«Παλάτια» στο Αιγαίο

25.06.2009
Επώνυμες παρέες, βραδιές μες στη χλιδή, σπίτια μοντέρνα, μεγάλα, λουσμένα στον ήλιο. Οι εξοχικές κατοικίες των ανθρώπων της εγχώριας σοουμπίζ αποτελούν τα hot spots της κοσμικής ζωής, όπου φιλοξενούνται jet setters, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επώνυμες παρέες, βραδιές μες στη χλιδή, σπίτια μοντέρνα, μεγάλα, λουσμένα στον ήλιο. Οι εξοχικές κατοικίες των ανθρώπων της εγχώριας σοουμπίζ αποτελούν τα hot spots της κοσμικής ζωής, όπου φιλοξενούνται jet setters, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης.

Δώδεκα χιλιόμετρα έξω από το Γαλατά, απέναντι από την Ύδρα, βρίσκεται το πολυτελές εξοχικό του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη και της όμορφης συζύγου του Μελίσσα. Ένα συγκρότημα με μπανγκαλόου, γήπεδα τένις και μπάσκετ, χώρους για ιππασία και σκουός και φυσικά μια μεγάλη κεντρική πισίνα. Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε αυτό το υπέροχο σπίτι, που αποτελεί το ησυχαστήριο της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Πέρα από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τη σύζυγό του Μαριάννα, που ξεκουράζονται εκεί πολύ συχνά, στο ίδιο σπίτι φιλοξενούνται και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με το γιο του Παύλο αλλά και στενοί φίλοι -επιχειρηματίες και εφοπλιστές- της οικογένειας. Ανάμεσά τους τα αδέρφια Άκης και Φίλιππος Σουρδής με τις συζύγους τους Μαίρη και Άννα αντίστοιχα, ο αθλίατρος Γιώργος Βησαράκης με τη σύζυγό του, η δερματολόγος Τζένη Χείλαρη, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών ρούχων Lucifer και Μia Νίκος Αγγλούπας με το γιο του Αλέξη, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μυτιληναίος με τη σύζυγό του Χάνα και ο στενός φίλος και κουμπάρος του Γιάννη Βαρδινογιάννη Tag, ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων «Free style».

Η διαμονή στο συγκεκριμένο εξοχικό, όπως έχουν δηλώσει άνθρωποι που έχουν πέρασει έστω και λίγες μέρες εκεί, είναι μοναδική εμπειρία.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει οργανωμένη μαρίνα και οι φίλοι της οικογένειας έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν το σπίτι με τα σκάφη τους. Επίσης, ένας έμπειρος σεφ ετοιμάζει για τους καλεσμένους της οικογένειας Βαρδινογιάννη πλούσιο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό από τη μεσογειακή και την κινέζικη κουζίνα.

Βέβαια, η δραστήρια και αεικίνητη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον αγαπημένο της σύζυγο Βαρδή προχωρούν στην αναπαλαίωση του εξοχικού τους σπιτιού «Marianna Bay» στο Πόρτο Χέλι, το οποίο γνώρισε μεγάλες δόξες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και σε λίγο καιρό θα είναι πάλι προς χρήση.

Ξεχωριστό είναι το σπίτι του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, στο οποίο φιλοξενούνται αρκετά συχνά οι φίλοι της οικογένειας Μιχάλης Γουλανδρής και Έλλη Στάη, η οποία είναι στενή φίλη της Ελένης Κόκκαλη.

Στο νησί των Ανέμων βρίσκεται και το σπίτι του εφοπλιστή Δημήτρη Κοπελούζου. Εκεί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές η κόρη του Ελμίνα με το σύζυγό της Κωσταντή Σπυρόπουλο, ενώ συχνά φιλοξενούν τους φίλους τους.

Σημείο συνάντησης για εγχώριες και διεθνείς διασημότητες αποτελεί το σπίτι του Λάκη Γαβαλά. Εκεί το καλοκαίρι βρίσκονται πολύ συχνά ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος με τη σύζυγό του Πέγκυ.

