρώμα του δέρματος του!