Περικλής Κασσανδρινός: "Ο Χρήστος κρύβει πολλά μυστικά"

25.06.2009
Αν και η πορεία του στο χώρο της ηθοποιίας ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, ο Περικλής Κασσανδρινός είχε την ευκαιρία να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό φέτος υποδυόμενος το μυστηριώδη Χρήστο στην πετυχημένη σειρά του Mega «Τα μυστικά της Εδέμ». Απλός και προσιτός, χωρίς ίχνος υπεροψίας, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για το ρόλο του στο σίριαλ, τη ζωή του στο Λος Άντζελες αλλά και για τις γυναίκες!
=>

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Αν και η πορεία του στο χώρο της ηθοποιίας ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, ο Περικλής Κασσανδρινός είχε την ευκαιρία να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό φέτος υποδυόμενος το μυστηριώδη Χρήστο στην πετυχημένη σειρά του Mega «Τα μυστικά της Εδέμ». Απλός και προσιτός, χωρίς ίχνος υπεροψίας, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για το ρόλο του στο σίριαλ, τη ζωή του στο Λος Άντζελες αλλά και για τις γυναίκες!

Πώς ασχολήθηκες με την ηθοποιία;

«Αυτό είναι κάτι που έχω σκεφτεί και μόνος μου αρκετές φορές. Πώς κάποιος θέλει να γίνει γιατρός ή κάτι άλλο; Ε, εγώ από μικρό παιδάκι αυτό ήθελα να γίνω. Ίσως φταίει το γεγονός ότι ο πατέρας μου σαν δεύτερη δουλειά ήταν επόπτης στους κινηματογράφους. Με έπαιρνε συχνά μαζί του σε θεατρικές παραστάσεις κι έτσι μάλλον μπήκε το... μικρόβιο».

Έπειτα πήγες σε κάποια δραματική σχολή;

«Ναι, φοίτησα στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Τράγκα. Νομίζω ότι στη δραματική σχολή σε κατευθύνουν, σου δίνουν το δρόμο κατά κάποιον τρόπο. Μετά έχει μεγάλη σημασία να το ψάξεις κι εσύ. Έκανα λοιπόν κάποια σεμινάρια στο Λος Άντζελες, παρακολούθησα στο -Playhouse - τη μέθοδο Στανισλάβσκι».

Πώς ήταν η εμπειρία σου από τη ζωή στο Λος Άντζελες; Ποια είναι η διαφορά μιας σχολής υποκριτικής στην Αμερική σε σχέση με την Ελλάδα;

«Νομίζω ότι οι σχολές στο Λος Άντζελες είναι πιο οργανωμένες. Και πώς να μην είναι, αφού μιλάμε ουσιαστικά για τη Μέκκα του κινηματογράφου, το κέντρο της σοουμπίζ»!

Θα ήθελες να κάνεις διεθνή καριέρα;

«Κοίταξε, είναι δύσκολο. Βέβαια, ποτέ δεν λέω ποτέ στη ζωή μου σε τίποτα, αλλά είμαι Έλληνας, γεννήθηκα στην Ελλάδα και θέλω να μείνω εδώ και να παλέψω για να κάνω πράγματα. Για να κάνεις κάτι στην Αμερική, θα πρέπει να μετακομίσεις και να μείνεις εκεί για πάντα. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος».

Φέτος υποδύεσαι το μυστηριώδη Χρήστο στα «Μυστικά της Εδέμ»...

«Η επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη. Το σίριαλ βρίσκεται σταθερά στις μετρήσεις πάνω από το 45%. Το συγγραφικό δίδυμο της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση κατάφερε να βάλει φέτος τον πήχη πολύ ψηλά. Η δουλειά που έκαναν στο καθημερινό αγγίζει τις ξένες παραγωγές».

Πέρα από το δικό σου ρόλο, ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας στη σειρά;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, γιατί ο καθένας έχει κάτι που τον κάνει ξεχωριστό».

Πώς είναι ο Χρήστος;

«Είναι πραγματικά ένας μυστηριώδης τύπος και χαρακτήρας γενικότερα. Ξεκινάει και είναι το δεξί χέρι του Μάνου, στην πορεία έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι δουλεύει και συνεργάζεται με τον Πέτρο Ρούσσο. Ενδεχομένως, δηλαδή, να μην είναι άνθρωπος του Μάνου, αλλά να τον έχει βάλει ο Ρούσσος... Γενικά, υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από αυτόν το ρόλο, ο οποίος δεν έχει ακόμη ξετυλιχθεί. Πάντως, πρόκειται για ένα χαρακτήρα που κρύβει μυστικά».

Τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια;

«Θα ήθελα πολύ να σου απαντήσω, αλλά τα επεισόδια γράφονται παράλληλα με τις εξελίξεις κι έτσι κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι».

Υπάρχει ωστόσο κάποια ανατροπή;

«Ναι, υπάρχουν ανατροπές που θα καθηλώσουν. Έχουμε βέβαια φτάσει στο τέλος της φετινής σεζόν και τηρείται σιγήν ιχθύος από τους συγγραφείς».

Ο ρόλος σου θα συνεχιστεί και του χρόνου;

«Ναι, θα συνεχιστεί».

Έχεις κοινά με τον ήρωα που υποδύεσαι;

«Η προσωπική μου ζωή δεν είναι μυστηριώδης, είμαι ένας άνθρωπος που βασίζεται περισσότερο στην ειλικρίνεια. Βέβαια, κρατάω τις πολύ προσωπικές μου στιγμές μόνο για μένα. Ο Χρήστος, πάλι, είναι ένας τύπος που δεν μπορείς να του πάρεις πολλές κουβέντες. Το μισό του πρόσωπο είναι σκοτεινό και το άλλο μισό φωτεινό, ο ρόλος του είναι διπλός. Δεν ξέρει κανείς τι ακριβώς αντιπροσωπεύει, αν είναι πραγματικά αυτά που λέει ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό».

Η κινητήρια δύναμή του;

«Νομίζω ότι αυτό που κινεί τον Χρήστο περισσότερο είναι ένα γεγονός που έχει αναφερθεί, ότι ήταν με τον Μάνο στην κατασκήνωση. Ο Χρήστος ήταν ομαδάρχης και νομίζω ότι εκεί συνέβη κάτι που τον σημάδεψε, κατά κάποιον τρόπο. Θέλει ο ίδιος να ρυθμίσει κάποια γεγονότα που εκείνη τη βραδιά ξέφυγαν, να επαναφέρει τις ισορροπίες, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι κι αυτός ένα κομμάτι αυτής της μηχανής».

Η δική σου κινητήρια δύναμη ποια είναι;

«Αυτό που με ιντριγκάρει είναι η αγάπη για τη ζωή, η ειλικρίνεια, η δουλειά μου και, αν μπορώ να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους, θα το κάνω. Από το να ακούσω κάποιο φίλο μου που έχει πρόβλημα μέχρι να τον βοηθήσω να το αντιμετωπίσει».