Το ζευγάρι Δημήτρης και Πέγκυ Ρίζου κάνουν στενή παρέα με τον Θωμά και τη Νατάσσα Λιακουνάκου, ενώ στο σπίτι της οικογένειας Λιακουνάκου φιλοξενούνται συχνά ο Μίλτος Καρατζάς με τη σύζυγό του Εύη.

Έχουν αφήσει εποχή τα πάρτι του σχεδιαστή ρούχων Πάνου Ζήνα στη Μύκονο και στο σπίτι του κάθε καλοκαίρι γίνεται ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους από τον επιχειρηματικό χώρο αλλά και τον κόσμο του μόντελινγκ, όπως η Μαριέττα Χρουσαλά.

Την αφρόκρεμα του μόντελινγκ μπορεί να συναντήσει κανείς και στο σπίτι του Μάκη Τσέλιου. Η αγαπημένη φίλη και κουμπάρα του Μάρα Δαρμουσλή, top model και όμορφη μαμά, έχει πάντα ανοιχτή πρόσκληση να φιλοξενηθεί στο σπίτι του σχεδιαστή, το οποίο βρίσκεται πάνω από το παλιό λιμάνι. Η Εβελίνα Παπαντωνίου, ο Δαβίδ Σαμαράς, η Ρέα Τουτουντζή, η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου με το σύζυγό της Κωνσταντίνο Κοροξενίδη και πολλοί άλλοι περνούν ξεκούραστες διακοπές συχνά εκεί. Παλιότερα φιλοξενούμενοι του γνωστού σχεδιαστή ήταν και ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Jean Paul Gaultier και η Ζωή Λάσκαρη με το σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Το σπίτι του Πέτρου Κωστόπουλου στα Χουλάκια της Μυκόνου είναι το ησυχαστήριό του. Ωστόσο, συχνά έχει παρέα πολλούς επώνυμους φίλους του, όπως ο Κώστας Λαλιώτης με τη σύζυγό του Μαρίνα, η Ελένη Μενεγάκη με το σύζυγό της Γιάννη Λάτσιο, η Δέσποινα Βανδή με τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά και το επιχειρηματικό ζεύγος Σαμ και Χρυσούλα Κέρος. Είναι γνωστή άλλωστε η στενή φιλία που συνδέει τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού τόσο με τη Δέσποινα Βανδή όσο και με την κουμπάρα τους Ελένη Μενεγάκη.

Ένα υπέροχο εξοχικό στο κυκλαδίτικο νησί έχουν και ο επιχειρηματίας Πάνος Μαρινόπουλος με τη σύζυγό του Ιωάννα, ενώ σημείο συνάντησης για την κοσμική, «χρυσή» νεολαία της Αθήνας είναι το σπίτι του νεαρού επιχειρηματία Αλέξανδρου Βαρβέρη στον Άγιο Λάζαρο, όπου φιλοξενούνται συχνά ο εφοπλιστής Διαμαντής Αγγελάκης και οι μικρότεροι γιοι της οικογένειας Κόκκαλη, Κωνσταντίνος και Σωκράτης.

Ησυχαστήρια στο Πήλιο
Τέρενς Κουίκ, Άννα Παναγιωταρέα και Αντώνης Ρέμος περνούν στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στο Πήλιο. Εκεί ξεκουράζονται, «φορτίζουν» τις μπαταρίες τους, ενώ σπάνια γίνεται αντιληπτό ποιοι είναι οι φίλοι που φιλοξενούνται από τους διάσημους οικοδεσπότες τους.

Στη Χίο
Ανοιχτό για φίλους είναι και το σπίτι της οικογένειας Τσάκου στα Καρδάμηλα της Χίου, όπου η Μαρία Τσάκου φιλοξενεί συχνά δύο φιλικά της ζευγάρια: την κόρη της Νόρας Κατσέλη, διαφημίστρια Σάντρα Μανιουδάκη με το σύζυγό της Λευτέρη Πλατανιτσιώτη και τη δημοσιογράφο Ντέμη Καραγιάννη με το σύζυγό της.

Στον Αργοσαρωνικό
Η Τζόαν Κόλινς έχει φιλοξενηθεί πολλά καλοκαίρια στο σπίτι του Αλέξη Μαρδά στην Ύδρα, ενώ στις Σπέτσες έχουν περάσει ξέγνοιαστες στιγμές οι φίλοι του Γιάννη Φιξ στο εξοχικό σπίτι που διατηρεί εκεί.

Από τη Σκιάθο στο Πόρτο Χέλι
Ο Βαγγέλης Αβέρωφ έχει ένα υπέροχο εξοχικό στη Σκιάθο, όπου φιλοξενούνται συχνά μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου. Όσο για τους Ντίνο και Ανδρέα Μαρτίνο, έχουν την εξοχική τους κατοικία στις Σπέτσες.

Απέναντι, στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι έχει μια εκπληκτική εξοχική κατοικία η οικογένεια του Μίνωα Κυριακού, με όλες τις ανέσεις για τους φιλοξενούμενούς της.

Οι Κυκλάδες έχουν την τιμητική τους
? Στη γραφική Σύρο έχει το εξοχικό του ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, όπου με τη σύζυγό του Άννα φιλοξενούν πολύ συχνά το μουσικοσυνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς, με τον οποίο έχει συνεργαστεί ο τραγουδιστής. Στη Σύρο έχει σπίτι και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής, ενώ ο στενός συνεργάτης και φίλος του Θέμος Αναστασιάδης έχει ένα όμορφο εξοχικό στην Πάρο.

? Στην Πάρο είναι γνωστό ότι διαθέτει επίσης σπίτι ο Γιάννης Πάριος, στο οποίο φιλοξενούνται κυρίως μέλη της οικογένειάς του. Στο ίδιο νησί και στο ίδιο συγκρότημα στην Υστέρνια έχουν εξοχικά ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος με τη σύζυγό του και ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Οι φιλοξενούμενοί τους φυσικά είναι συνήθως ζευγάρια από τη δημοσιογραφία και την πολιτική.

Και ο Λάκης Λαζόπουλος έχει συχνά καλεσμένους στο σπίτι του στο κυκλαδίτικο νησί, ανάμεσά τους ο στενός του φίλος, επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, αλλά και η Έλλη Στάη με τον Μιχάλη Γουλανδρή. Σπίτι στην Πάρο έχουν επίσης η Μπήλιω Τσουκαλά και η Ελένη Ζιώγα.

Στη γραφική Σίφνο έχει το εξοχικό της η Μαρίνα Βερνίκου, όπου ξεκουράζεται με το σύζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη, τα δυο τους παιδιά και τους στενούς τους φίλους.

Στην όμορφη και γραφική Τήνο έχουν τα εξοχικά τους σπίτια πολλοί άνθρωποι από το δημοσιογραφικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Ανάμεσά τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που φιλοξενεί συχνά καλλιτέχνες από την έντεχνη μουσική σκηνή, η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο δικός μας Bar Βar.

Στο ίδιο νησί έχουν πολυτελείς κατοικίες ο Στέφανος Μάνος, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και ο Νίκος Ζερβονικολάκης, που φιλοξενούν πολύ συχνά ανθρώπους της πολιτικής αλλά και φίλους τους δημοσιογράφους.

Εξοχικά σπίτια στο νησί της Μεγαλόχαρης έχουν επίσης οι επιχειρηματικές οικογένειες Πετζετάκη και Μουζάκη.

Ωστόσο, στην Τήνο θα δούμε πολύ συχνά να παραθερίζουν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσσα και τα δυο τους παιδιά, το εφοπλιστικό ζευγάρι του Γιάννη και της Πηνελόπης Μαυρή, ο Τίμος Τζάννες, ενώ εξοχικές κατοικίες διαθέτουν και οι Άννα Φόνσου και Δημήτρης Καλλιβωκάς.

Στην όμορφη Άνδρο έχει το εξοχικό του ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Σταμάτης Μαλέλης, στο οποίο φιλοξενείται συχνά ο στενός του συνεργάτης και φίλος Αιμίλιος Λιάτσος με την οικογένειά του.